OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

tisdag den 28 maj

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Amazing Hotels
Amazing Hotels

Det har blivit dags för Monica och Giles att besöka Storbritanniens högsta hotell, Shangri-La. Här är servicen på en helt egen nivå och inga utmaningar är för stora för hotellets personal.

10 år yngre på 10 dagar

Snickaren Martyn brukade vara kärnan av varje social sammankomst, men har tappat gnistan med åren. Lynn har tuffa år i bagaget men är nu redo för ett nytt kapitel i livet.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Dannis älskade hund Bear har haft flera läskiga krampanfall och nu behöver hon ta reda på vad de beror på. Audrey och Alison tar hand om katten Paco som varit i bråk med en annan katt och fått en ögonskada.

Veterinärerna

Hunden Milton genomgår en avancerad höftledsoperation i Hässleholm. Veterinären Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark söver och klipper klövarna på myskoxeungen Vida. Veterinären Annika Appelqvist i Norsholm undersöker hästen Bokito som har problem med ett inflammerat öga.

Ambulans: kod röd

En man och en kvinna är i kritiskt tillstånd efter att deras elsparkcykel kraschar med en bil. Samtidigt kallas ambulansen till en patient som blivit attackerad av en svärm av bin.

Hundar utan hyfs

Denna gång möter vi 11-årige Ben som känner sig mobbad av sin boxer Woody. Hunden Milo lider av tvångsmässigt beteende och blir manisk med jämna mellanrum, vilket oroar husse och matte som väntar sitt första barn. Graeme kommer till undsättning.

En plats i solen

Danni Menzies hjälper Anne och Ian från de skotska högländerna att hitta det perfekta semesterhuset i den livliga semesterorten Benidorm på Costa Blanca i Spanien, med en budget på 100 000 pund.

Love it or list it Australien

Mel och Macca bor i Park Orchards, Melbourne tillsammans med sina nio barn. Huset har blivit för litet för den stora familjen. De behöver fler sovrum och en matplats som rymmer alla samtidigt. Mel vill flytta, men Mecca tycker att det är onödigt.

Bild från filmen Golden Boy
Golden Boy

Fuat drar sig till minnes en upplevelse från barndomen och listar ut var Ferit kan tänkas vara. Han lugnar en orolig Gülgün och beger sig iväg för att hitta Ferit tillsammans med Asuman. Samtidigt njuter Ferit, tjejerna och Abidin av sin campingtur.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

En avundsjuk deckarförfattare dyker oväntat upp i Cabot Cove och blir inkvarterad hos en godtrogen Jessica.

Lilla huset på prärien

En gammal bonde försöker stoppa mrs Olesons försök att ta kontrollen över Walnut Grove efter att hon hittat några värdefulla papper.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Andreas Österlund är i Bollnäs för att hjälpa Lars och Ann-Kristin Sundin som bor med två av sina söner och deras flickvänner. Huset är stort så de har gott om plats men det har börjat kännas trångt på sistone då de delar utrymmet med några osynliga besökare.

Love it or list it Australien

Margie hävdar att hon och familjen har det brunaste och fulaste köket i hela Australien. Hon vill flytta till ett modernare hem närmare Brisbane. Men Grayson älskar utsikten från deras hus och tycker att en renovering räcker gott och väl.

Återskaparna England

Metallexperten Dominic Chinea tar sig an sin svåraste uppgift hittills när en gammal vindflöjel från ett kyrktak ska återfå sin forna glans. Sadelmakaren Suzie tar hjälp av nallexperten Julie när en noshörning av läder ska få nytt liv.

Bild från filmen Mord och inga visor
Mord och inga visor

Jessica blir måltavla för en mördare när ett förgiftat äpple som var menat för henne i stället hamnar på någon annans bord. Den konkurrerande deckarförfattaren Eudora McVeigh drar sig inte för att både snoka och stjäla.

Bild från filmen My Life is Murder
My Life is Murder

En populär naturäventyrare, Marcus, blir kidnappad och dödad, fastän han har rykte om sig att vara trevlig och inte borde ha några fiender. Alexa hamnar i livsfara när hon försöker hitta mördaren.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

Hela ön firar de dödas dag, men festligheterna stannar upp när en kvinna hittas död. Utredningen leder Jack Mooney och det övriga polisteamet in i den elitistiska yachtklubbens värld.

Bild från filmen Hawaii Five-0
Hawaii Five-0

McGarrett och hans kollegor utreder mordet på en förmögen affärsman som var på väg att starta en färjelinje på ön vilken man oroar sig för ska störa det lokala djurlivet. Danny försöker hitta ett lämpligt tillfälle att låta Gabby och Grace träffas.

Bild från filmen Hawaii Five-0
Hawaii Five-0

McGarrett och hans kollegor undersöker mordet på en känd radio-dj som dödats i en explosion på sin båt. Deras efterforskningar leder dem till den döde dotterns man, som var inblandad i ett bedrägeri som kan ha kopplingar till bombdådet.

Mördare inför rätta

Mollie Tibbetts försvinner under en löptur i Iowa och hon hittas sedan mördad. Misstankarna riktas snabbt mot den illegala immigranten Christian Rivera, som verkar vilja erkänna. Men under rättegången ändras plötsligt historien.

Bild från filmen Gangs of London
Gangs of London

Elliot är på väg att befria sig själv och sin far från Investors strypgrepp, men när Shannon Dumani kommer till honom med ett brådskande problem hotar händelserna att få honom på fall. Asif ställer Koba inför ett ultimatum som kan slå tillbaka.

Mördare inför rätta

Den populära sistaårseleven Samantha Josephson hittas död efter en utekväll i South Carolina. Eftter att en övervakningskamera fångat henne hoppa in i en taxi, riktas snabbt misstankarna mot chauffören.

Bild från filmen Hidden
Hidden

Megan Ruddock fångas i en mardröm då Dylan Harris har tagit henne till sin inhägnad. Megan försöker desperat att fly men Iona och Dylan släpar ner henne till källaren och kedjar fast henne. Det finns dock ett vittne: Nia, Dylans dotter.

Hundräddaren

Weimaranermixen Wolf måste lära sig att lyda regler innan han kan placeras hos en aktiv, sportintresserad familj.