OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

måndag den 3 oktober

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Beskyddare av Egyptens skatter

Ramses väg till makten. Arkeologerna undersöker Egyptens mäktigaste kung, Ramses den Store. Framför världens äldsta pyramid hittar man en labyrint med gravar och skatter tillhörande en av Ramses generaler. På en begravningsplats där Ramses-adeln ligger begraven beger man sig in i en ny grav. Sedan undersöker man hans mest imponerande tempel för att ta reda på hur Ramses lyckades bli världshistoriens mest hyllade farao. ,.

Lawless Island

The Power of One. Livet I Port Protection är en oändlig utbildning i överlevnadskonst, och invånarna måste använda sin egen kreativitet för att anpassa sig. ,.

Alaska: The Next Generation

Extremt liv. Alaskas invånare måste utstå hårda förhållanden när vintern slår till för att få leva det oberoende liv de vill. ,.

Alaska: The Next Generation

Kampen börjar. I takt med att en lång och svår Alaskavinter närmar sig måste dess invånare hantera extrema faror, utmaningar och svårigheter bara för att överleva. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Gisslan hos somaliska pirater. Debbie Callitz och Bruno Pelizarri fångas av somaliska pirater som begär 20 miljoner dollar i lösensumma, men inget händer på tio månader. ,.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

Opel Manta GTE. Tim och Fuzz ger sig av till Rochdale för att rädda en Opel Manta GTE, en sällsynt tysk klassiker från 80-talet. Bilen tillhör den förre amatörrallyföraren Alan, som älskade sin Manta så högt att han inte ville göra sig av med den ens när den körde av vägen. ,.

Bild från filmen Ice road rescue
Ice road rescue

Fest eller svält. Det snöar så mycket i Odda att det blir fullständigt vägkaos. Bärgarna Thord Paulsen och Olav Eike har aldrig varit med om något liknande. ,.

Bild från filmen Ice road rescue
Ice road rescue

Galet folk. I Hardanger har två smugglare kört in i en snödriva. Den erfarne bärgaren Bjørn Lægreid blir riktigt överraskad när han ser vad de har i bagaget. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Storm i cockpiten. Efter att ha lyft under en storm kraschar en ny 737:a över västra Afrika och en internationell utredargrupp anländer snart till Kamerun. Kenya Airlines flight 507 har kraschat i ett mangroveträsk och ligger nedsjunket i lera och vatten. Fastän utredarna lyckas identifiera det fatala misstag som utlöste tragedin avslöjar de också en dödlig rad problem. ,.

Bild från filmen Disasters engineered
Disasters engineered

Contaminated Waters. Världen befinner sig I en vattenkris, allt från oljeutsläpp till havs till förgiftat vatten som förorenar en hel stads vattentillförsel. Vi undersöker hur modern teknik kan användas för att skydda vår begränsade vattentillförsel. ,.

Dränerade världshav

Megavrak från kriget i Stilla Havet. En expedition letar efter de klassiska vraken efter slaget om Stilla Havet, inklusive fartyget som fraktade Hiroshimabomben: USS Indianapolis.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

Toyota Supra Mk.4. Tim och Fuzz reser till Skottland för att ta sig an en Toyota Supra Mk. 4 från 1993 som ägs av den före detta tävlingsmotorcyklisten Lisa, som efter en trafikolycka inte längre kan åka på sina cyklar. Därefter följde en japansk supercar, men kontinuerliga rörelseproblem har lett till att bilen är i behov av service. Lisas vänner och familj hoppas att en restaurerad bil ska ge henne ny energi. ,.

Bild från filmen Ice road rescue
Ice road rescue

Fest eller svält. Det snöar så mycket i Odda att det blir fullständigt vägkaos. Bärgarna Thord Paulsen och Olav Eike har aldrig varit med om något liknande. ,.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

Peugeot 106 Rallye. Tim och Fuzz reser till Norfolk där en tidigare het fransos väntar. Bilen tillhör den 21-åriga studenten Senna, som kommer från en familj bilnördar. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Fara över Portugal. Bland stormar och kraftigt regn gör sig Martinair Flight 495 redo att landa på Faroflygplatsen i Portugal. Men just före landning går något fatalt fel och DC-10:an kraschar, faller i bitar och glider av startbanan. Otroligt nog överlever de flesta av passagerarna och besättningen. Men i takt med att utredarna pusslar ihop bevisen från vraket tätnar mystiken bara ännu mer. ,.

Europa från ovan

Tack vare exklusiv åtkomst till nyckelplatserna ger vi dig ett helt nytt perspektiv över Europa från luften under årets föränderliga årstider. Vi avslöjar hur tradition, teknik och naturens under format denna fantastiska kontinent genom en livfull skildring av regionen och de människor som håller den levande. ,.

Bild från filmen Disasters engineered
Disasters engineered

Beneath the Surface. Inget kan stoppa en jordbävning. Trots att marken kan kännas solid sker våldsamma, enorma skiften under våra fötter. År 1994 drabbades San Francisco av en jordbävning med magnituden 6,4 som ödelade staden och skadade tusentals. År 2010 kollapsade en gruva i Chile av en seismisk stöt och innestängde 33 gruvarbetare. Hur kan vi stötsäkra framtiden för dem som lever längs dödliga förkastningslinjer?. ,.

Narco Wars: Chasing the Dragon

Från sitt avlägsna kvarter i den Gyllene Triangeln översvämmar Khun Sa, en av världens mäktigaste drogbaroner, New York med ett enormt beroendeframkallande ”China White”. Detta är början på USA:s heroinepidemi. i närmare tre decennier tycks ”Dödens prins” i det närmaste oåtkomlig – tills en grupp agenter drar upp en djärv plan för att slå till mitt i hjärtat av hans heroinimperium. ,.

Europa från ovan

Tyskland. En spektakulär luftfärd över Tyskland avslöjar en fabrik lika stor som en stad, ett sagoslott och världens största landgående fordon. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Terror över Michigan. Efter en Boeing 727:s närapå dödliga kraschlandning över Michigan riskerar utredarna sina egna liv för att ta reda på varför TWA Flight 841 kraschade. ,.

Bild från filmen To catch a smuggler
To catch a smuggler

Powdered Rims. HSI avslöjar kokainfyllda fälgar I Puerto Rico och en last metamfetamin och fentanyl i San Diego. CBP Miami hittar 400 000 dollar I kontanter ämnade för Kuba. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Panamani. Christina Jocko är beroende av att bränna pengar, festa och droger. När hon upptäcker opiater tar det över hennes liv. ,.

Nazisternas megabyggen

Örnnästet. Hitler förvandlade sin semesterstuga i bayerska Alperna till ett mycket väl skyddat fästningsverk som blev hem åt 2 000 SS-soldater. ,.

Bild från filmen Storm rising
Storm rising

New Breed of Storms. Inför hotet om skoningslösa, klimatförändringsförorsakade väderfenomen riskerar dr Reed Timmer och väderspecialisten Mike Theiss livet för att samla in kritiska data från stormarnas centrum. ,.