OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

tisdag den 5 december

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Trädgårdsmästarna

Marcus och Rebecca vill ha en trädgård inspirerad av Rebeccas personliga band till Australien och framhäver Marcus skotska påbrå. Paret har två söner och Rebecka drömmer om en tunnel av pilträd där pojkarna kan leka, något hon själv hade som barn.

Taronga Zoo

Den röda kängurun är en riktig australisk ikon, men när djurhållarna märker att mobbens alfahanne har problem med att äta, är det dags att ringa in det mobila sjukhuset för att hjälpa honom tillbaka.

Veterinärerna

I Skånes djurpark försöker veterinär Kalle Nordfeldt och hans kollegor fånga in parkens tvättbjörnar som behöver få sina tänder undersökta. Hunden Mirja har en misstänkt livmoderinflammation. Veterinär Karin Löfqvist gör en fertilitetsundersökning på borzioparet Marte och Totty.

Husjägarna - Danmark

Christian åker till Aalborg, där Lone och Carsten letar efter ett nytt hus. De vill ha ett naturnära boende med bra utsikt. Sara hjälper Julie och Mads som bor i Köpenhamn att hitta sitt drömhus på Nordsjälland.

En plats i solen

Baksho har precis gått i pension och vill därför köpa ett hus i Gran Alacant på Spaniens Costa Blanca. Med sig på plats har hon syster Sukvinder för att hjälpa henne hitta det perfekta huset som hela släkten kan njuta av.

Trädgårdsmästarna

Elizabeth har tagit över sin fasters gamla hus i Brighton vilket hon gläder sig åt men trädgården lämnar mycket att önska. Trädgårdsmästarna rycker ut för att hjälpa henne att omvandla den asfalterade ytan till en grönskande oas.

Återskaparna England

En teddybjörn som heter Fred är mycket älskad av sin ägare som sorgligt nog har behövt lämna honom i England efter en flytt till Australien. Där tillåts nämligen inte Freds stoppning i träfiber. Kommer återskaparna kunna hjälpa dem återförenas?

Lilla huset på prärien

Barnen bestämmer sig för att anordna en teaterpjäs, men när mrs Oleson är färdig med sin bearbetning av manuskriptet har hennes dotter Nellie fått de bästa replikerna.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Andreas Österlund är i Bollnäs för att hjälpa Lars och Ann-Kristin Sundin som bor med två av sina söner och deras flickvänner. Huset är stort så de har gott om plats men det har börjat kännas trångt på sistone då de delar utrymmet med några osynliga besökare.

Bild från filmen Frankie Drake Mysteries
Frankie Drake Mysteries

Nora besöker Frankie. Efter en mardrömslik natt är Nora övertygad om att en kvinna som har blivit mördad i huset besökte henne på natten. Frankie och Trudy gräver i saken och gör ett chockerande fynd.

Första hunddejten: Australien

Mercedes och Jason försöker välja mellan valparna Brynn och Bristol. Singelmamman Correan och sonen Rocco vill ha en stor ras och får träffa blandrasen Vada.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

En kvinna som precis tagit hem storvinsten i en lotteritävling hittas död. Neville står handfallen när kroppen försvinner spårlöst. JP försöker hålla en ny poliskollega i schack samtidigt som han förbereder sig för tvillingarnas ankomst.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Den framstående polisen Dan Sommerdahl måste avbryta firandet av sin 25-åriga bröllopsdag när en slavisk kvinna hittas död vid Kronborg slott. Kvinnan har nyligen fött barn och nu inleds en kamp för att hitta den försvunna bebisen i tid.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Dan och Flemming följer spåren till en misstänkt person som har utgett sig för att vilja hjälpa utsatta kvinnor, men i praktiken försökt utnyttja dem för egen vinning. Frågan är bara om den slaviska kvinnan är ett av hennes offer...

Ett lik i trädgården

En kvinna i Colorado försvinner kort efter att hon flyttat ihop med en grupp vänner. Polisutredningen avslöjar att det var mycket mer som pågick i hennes hushåll än någon hade kunnat ana.

Uppgrävd

En kvinna hittar sin man död och allt tyder på självmord. Men utredarna blir misstänksamma och i jakt på ledtrådar bestämmer de sig för att gräva upp kroppen efter kvinnans tidigare make. Snart upptäcker de en djävulsk komplott.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Mediet Camilla Öhrnberg åker till Löberöd på den skånska landsbygden där familjen Persson bor. Familjen har känt av en andlig närvaro i över 20 år som bland annat river ut spisskydd, spelar piano och krossar glas.

Ett lik i trädgården

När en olyckligt kär tonåring försvinner får polisen i Indiana reda på att hon har en hemlighet. Och när ett par tonåringar gör en hemsk upptäckt i skogen, blir det uppenbart att hemligheterna på en gymnasieskola är mörkare och djupare än man anat.

Uppgrävd

När mormor Erma Prince dör efter en enkel höftoperation misstänker utredarna att en sjuksköterska ligger bakom mordet. De gör allt i sin makt för att hitta mördaren vilket bland annat innebär en uppgrävning av Ermas kropp.