OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Sjuan

måndag den 17 juni

Det är kanalen för alla som vill fördjupa ett intresse - och upptäcka nya.

Ambulans: kod röd

Ryan och Grant hjälper en patient som skadat ryggen allvarligt på vasst glas. En 18-årig tjej bryter lårbenet när hon blir påkörd av en bil och senare kommer larm om ett allvarligt brott i Birmingham.

Världens bästa veterinär

Den tvååriga pudeln Montys höft gick ur led i en olycka. Även om kirurgi är nästan omöjligt för små hundar, hoppas ägaren att specialisten Noel Fitzpatrick kan hjälpa hennes lilla älskling.

Bild från filmen Veterinären på Bondi Beach
Veterinären på Bondi Beach

Cocker spanieln Luna körs akut in till sjukhuset efter en allvarlig skada i parken. Alex tar hand om den treåriga hunden Dash som ätit en hel chokladkaka. Kate räddar en pungekorre tillbaka till hans mamma.

Veterinärerna

Hästen Amaretto kommer in till hästkliniken i Norrköping med en kraftig hälta. I Göteborg opererar Elisabeth bort hunden Lillys livmoder. I Skånes djurpark ska Benjamin flytta på vildsvinen som bökat upp sitt hägn.

Ambulans: kod röd

En lastbil kraschar rakt in i en bro på motorvägen, samtidigt som en man hittas knivhuggen. Senare hittas en bilförare medvetslös efter en krock.

Hundar utan hyfs

Labradoodlen Doddle älskar sin 9-åriga bror - lite för mycket. Graeme försöker hjälpa honom att tygla sina känslor för familjemedlemmen. Senare möter han en hund med ett motsatt problem, där husse inte är vatten värd för cockapoon Leia.

En plats i solen

Deon och Dave träffades för sju år sedan via en dejtingannons i tidningen. Med flera gemensamma intressen växte sig kärleken stark och nu är paret redo att köpa ett semesterboende i Spanien tillsammans. Till sin hjälp har de mäklaren Ben.

Love it or list it Australien

Efter att Belinda och Craig flyttat från hus till hus de senaste åren vill Belinda komma till ro i deras nuvarande hem i Ashmore. Men Craig tänker annorlunda. Han har nyligen besegrat en cancersjukdom och vill komma närmare lugnet vid havet.

Bild från filmen Golden Boy
Golden Boy

I väntan på att Ferit ska få lämna intensiven befinner sig alla i någon form av panik vilken inte mildras av informationen att Ferit riskerar att bli förlamad i armen. Seyran hotar Ifakat vilket skapar ytterligare panik i Kohrans hushåll.

Fabriken inifrån

I fabriken i Axminster tillverkas 46 tusen kvadratmeter matta varje år. Gregg beger sig dit för att ta reda på hur produktionen går till. Cherry söker svaret på hur man bäst får bort envisa fläckar från mattor och Ruth berättar om linoleumgolv.

Lilla huset på prärien

Laura Ingalls Wilder överväldigas av sorg och ilska efter att hennes nyfödde son plötsligt dör utan förklaring, och hon klandrar doktor Baker.

Bild från filmen Det okända
Det okända

Familjen Andersson i Björnlunda får hjälp av mediet Jörgen Gustafsson efter att det verkar ha flyttat in en okänd närvaro i deras hem. Plötsligt är det som att de inte är ensamma i huset och familjen hör både fotsteg och gråtande barn.

Love it or list it Australien

Jackie tycker att familjens hus i Sandringham är ett hopplöst fall och hoppas att Andrew kan hitta deras drömhus i Melbourne. Maken Peter har ingen lust att flytta och är övertygad om att Neale kan göra underverk för familjens nuvarande bostad.

Återskaparna England

Återskaparna tar sig an transistorradio som använts vid Dunkirk under andra världskriget, en farfarsklocka som slutat gå och ett läderetui som innehåller ett mah jong-spel med stort sentimentalt värde för ägaren Lindsey.

TV4Nyheterna

Kvällsnyheterna från TV4.

TV4Vädret

Daglig väderprognos från TV4-gruppens meteorologer.

Ginos italienska matäventyr

Gino visar sin familj sina italienska rötter. Det blir kajakpaddling på östra Sardinien, matfavoriten salsiccia e fagilo, korv och bönor, och ett möte med fåraherden Gianni som visar dem hur man tillverkar peccorino-ost.

Morden i Brokenwood

Invånarna i Brokenwood vaknar upp till en fasansfull syn när en man hittas spetsad på en pil i stadens fontän. Mike och hans kollegor gör ett märkligt fynd på brottsplatsen och snart visar det sig att mannen var regerande världsmästare i spoofing.

TV4 Nyheterna och Sporten

Nyheterna från TV4 med senaste nytt, analyser, debatter, ekonomi och fördjupning.

Ekonominyheterna

Ekonominyheterna i TV4 ger dig de senaste uppdateringarna från börs- och finansvärlden.

TV4Vädret

Daglig väderprognos från TV4-gruppens meteorologer.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

Poole lär sig så sakteliga att leva med det tropiska klimatet och den tillbakalutade livvstilen på Saint Marie. När ägaren till en före detta sockerplantage hittas död får Poole och hans team en till synes omöjlig nöt att knäcka.

Bild från filmen Mord i paradiset
Mord i paradiset

En ung nunna hittas död i sitt rökfyllda sovrum, och vad som såg ut som en tragisk olycka rubriceras snart som mord när det blir klart att det inte var offret som rökte cigarretten som dödade henne.

Mördare inför rätta

En man vid namn Todd Kendhammer är helt panikslagen när han når fram till larmoperatören och berättar om sin fru Barbara som genomborrats av ett metallrör. Polisen anar snart att det inte rör sig om en olycka.

Brottsplats New York

En ensamstående mamma, gravid med sitt andra barn, säger godnatt till hennes 12-åriga dotter i deras hem i Brooklyn. När morgonen gryr hittas mamman död i Hudsonfloden, flera kilometer från hemmet.

Mördare inför rätta

Två tidningsbud kör längs med en landsväg när de plötsligt skymtar något som ser ut som en docka. Men när de närmar sig föremålet får de en chock. På marken ligger kroppen av en nyfödd pojke. Det ska dröja 25 år innan polisen hittar de skyldige.

Brottsplats New York

En ung lovande författare och konstnär hittas mördad två dagar efter att hon släppt sin debutbok. Hennes förkrossade pojkvän ger avgörande ledtrådar.