OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

onsdag den 31 maj

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Haverikommissionen

På väg till Sydney från en avlägsen stuga kliver en brittisk miljardär med familj ombord på ett dödsdömt australiskt sjöflygplan. Kort efter start dyker det enmotoriga planet rakt ner i Jerusalem Bay.

Food Factory

Hur görs munkar, glass, koreansk kimchi och kosher-salt?

Food Factory

Se hur stark salsasås, sammetslena glassandwichar, pikant oka-ost och frasiga lyckokakor kommer ut till massorna.

America's Funniest Home Videos: Animal Edition

Björnattacker på en kajak, en kinesisk varan vinkar till förbipasserande, djur kontra barn, ett lejons skräckinjagande rytande, och Alfonso sjunger med valarna.

Wicked tuna: nord vs syd

Besättningen på Söderfartyget Reel E Bugging kämpar för att hävda sig i tävlingen efter ett allvarligt bakslag och ingen tonfisk på resultattavlan.

Fången på främmande mark

En fotograf och en journalist kidnappas av ett kriminellt gäng i Somalia.

Fången på främmande mark

Drogsmugglaren Angela Carnegie satt i fängelse på livstid i Bangkok när ödet gav henne chansen att återförenas med sitt livs kärlek.

Dränerade världshav

I mer än 50 år investerar världens två största supermakter, USA och Sovjetunionen, sina resurser i en fruktansvärd arsenal domedagsvapen och militärmaskiner. Det kalla kriget är världens första kärnvapenkonflikt. Anmärkningsvärt nog är det också det största hemliga kriget i mänsklighetens historia - bedrivet i hemlighet under havsytan.

Dränerade världshav

Spaniens invasionsförsök av England misslyckas när armadan besegras. Genom att dränera haven avslöjar vi hur britterna sedan stal skeppstekniken för att bygga sitt eget imperium.

Europa från ovan

Denna flygresa över Rumänien avslöjar världens största ortodoxa katedral, ett smalt ångtåg och jul på "Castle Dracula".

Sekunder från katastrof

Bakom varje katastrof finns en händelsekedja som leder till förödande resultat. I Sekunder från katastrof granskas dessa avgörande ögonblick.

Car S.O.S

Bilfantasten Chris lade reparationen av sin älskade Fiat Dino på is när han blev diagnostiserad med cancer. Nu är det upp till Tim och Fuzz.

Car S.O.S

När John fick en hjärtattack blev det för jobbigt för honom att restaurera sin Mercedes 230SL. Tim och Fuzz siktar på att få igång den gamla motorn.

Car S.O.S

Tim och Fuzz beger sig till Devon för att spana in en av de mest extrema japanska bilarna någonsin - en Mitsubishi Evo IV. Den tillhör Gary, som har vårdat den ömt i 15 år.

Haverikommissionen

Vi försöker lista ut vad som gick fel när en modern helikopter kraschade i havet utanför Newfoundland. Utredarna samlar bevis och upptäcker en allvarlig brist i S-92-helikoptern.

Haverikommissionen

Hela 273 människor omkom när American Airlines Flight 191 tappade sin vänstra motor. Det var den värsta flygolyckan i USA:s historia.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Den här gången tar Thord och Bjørn sig an en 16 timmar lång maratonräddning för att förhindra att en instabil lastbil ramlar nerför en brant sluttning med en stor sjö nedanför.

Lawless Island

Breanna och Oliver riskerar skador för att expandera hemmet, Curly jagar svartbjörn för att fylla på skafferiet, David Squibb lär en entusiastisk nykomling att fiska så hon klarar sig en hel livstid, och ett träd hotar såväl liv som levebröd.

Alaska: The Next Generation

Sonta och Chevie Roach försöker fånga mink med hjälp av uråldriga metoder, Mario och Clare utnyttjar sin första viltjakt för vintern, Johnny Rolfe tar fantasin till hjälp och paret Brown anpassar sig till livets realiteter på gården.

Haverikommissionen

Efter att en SuperJet störtat in i ett berg i Indonesien och dödat alla ombord, möter utredarna sin största operation någonsin.

Haverikommissionen

I Kaliforniens Mojave-öken kontrollerar Virgin Galactic-testpiloterna ett revolutionärt flygplan utformat för kastbanefärder.

Fången på främmande mark

Brittiska Stephen Comiskey drog till sig oönskad uppmärksamhet från Saudiarabiens religiösa polis efter en rad olagliga, homosexuella affärer.

Fången på främmande mark

Åtta vandrare som kidnappats av gerillan i Colombia använder helt olika strategier för att överleva: samarbete versus regelrätt motstånd.

Trafficked With Mariana van Zeller

Mariana van Zeller är fascinerad av en våg av motorcykel relaterat våld och gräver ner sig i den hemliga världen av laglösa motorcykelgäng.

Sekunder från katastrof

Fredstidsbestämmelserna innebar att den amerikanska flottan på Hawaii inte var beredd på japanernas överraskande attack den 7 december 1941.