OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

lördag den 2 juli

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Bild från filmen Familjen Annorlunda
Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. Familjen Pettersson har sju barn och den åttonde är på väg. Irene och Helen träffades på en mammagrupp och förälskade sig i varandra. De lämnade sina män och bildade en ny familj. Hemma hos niobarnsfamiljen Nikula är det ständigt kaos. ,.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar.

Bild från filmen Judys domstol
Judys domstol

Amerikansk realityserie från 2019. Amerikansk realityserie. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är hård men rättvis, och alltid fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar.

Fabriken inifrån

Brittisk dokumentärserie från 2019. Gregg Wallace beger sig till den engelska staden Stoke-on-Trent. Väl på plats besöker han ett enormt bageri som specificerar sig på körsbärspajer. Varje dag produceras över 25 000 pajer i fabriken. ,.

SOS - superstädarna

Brittisk livsstilserie från 2020. Superstädarna besöker ett hus i Lincolnshire som är i desperat behov av en rejäl städning i alla rum. Ägaren är generad över situationen och vågar inte ha gäster på besök, men förhoppningsvis kommer Jon och Brennan kunna hjälpa till. ,.

Det stora tårtslaget

Svensk matlagningsserie från 2016. Temat är saga/fantasy och deltagarna skapar makalösa tårtor inspirerade av bland annat Alice i Underlandet, Harry Potter och Skönheten och odjuret. ,.

Bild från filmen En plats i solen - borta eller hemma bäst?
En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Mamma och dotter Jo och Frankie vill köpa ett hus i den spanska staden Benalmádena. Tanken är att det ska vara en plats där hela familjen kan spendera tid tillsammans. Ben Hillman tar sig an det ärofyllda uppdraget att hjälpa familjen. ,.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Brittisk dokumentärserie från 2016. Londons ambulanskår ställs dagligen inför svåra dilemman. De tvingas ofta nedprioritera patienter så att de mest sjuka får vård först och behöver ständigt hantera personer som slösar på deras dyrbara tid. Samtidigt kan en större incident inträffa när som helst. ,.

Bild från filmen Husjägarna
Husjägarna

Brittisk livsstilsserie från 2019. Återbesök Herne Bay/Liverpool. Phil och Kirstie återser husletare från tidigare säsonger. ,.

Bild från filmen Skilda världar
Skilda världar

Svensk dramaserie från 1996. Tom faller på eget grepp. Rebecka slås av en kuslig misstanke.

Bild från filmen Skilda världar
Skilda världar

Svensk dramaserie från 1996. En hemsk sanning går upp för Stina. Varför är Rebecka på gränsen till nervsammanbrott?

Lilla huset på prärien

Amerikansk dramaserie från 1977. Charles försöker hjälpa en indiansk pojke som får ett fientligt mottagande när han anländer till Walnut Grove och ber om hjälp för sin sjuke far. ,.

Fabriken inifrån

Brittisk dokumentärserie från 2019. Nästa destination för Gregg är en klädfabrik i South Shields. Varje dag produceras 650 vaxjackor inne i fabriken och Gregg följer tillverkningsprocessen från hanteringen av ofärgad bomull till leveransen av färdiga varor. ,.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Svensk ockultserie från 2011. Sedan Sandra och Mattias flyttade ihop har mystiska gestalter stört deras nattsömn. Sandra vågar inte sova ensam hemma längre när Mattias jobbar natt. Mediet Camilla Öhrnberg hälsar på hos det oroliga paret i Sundbyberg. Frågan är om hon kommer kunna skapa lugn och ro i hemmet. ,.

Bild från filmen Ambulansen
Ambulansen

Brittisk dokumentärserie från 2016. Personalen som arbetar i kontrollrummet under nattskiftet har en stressig arbetsmiljö. De svarar på tusentals samtal varje natt och bland dem finns busringare och sådana som ringer för minsta småsak. Vid en tidpunkt väntar 125 personer på vård och personalen tvingas göra tuffa prioriteringar. ,.

Hundar utan hyfs

Brittisk realityserie från 2020. En liten flickas bästa vän är en ängel hemma men samtidigt grannskapets mardröm och mamma Jess klarar inte längre att hantera det dåliga beteendet. Graeme är deras sista hopp innan de blir tvungna att hitta ett nytt hem till deras varg i fårakläder. ,.

Bild från filmen En plats i solen - borta eller hemma bäst?
En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Lynn och Gerald är på jakt efter ett hus den spanska regionen Murcia. En plats där de kan koppla av och spela golf under solens strålar. För att hitta rätt tar de hjälp av Ben Hillman som visar dem fem fantastiska alternativ. ,.

Bild från filmen Privatdetektiverna Shakespeare & Hathaway
Privatdetektiverna Shakespeare & Hathaway

Brittisk kriminalserie från 2020. See thyself, devil!. En avdankad rockstjärna tror att självaste djävulen är ute efter att döda honom. Han tar hjälp av Frank och Lu som inleder en kamp mot klockan för att avslöja sanningen innan mördaren slår till igen. ,.

Husjägarna - Danmark

Dansk livsstilsserie från 2020. Sara hjälper Gina och Jakob och deras tre barn att hitta ett nytt hem där det finns så mycket plats att barnen kan få egna rum. Mai-Britt och Bastian bor i Köpenhamn men vill byta stadslivet mot Bornholms lugna idyll.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Brittisk komediserie från 1990. Hyacinth anmäler sig för att hämta upp Damsällskapets specielle lunchgäst, en pensionerad kommendörkapten, vid tåget. Angelägen att ställa sig in hos den gamle sjöbjörnen pratar hon bara om saker med marin anknytning. ,.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Brittisk komediserie från 1990. Hyacinth är värdinna för kyrkans lunchbuffé. En viktig talare är inbjuden så Hyacinth får chans att glänsa, men hennes släkt visar sig från sin värsta sida. ,.

Bild från filmen Skenet bedrar
Skenet bedrar

Brittisk komediserie från 1990. Daisys barnbarn ska döpas och Hyacinth tycker inte alls om att barnets mamma Stephanie är ogift. Med lite uppmuntran från Richard bestämmer hon sig ändå för att gå till dopet med öppet sinne. Men då försvinner både Stephanie och hennes dotter. ,.

En seriemördares signum

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Under flera år terroriserade en seriemördare staden Wichita. Polisen stod länge handfallna i jakten men i början av internet-eran lämnar mördaren ett digitalt fotspår som ledde till att gärningsmannen kunde gripas. ,.

I en mördares fotspår

Brittisk dokumentärserie från 2021. I november 1967 mördades Rita Ellis på ett fruktansvärt sätt utanför en kolfabrik i Buckinghamshire. 50 år senare har över 200 män DNA-testats för mordet, men än har ingen mördare kunnat hittas och allt bevismaterial hålls hemligt. ,.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Svensk ockultserie från 2016. Kraja. Mediet Jörgen Gustafsson åker till ett hotell i Arjeplog där personal och gäster klagar över märkliga upplevelser. De påstår att det är konstiga energier i Kraja, ett före detta samiskt sjukhus som nu är en del av hotellverksamheten. Jörgen som själv har samiskt påbrå tar sig an fallet. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2016. Cesar Guevara undersöker taxen Senta som kommit in akut med smärtor i ena benet. Veterinären i Jönköping får besök av ett gäng ovanliga patienter. Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark ställs inför en svår uppgift när alla parkens två vildkatter måste fångas in. ,.

En seriemördares signum

Amerikansk dokumentärserie från 2020. På en motorvägssträcka i Kalifornien sker på kort tid en rad mord och överfall. Den enda ledtråden som polisen har är en speciell typ av sporttejp som mördaren använder för att binda fast sina offer med. ,.