OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

måndag den 17 januari

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. En pappa och hans son spenderar värdefull tid med varandra. Men det hela slutar med vandalism och hysteriska föräldrar. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2017. En kvinna besöker sin pojkvän i fängelset och övertalar honom att skriva över elräkningen i hans namn. När han blir frisläppt får han sig en överraskning. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. High anxiety. Cesar tar sig an tre hundar som lider av tvångsmässigt beteende. Ringo kan tillbringa timmar med att stirra på en tallkotte. Abbie är fixerad vid olika ljud som får henne att skälla. Labradoren Jäger har alltid älskat att åka bil men han blir så uppspelt att han hoppar runt i bilen. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. En art deco-lampa i form av en kvinna har brutit benet efter en olycka. Möbelrestaureraren Will upptäcker hemligheter i en skattkista som tillhört en sjökapten. Glasexperten Matthew ser till att ett fönster får ljus igenom sig igen. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Jackie och Neil köpte Jackies barndomshem för att kunna ta hand om hennes far Mervyn nu när han börjat bli äldre. De vill ha en drömträdgård med bland annat skulpturer. Vem av våra trädgårdsmästare kommer på den bästa idén?. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Mäklaren Danni Menzies hjälper Cheshire-paret Stephen Bulger i sökande efter ett semesterhus i södra Frankrike. Med en hög budget kan de vräka och vraka bland alternativen men frågan är om de kommer hitta en fastighet som fångar deras intresse?. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Mamma och dotter Rhona och Nina Brennan letar efter ett semesterhus i den franska regionen Limousin. Förutom att spendera somrarna där vill de nyttja fastigheten som ett Bed & Breakfast. Det finns många bra alternativ men det är ett som sticker ut. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. Homewrecking Hounds. Två par med svartsjuka hundar som ställer till problem får hjälp av Cesar. Jack russell-terriern Lucy och chihuahuan Betty låter inte det nygifta paret Buller komma i närheten av varandra. Michael Hurwitz är rädd för att schäfern Roxy inte ska godkänna hans nya flickväns hund. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. I detta avsnitt får vi följa med till fabriken där man tillverkar M&S Whip och hur man får till dess bubbliga kärna och virvlande skal. Dessutom får vi se när en chokladstaty byggs på Malta och veta mer om vilken roll choklad kan ha i krig. ,.

Bild från filmen Poirot
Poirot

Brittisk kriminaldramaserie från 2005. The Mystery of the Blue Train. Hercule Poirot träffar den unga arvtagaren Katherine Grey som berättar att hon ska resa till Nice. Poirot erbjuder sig att bli hennes följeslagare ombord på tåget dit, det luxuösa och berömda så kallade Blå tåget. Väl ombord på tåget visar det sig att flera personer har ett gemensamt förflutet. Det blir också förväxlingar som gör att när tåget väl anländer till Nice och en död kvinna hittas i en kupé så går hon först inte att identifiera. Det blir ett svårt mysterium för Poirot att lösa. ,.

Bild från filmen Diagnosis murder
Diagnosis murder

Amerikansk kriminalserie från 2000. Deadly mirage. Steve och hans partner Cheryl är på väg att köpa milkshake. Steve distraheras plötsligt av en mycket vacker kvinna som påminner om hans mördade ex-flickvän. Han följer efter kvinnan men plötsligt försvinner hon spårlöst. ,.

Det okända

Svensk ockultserie från 2015. Viskafors. Mediet Camilla Öhrnberg försöker hjälpa Christin Wester med hennes ovälkomna besökare. Efter att Christin flyttade in i sitt hus började saker och ting rasa i huset och det dröjde inte länge förrän hon insåg att felen i huset handlade om andliga besökare. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Lorna och Luciano bor i Bolton med sin två unga söner. De vill ha en trädgård där barnen kan leka, men det är inte allt. Luciano vill också att uteplatsen påminner honom om sitt gamla hem på Sicilien. Den ska bland annat ha en pizzaugn. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Vi besöker Nestles chokladfabrik i Perugina där Crunch bar tillverkas. Senare får vi lära oss mer om mintchokladen After Eight. Dessutom träffar vi en konstnär som skapar en bisonoxe av choklad och får följa med till världens största chokladfestival. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. En teddybjörn som heter Fred är mycket älskad av sin ägare som sorgligt nog har behövt lämna honom i England efter en flytt till Australien. Där tillåts nämligen inte Freds stoppning i träfiber. Kommer återskaparna kunna hjälpa dem återförenas?

Bild från filmen Amazing hotels: Life beyond the lobby
Amazing hotels: Life beyond the lobby

Brittisk realityserie från 2018. Marina Bay Sands, Singapore. Giles och Monica åker till Marina Bay Sands i Singapore, ett av världens största hotell, för att arbeta tillsammans med hotellets 9 500 anställda. De får bland annat utforska delar av verksamheten som gästerna aldrig någonsin får se.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

Brittisk kriminalserie från 2020. En överlevnadskurs går snett när instruktören, som även är en före detta elitsoldat, hittas död på en öde ö utanför Saint Marie. ,.

Miss Marple

Brittisk kriminalserie från 2008. Murder is easy. Under en tågresa träffar miss Marple miss Pinkerton som berättar att hon är på väg att sätta dit en mördare. När miss Marple senare får reda på att miss Pinkerton dött innan hon hann avslöja mördaren inser Marple att det nu är upp till henne att ta reda på vem det är. ,.

En seriemördares signum

Amerikansk dokumentärserie från 2020. En rad kvinnor hittas mördade längs med vägkanterna, med märkliga symboler på sig. Polisen är förbryllade och saknar spår. Men detta ändras när mördaren ger sig på en ung kvinna som lyckas fly. ,.

Mördare inför rätta

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Skylar blev gravid under studietiden men på grund av rädslan för vad hennes föräldrar skulle tycka bestämde hon sig för att hålla det hemligt. Men när en kroppen efter ett nyfött barn hittas i familjens trädgård anklagas Skylar för mord. ,.

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2017. Mariannelund. Mediet Terry Evans gör sitt sista avsnitt som blir en stark upplevelse. Familjen Syvänen i Småland plågas av otäcka nattliga påhälsningar. När Terry anländer utlöser han inom kort häftiga reaktioner hos familjen. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2017. På Skånes djurpark får knubbsälen Luce en p-stav insatt under huden. Katten Stellan kommer till veterinärerna i Hässleholm för att ta reda på hur det går med läkningen av hans skadade ben. Lisa undersöker hästen Gambler som inte har betett sig normalt den senaste tiden. ,.

Bild från filmen Riviera
Riviera

Brittisk thrillerserie från 2020. Kaos råder på festplatsen och alla undrar vem som ligger bakom den dödliga attacken. Daphne blir avfärdad när hon söker försoning med Georgina och Georgina får annat att tänka på när hon plötsligt får nya insikter om vem Ellen egentligen är. ,.