OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

måndag den 17 januari

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. Målerikonservator Lucia tar sig an ett tufft projekt – en målning av kampsportsmästaren Yukio Tani från 30-talet. En viktoriansk stol har funnits hos ägaren Lucys familj i många generationer och nu behöver dess många lager lagas på traditionellt vis. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Penny och James byggde själv upp sitt drömhus i Northwood och nu vill de ha en trädgård som matchar det moderna hemmet. De har en stor plätt och en generös budget, men våra designers får ändå en utmaning när vädret stället till det. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. En plats att fly till när vardagen blir för mycket är något Linda och Alan längtar efter. Siktet är inställt på det skotska höglandet och Laura Hamilton visar upp flera olika alternativ. Frågan är om något av alternativen passar in i drömmen?. ,.

En plats i solen - borta eller hemma bäst?

Brittisk livsstilsserie från 2019. Dordogne är en pittoresk region i sydvästra Frankrike som faller många i smaken. Där bland Jane och Jilly från Brighton som är på jakt efter ett semesterhus i området. Laura visar dem fem fastigheter men det är inte alla som håller deras budget. ,.

Bild från filmen Mannen som talar med hundar
Mannen som talar med hundar

Amerikansk realityserie från 2010. High anxiety. Cesar tar sig an tre hundar som lider av tvångsmässigt beteende. Ringo kan tillbringa timmar med att stirra på en tallkotte. Abbie är fixerad vid olika ljud som får henne att skälla. Labradoren Jäger har alltid älskat att åka bil men han blir så uppspelt att han hoppar runt i bilen. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. Vi får en guidad tur i Nestlé’s italienska fabrik. Dessutom får vi se en konditor som bygger en motorcykel i choklad och en annan konditor som gör en hyllning till Ghostbusters. ,.

Bild från filmen Poirot
Poirot

Brittisk kriminaldramaserie från 2003. Poirot hamnar mitt i en mordlek under en helg på landet. Familjen han bor hos iscensätter en mordgåta som slutar i kaos när John Christow hittas skjuten på riktigt. Poirot upptäcker snart att alla i huset har anledning att vilja döda Christow. ,.

Bild från filmen Diagnosis murder
Diagnosis murder

Amerikansk kriminalserie från 2000. No Good Deed. Den högt uppsatte advokaten Roder Calendar kommer till sjukhuset med svåra knivskador. Övertygad om att han ska dö avslöjar han en fruktansvärd hemlighet för Dr. Sloan. Advokaten överlever och tar märkligt nog tillbaka allt. ,.

Det okända

Svensk ockultserie från 2015. Hjorted. Mediet Andreas Östlund och Caroline Giertz besöker Fredrik och Angelica som bor i ett torp från 1700-talet i Hjorted. Efter att Angelicas mobil plötsligt tagit 97 bilder runt om i torpet när de själva inte var hemma tror de att det spökar. ,.

Trädgårdsmästarna

Brittisk trädgårdsserie från 2017. Jackie och Neil köpte Jackies barndomshem för att kunna ta hand om hennes far Mervyn nu när han börjat bli äldre. De vill ha en drömträdgård med bland annat skulpturer. Vem av våra trädgårdsmästare kommer på den bästa idén?. ,.

Chokladens underbara värld

Brittisk dokumentärserie från 2020. I detta avsnitt får vi följa med till fabriken där man tillverkar M&S Whip och hur man får till dess bubbliga kärna och virvlande skal. Dessutom får vi se när en chokladstaty byggs på Malta och veta mer om vilken roll choklad kan ha i krig. ,.

Återskaparna England

Brittiskt underhållningsprogram från 2021. En art deco-lampa i form av en kvinna har brutit benet efter en olycka. Möbelrestaureraren Will upptäcker hemligheter i en skattkista som tillhört en sjökapten. Glasexperten Matthew ser till att ett fönster får ljus igenom sig igen.

Första hunddejten

Brittisk realityserie från 2019. Nio år gamla Rohan besöker hundhemmet i hopp om att hitta sin första hund. Rocco letar fortfarande efter den person som ska bli hans människa och blyga gatuhunden Grant kanske hittar sitt nya hem hos tålmodiga Casper och Sid. Om han vågar hälsa.

Jorden runt med tåg

Brittisk dokumentärserie från 2019. Tony anländer till Australien och börjar med att utforska Sydney från luften. Därefter tar han ett nattåg till en farm där man vallar får med hjälp av helikopter. Resan avslutas i Queensland där han lär sig om stora barriärrevets otrygga framtid. ,.

Bild från filmen Exhumed
Exhumed

Amerikansk kriminalserie från 2021. Written in blood. Heidi Jones var bara fyra år när hon en sommarmorgon hittade sin mamma Loretta Jones död i vardagsrummet. Utredarna arbetade febrilt med att lösa mordfallet. Nu hoppas man att en uppgrävning kan hjälpa till att hitta gärningsmannen.

Iskalla mördare, heta offer

Amerikansk dokumentärserie från 2020. När en framstående advokat hittas knivhuggen till döds på sitt kontor finns mängder av misstänkta. Det är allt från våldsbrottslingar till lesbiska kärlekstrianglar. Men efter många om och men hittar polisen den riktiga mördaren. ,.

En seriemördares signum

Amerikansk dokumentärserie från 2020. I Alaskas vildmark hittar polisen flera mördade kvinnokroppar i grunda gravar. Efter ett långt sökarbete hittar polisen en misstänkt man som levt ett skräckinjagande dubbelliv. ,.

Mördare inför rätta

Amerikansk dokumentärserie från 2020. Shayna Hubers ringer larmcentralen och påstår att hon dödat sin pojkvän i självförsvar efter att han attackerat henne. Men utredarna blir misstänksamma när de får reda på att pojkvännen planerade en dejt med skönhetsdrottning kvällen innan mordet. ,.

Det okända

Svensk dokumentärserie från 2017. Mölndal. Jennifer och Per har köpt en nyproducerad lägenhet i Mölndal men slipper ändå inte undan andliga besökare. När mediet Camilla Öhrnberg kommer för att hjälpa familjen blir hon obehagligt påverkad av närvaron. ,.

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2017. Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark undersöker parkens största djur, brunbjörnen. Mopsen Frankie ska operera sina trånga luftvägar och hans matte och husse är nervösa för hur det ska gå. Stoet Warina har en kraftig hälta och undersöks av veterinär Lisa på Löberöds hästklinik. ,.

Bild från filmen Riviera
Riviera

Brittisk thrillerserie från 2020. Det är dags för valdag och Victor gör ett sista ryck för att samla röster. Rodolfo söker upp Georgina och Gabriel, omedvetet övervakade av Victors män, med ny information om Tomas dödsfall och spåren leder vidare till ett stort läkemedelsbolag. ,.