OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

måndag den 5 december

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Lawless Island

Den obevekliga vintern närmar sig Port Protection med stormsteg och ortens invånare måste göra allt de kan för att skydda sig mot den grymma kylan. Stuart Andrews fäller ett gigantiskt träd för att försäkra sig om att han har värme för hela vintern.

Alaska: The Next Generation

När Arktis ikläder sig vinterskruden måste vildmarkens invånare jobba hårt för att få tag i livsnödvändiga resurser.

Gordon Ramsay: På ny mark

Djupt inne bland Atlasbergen i Marocko beger sig mästerkocken Gordon Ramsey ut på ett äventyr för att avslöja hemligheterna bakom berbernas matlagning.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Träffa flera västerländska resenärer som blir tvungna att slåss för sina liv när de hålls fångna på några av världens farligaste platser.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

General Motors gav sig sent ut på GTi-marknaden, men när de väl kom till kalaset hade de något fantastiskt att erbjuda.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

När tunga räddningsoperationer kräver ytterligare man- och motorkrafter slår södra Norges Ice Road Rescue-legendarer Thord och Björn sina påsar samman för att övervinna utmaningar och få jobbet gjort.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

När vinterkylan slår till beger sig Norges bärgningsteam ut för att hjälpa de första offren: truckarna. Ett litet misstag kan leda till att truckar på 50 ton slutar i diket. Men att få upp dem igen är en komplicerad och farlig historia.

Det bästa av Haverikommissionen

När ett passagerarplan störtar i de kaliforniska bergen hittar haveriutredarna avgörande bevis bland spillrorna. En 747:a exploderar över Atlanten. Efter en rutinlandning uppslukas ett passagerarplan i Taiwan av en förödande brand.

Sekunder från katastrof

I januari 1995 ägde en våldsam jordbävning rum i Kobe. Inom 20 sekunder var 400 000 byggnader förstörda, 5 500 personer döda och 250 000 hemlösa.

Gordon Ramsay: På ny mark

Mästerkocken Gordon Ramsay reser till ön Maui på Hawaii för att utforska hawaiiöarnas matlagning längs den tuffa Hana-kusten.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Det är en kamp mot klockan för Tim och Fuzz att bli klara med klassikern Jaguar Mark 2.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Ibland handlar det om att komma på smarta lösningar, som att slå ihop två räddningsbilar för att ta sig ur en väldigt allvarlig situation.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Nat Geos norska isvägshjältar är skapta av brutal råstyrka, förmågan att hantera iskalla temperaturer och förkärlek för extrem fara. I fyra nya samlingsavsnitt för 2021 får vi se några av deras främsta ögonblick från S4&5.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Bara några hundra meter över ökenlandskapet utanför Reno flyger sex enmotoriga jaktflygplan från andra världskriget som ska medverka i en flygtävling. På marken har 30 000 åskådare samlats. De flyger i en 13 km lång ovalformation i nära 720 km/h.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

Hsi Miami fångar massa kokainfyllda fiskar och CBP San Diego bekämpar människosmuggling.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

David är i fyrtiotalet när livet kollapsar runt honom. Han är frestad i den skuggiga världen av narkotikasmuggling innan han åker dit på Mauritius.

Underjordens mysterier: Cordoba

Vi följer arkeologen och upptäckaren Fabio Amador på en fascinerande resa till Cordoba i Spanien för att avslöja de mysterier som döljer sig under gatorna i staden med en nära 2000-årig historia.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Ett plan kraschar strax efter start och alla ombord omkommer. Var orsaken flygbranschens ointresse för passagerarnas allt högre genomsnittsvikt?

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

En DC-9:a hamnar i mycket hård storm och när hagel plötsligt slår sönder vindrutan i förarkabinen störtdyker flygplanet till marken. Mirakulöst nog överlever 20 personer dramat.

USA:s hårdaste fängelser

Nya officerare i Wyoming kämpar för att lära sig knepen och behålla kontrollen. I Texas konfronteras ett väldigt farligt gäng.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Spänningssökande Thomas Hamill tog jobb som lastbilschaufför i Irak men kidnappades av upprorsmakare och satt fånge under hemska omständigheter.

Europa från ovan

Denna spektakulära luftfärd över Nederländerna avslöjar gamla kvarnar, futuristiska växthus och världens största bål.

Sekunder från katastrof

273 människor omkommer när ett flygplan kraschar i en husvagnscamping i Chicago 1979. Olyckan tvingar fram nya regler för flygbranschen.