OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

söndag den 26 juni

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Stormen. På väg mot Charlotte i North Carolina tappar USAir flight 1016 höjd. Piloten skyller på oväder, men det är bara en del av sanningen. ,.

Alaska: The Next Generation

Feast or Famine. Att söka föda i Alaska är aldrig enkelt. Johnny Rolfe måste skydda sitt köttförråd från hungriga rovdjur i närheten. Alex Javor försöker utöka sina resurser. Paret Rowland måste skydda sitt största livsmedelslager innan temperaturen stiger, och Chris och Jessi Morse riskerar allt för att säkra en ny köttförsörjning för att överleva de sista vinterveckorna. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

Donuts and Pepperoni Rolls. I detta avsnitt av Food Factory USA: Detta bageri i Pennsylvania tillverkar 600 miljoner donuts årligen; ett helt team ligger bakom varje liten perfekt pepperonirulle; och flerkornssnacks från Sydkorea handdoppas i choklad. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

Blondies and Cheddar Cheese. I detta avsnitt av Food Factory USA: Lär dig mer om White Castles cheesecake; se vad som krävs för att skapa ett enormt, 2 300 kg tungt monsterhjul av ost; samt oemotståndliga godsaker skeppas till snacksälskare över hela USA. ,.

Wicked tuna: Nord vs syd

Stick eller inte. Kapten Nick Gowitzka på Little Shell har länge hyllat greenstick-fisket som nyckeln till framgång. Det är dock inte alla i flottan som ser det som ett nödvändigt verktyg för att fiska blåfenad tonfisk nere i söder, utan hellre förlitar sig på spö och rulle. Samtidigt är Pinwheel den enda båt i flottan som ännu inte fångat något denna säsong, och desperationen ökar i rädsla att hamna efter. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Skräckens fängelse. Efter en fruktansvärd tid i ett ökänt mexikanskt fängelse var aspirerande knarksmugglaren Dwight Worker fast besluten att fly till varje pris. ,.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

AC Aceca. I dag ska Tim och Fuzz till Leeds för att ge sig an en okänd, men väldigt vacker brittisk sportbil - nämligen en AC Aceca. ,.

Bild från filmen Made in a day
Made in a day

Space Rockets. Berättelsen om en raket, från metallark till en 600 ton tung taxikurir till stjärnorna. De möjligheter och fördelar som står hela mänskligheten till förfogande gör rymden till en helt öppen marknad där rymdresor förväntas växa till en industri värd en triljon dollar under nästkommande 20 år. Den amerikanska raketbyggaren ULA ligger i framkanten av denna bransch. ,.

Bild från filmen Made in a day
Made in a day

Electric Guitars. I denna serie om utforskar toppmodern tillverkning i en sammankopplad värld berättar Gibson Guitars i Nashville Tennesse hur man tillverkar sina ikoniska instrument. En kombination av högteknologiska maskiner, hantverk och global logistik sammanstrålar för att föra ut deras berömda Les Paul-gitarr till scener världen över. ,.

Den fantastiske dr Pol

Förbenat. När temperaturen faller ökar antalet patienter och Pols veterinärklinik blir snabbt fullt med kackel och kaos. Dr Lisa kämpar med att rädda Pearls krossade ben och matte måste snart också skynda till akuten på grund av förlossningskomplikationer. En utställningsgris och några marsvin får kärleksfull behandling, medan dr Pol och dr Brenda beger sig till ett närliggande mejeri för att behandla två mjölkkor. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Fatalt fokus. Efter en rutinflygning från Jakarta slår Garuda flyg 200 ner så hårt i marken att planet studsar våldsamt innan det glider av landningsbanan. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Brant kollision. En astronaut, en senator och 21 andra omkommer vid en krasch i Georgia. En utredare sätter sitt rykte på spel för att hitta sanningen. ,.

Airport security

Undercover Operation. Dolt kokain, ett tillslag under täckmantel och ett misstänkt par med potentiell koppling till drogsmugglare. ,.

America's funniest home videos: Djur-versionen

En mops liv. En älg går på vatten, en corgi älskar vispgrädde, gnuer korsar floden, en tiger jagar byte i träd och en stor orm stör en tupplur. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

McMuffins and Manischewitz. I detta avsnitt av Food Factory USA: Se hur man tillverkar mer än en miljon utsökta Egg McMuffins varje dag, från engelska muffins till perfekt formade stekta ägg, och ta reda på vad som krävs för att bli professionell ostronfarmare och ostronöppnare, och besök platsen där USA:s bästsäljande kosher-vin skapades. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

Fish Fillets and Corn Dogs. I detta avsnitt av Food Factory USA: Ett av USA:s äldsta företag avslöjar hemligheten bakom sina utsökta, kvadratiska panerade fiskfiléer; ett företag i Indiana framställer 18 miljoner ton corn dogs varje år; samt pricken över i:et i rischips för gourmeter. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Beckmörkt. När basketlegendaren Kobe Bryant dödas i en helikopterkrasch i Los Angeles söker utredarna ledtrådar mitt under globala sorgeyttringar. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

En förlorad legend. Ett turboprop-plan kraschar I dåligt väder, och utredarna finner ett fatalt antagande och ett dödligt beslut. ,.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

Citroen HY Van. Tim och Fuzz reser till Manchester för att rädda en rostande Citroen HY-lastbil som ursprungligen köptes så att 19-åriga Darcie och hennes mor Alison kunde starta en egen mobil cateringverksamhet. Drömmen krossades tyvärr när Allison dog i självmordsattentatet mot Manchester Arena 2017. Kan killarnas magi få tillbaka denna Citroen på vägarna?. ,.

Bild från filmen Colossal machines
Colossal machines

There Be Dragons. C5 Galaxy, även kallad den “skrikande jätten”, lyfter enorma laster. Airbus-flygtankern kan tanka två stridsflygplan i luften. Airlander 10-zeppelinaren är en blandning av nya kompositmaterial och teknologi som kan vara flygets framtid. ,.

Lawless Island

Halibut, Hoist and Home. Invånarna i Port Protection går samman för att förbereda sig inför en brutal vinter. Matt hjälper Carl och Morgan bygga en lyft. Sam och Squibb hjälper Troy resa de första väggarna till det nya hemmet. Mary och vännen Jiggy fiskar hälleflundra i förhoppning att kunna dela med sig av fångsten. Oliver måste finna och fälla det perfekta trädet för att förhindra att Troys stugbygge tar stopp.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Planet som flög för högt. 160 människor dog när West Caribbean Airways Flight 708 störtade 2005. Olyckan ledde till att det problemfyllda flygbolaget gick i konkurs. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Oenigt beslut. Olyckan med Arrow Air Flight 1285 var Kanadas dödligaste flygkrasch. Utredarna kom fram till is på vingarna - men vissa drog en annan slutsats. ,.

Säkerhetskontrollen: Första klass

De mest svidande sveken. Ett avsnitt om aningslösa kurirer och svidande svek. Personalen på flygplatsernas säkerhetskontroller i Colombia och Peru måste ständigt vara på sin vakt. En kvinnas pojkvän har bett henne stoppa några flaskor i bagaget, hon har ingen aning om att de innehåller kokain i vätskeform. En man med kokain i väskan skyller på sin svärson. En amerikansk kvinna kan ha lurats att bli drogkurir. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Förvandlingskonstnärer. Programmet för samman berättelserna om hur två förvandlingskonstnärer närapå kom undan med att ha sålt droger under en hel livstid. Den före detta läraren Howard använder peruker och ett antal falska identiteter för att hålla sin smugglingsverksamhet igång. Som ortodox jude gör utseendet det möjligt för specerihandlaren Samuel att smuggla kokain rakt under näsan på tullen. ,.

Nazisternas megabyggen

Himmler SS. I sitt försök att nå världsherravälde byggde nazisterna bland den största och dödligaste militära utrustning som världen nånsin har skådat. ,.

Bild från filmen Disasters engineered
Disasters engineered

Beneath the Surface. Inget kan stoppa en jordbävning. Trots att marken kan kännas solid sker våldsamma, enorma skiften under våra fötter. År 1994 drabbades San Francisco av en jordbävning med magnituden 6,4 som ödelade staden och skadade tusentals. År 2010 kollapsade en gruva i Chile av en seismisk stöt och innestängde 33 gruvarbetare. Hur kan vi stötsäkra framtiden för dem som lever längs dödliga förkastningslinjer?. ,.