OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

måndag den 2 oktober

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Tågresor från ovan

Tåget mellan Winnipeg och Churchill, som korsar den kanadensiska provinsen Manitoba från söder till norr, filmas ovanifrån på sin resa över snötäckta grässlätter, genom Boeralskogar och vidare ut på de frusna stäpperna söder om Polcirkeln.

Bild från filmen Running Wild With Bear Grylls
Running Wild With Bear Grylls

Bear Grylls tar med sig Dave Bautista på ett äventyr genom Arizona-öknen. Resan genom farliga raviner, brutala vattenfall och den skoningslösa Colorado-floden blir inte lätt.

Bild från filmen Running Wild With Bear Grylls
Running Wild With Bear Grylls

Det har gått fem år sedan Channing Tatum först medverkade i Running Wild med Bear Grylls. Den här gången beger de sig ut i de norska fjällen. Resan startar bryskt, med ett fallskärmshopp rakt ner i vildmarken.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz hoppar in i Tims Ford Mustag Fastback från 1965 för en roadtrip runt England för att återbesöka några av deras favoritbilar.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

En ambitiös agent tar sikte på en ökänd mexikansk kartelledare, men sugs in i en mörk och förrädisk värld där gränsen mellan gott och ont suddats ut.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

En framgångsrik bikinimodell flyttar till Hollywood för att leva det goda livet. När livet i sus och dus börjar tära på hennes finanser bestämmer hon sig för att bli drogkurir och använda sitt utseende som en avledningsmanöver.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

När han inspekterar en kommersiell last från Mexiko upptäcker Laredo Customs flytande metamfetamin gömd i färgburkar. Lasten väger mer än fem hundra kilo och har ett värde på 24 miljoner dollar.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

CBP San Ysidro gör en stor upptäckt och hittar en koffert full av fentanyl med ett enormt gatuvärde. Med fler flyg som flygs från Atlanta ökar också narkotikasmugglingen.

Det bästa av Haverikommissionen

Tre mystiska olyckor ska utredas. I slutändan visar sig samtliga tre ha samma orsak: bränsletanken. Några minuter före landningen i Portland faller United Airlines 173 samtliga fyra motorer över en tätbefolkad förort. I Japan landar en Boeing 737 säkert, men börjar sedan brinna med samtliga 165 passagerare och besättningen ombord.

Det bästa av Haverikommissionen

Tre felbalanserade plan tvingar utredarna att ifrågasätta samtliga beräkningar. Ett lastplan med 40 ton denim ombord kraschar strax efter starten i Miami. Ett fullt passagerarplan brakar rakt in i en hangar i North Carolina och avslöjar en dödlig branschmiss. Och NTSB kallas in när en jumbojet fullastad med militärfordon kraschar i Afghanistan.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Under en hektisk natt i Los Angeles 1991 kraschade en Boeing 737 in i en byggnad. Haverikommissionen tvingades till en otäck räddningsoperation.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

När ett koreanskt flygplan störtade i havet 1983 tog sovjetiska myndigheter på sig skulden och utlöste en internationell konflikt.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Arktiska stormar ger de lägsta temperaturerna på tio år. Men vintervägens hjältar stoppas inte av minus 30 grader, och de riskerar sina liv för att rädda förare i nöd. Thord och Bjørn möter oväntade hot och gamla rivaler.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Polisen insisterar på att Thord ska hjälpa en lastbil som blockerar en tunnel på motorvägen. Björn vill hjälpa en lastbil som har halkat på en isfläck, men faran kan även komma från trafiken.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Bjørn och Thord måste samla ett tiomannateam för att undsätta ett kapsejsat släp och dess värdefulla last. Släpet har kraschat in i ett snödike, och de två bossarna behöver all sin kompetens och erfarenhet för att få tillbaka det på vägen igen.

Europa från ovan

Denna fantastiska luftfärd avslöjar Alperna på ett helt nytt sätt. Flygkameror svävar över de italienska Dolomiternas toppar under en konsert på en bergstopp och dyker ner i de schweiziska Alpernas dalar.

Dutch Caribbean Coastguards

En farlig räddning äger rum på Curacaos högsta berg.

Dutch Caribbean Coastguards

Ett marinfartyg är inblandat i två spännande avlyssningar av narkotikabåtar.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

När ett flygplan på väg till Tahiti kraschar och alla omkommer upptäcker utredarna en oväntad orsak till olyckan.

Nazisternas megabyggen: Rysslands krig

Detta är berättelsen om Hitlers försök att likvidera det ryska folket och vinna livsrum åt sin överlägsna ariska ras. Ett utrotnings krig fram till Moskvas portar och åter till hjärtat av Berlin, som kulminerade i det Tredje Rikets kollaps. Serien avslöjar den avancerade strategi, militära teknik och de enorma försvarsstrukturer som användes i detta förödande och brutala krig mellan två jättar.

Nazisternas megabyggen: Rysslands krig

Detta är berättelsen om Hitlers invasion av Ryssland och om hur tyskarna mötte sin överman på Svarta havets stränder.

Nazisternas megabyggen: Rysslands krig

Efter ett förödmjukande nederlag i Stalingrad kräver Hitler en övergång till totalt krig innan han utan tvekan startar historiens största stridsvagns slag.

Hitlers hemliga USA-attack

En exklusiv titt på en av de dödligaste och mest okända attackerna mot USA.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim and Fuzz beger sig till Forfar i Skottland för att rädda en sällsynt Talbot Sunbeam Lotus som håller på att rosta sönder. En gång i tiden var bilen den sjukpensionerade brandmannen och rallyentusiasten Jims stolthet. Han hade planer på att restaurera den men en ryggskada satte käppar i hjulet.