OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

lördag den 9 december

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz inleder ett speciellt projekt. De kommer att återställa en sällsynt Cannon från 1964, en handgjord bil som tidigare användes för racing. Restaureringen imponerar på bilens ägare.

Bild från filmen Life Below Zero: First Alaskans
Life Below Zero: First Alaskans

När solen inte går ner avstår Alaskas ursprungsbefolkning från sömn för att istället utnyttja midnattssolen. Tig Strassburg tar med sig sina tre äldsta barn på flodjakt. Marcella White och hennes familj utnyttjar näringskedjan. Joel Jacko bygger en timmerstuga, och Jody Potts-Joseph slåss mot den brutala verkligheten med minskade fiskbestånd i Yukon.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Derbyshire för att rädda en 48 gammal italiensk superbil, en 1971 Lamborghini Espada. Den här exceptionella bilen ägs av bilentusiasten Ged som köpte den redan 1977 för 4 000 dollar. Hans planer om att återställa sin ögonsten till sin forna glans hamnade på sparlåga när allvarliga hälsoproblem kom i vägen. Kan killarna från Car SOS göra Geds dröm till verklighet?

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till ön Jersey för att fixa en 1972 Ford Escort Mexico. Ägaren, Gary, återhämtar sig sakta från en lång tids sjukdom i både blodcancer och tuberkulos och hans familj hoppas nu att upprustningen av hans veteranbil till sin forna glans ska ge honom livsgnistan åter.

Bild från filmen Ultimate Supercar
Ultimate Supercar

Den engelska biltillverkaren Lotus vill kickstarta sin återuppståndelse och ta upp kampen med de etablerade sportbilstillverkarna genom att introducera Storbritanniens första helelektriska superbil med 2 000 hästkrafter och 2 miljoner pund.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

CBP-poliser i San Diego upptäcker en batteriladdare fylld med metamfetamin värt 14 500 dollar och stoppar ett fordon fullastat med metamfetamin och fentanyl värt 589 000 dollar.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Ett bulgariskt plan på väg till Svartahavsorten Varna kapas av fyra våldsamma flygkapare som tar gisslan och begär att planet ändra sin rutt till Wien. Även om planets bränsle inte räcker för denna två timmar långa omväg.

Building Impossible With Daniel Ashville

Daniel reser till L.A. för att hjälpa till att bygga LA Clippers basketstadion Intuit Dome, skapad med revolutionär teknik, otroliga underhållningsmöjligheter och sikt ur alla vinklar.

Building Impossible With Daniel Ashville

Daniel reser till Las Vegas, där Madison Square Garden ska få en helt ny arena: Sphere. Daniel måste upp till höga höjder för att fästa enorma LED-paneler på dess böjda exteriörer.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Björn och Thord samarbetar för att undsätta en svensk lastbil som halkat ner i diket bara 200 meter från sitt mål. Lastbilen medför en tung stållast, och alla misstag riskerar att utlösa en katastrof om lastbilen skulle glida nedför branten.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Nybörjaren Terjes hamnar i stora problem när han krockar med Thords bärgningsbil. I bergen letar Eirik efter en sopbil som har kört nerför ett fårspår. Björn ger sig ut för att rädda en fyrtiotonnare som har vält ner i ett snödike.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

När en lastbil kör in i en snödriva uppe i bergen måste Thord och rookien Terje sätta livet på spel för att rädda dess värdefulla last. Uppe i norr beger sig Jo Roger och Stig ut för att rädda en tanklastbil som blockerar vägen söderut.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

Under de långa, mörka vinterkvällarna finns ingen tid för vila för de isiga vägarnas hjältar. När en lastbil välter jobbar Thord och Björn ända in på småtimmarna med att rädda lasten med färsk lax.

Enfaldiga experiment

Lär dig hur många sätt man kan skada sig och göra bort sig när du hoppar med snowboard, studsar med en hoppboll eller jonglerar en fotboll.

Enfaldiga experiment

Richard Hammond tar en titt på vetenskapen bakom att snabbt åka kajak, klättra på enorma byggnader och agerandet av en fläckfri handbromssväng.

The Mission

Marc Fennell ger sig ut på en global jakt för att pussla ihop en av de största och märkligaste konstkupperna i Australiens kriminalhistoria.

Lost Cities Revealed With Albert Lin

På vandring genom Sudans öde öknar genomsöker Albert Lin en översvämmad grav under en uråldrig pyramid och ett heligt berg på jakt efter Kush-rikets förlorade huvudstad.

Vikings: The Rise and Fall

Belägringen av York inleddes år 866 när den Stora Hednaarmén gjorde anspråk på York, huvudstad i Northumbria i dagens norra England. Vi studerar de största slagen, aktörerna och fästena i 800-talets England.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Kroppar och vrakdelar spreds över ett stort område när ett TANS Peru-plan störtade i Amazonas djungel 2005.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Efter att två flygplan kraschat i Grand Canyon efter en kollision upptäcker utredarna ett problem som hotar hela flygsystemsäkerheten.

Bild från filmen Hitler: The Lost Tapes of the Third Reich
Hitler: The Lost Tapes of the Third Reich

Efter att ha avtjänat ett kort fängelsestraff för landsförräderi återvänder Hitler till München med en vision om att leda Tyskland till storhet. Genom politisk manövrering besegrar Hitler sina fiender och blir Tysklands rikskansler.

Bild från filmen Drug Lords: The Takedown
Drug Lords: The Takedown

Edgar Valdez-Villareal är född i USA och uppvuxen i Laredo. I high school är han en lovande fotbollsspelare. Men lockelsen av snabba pengar tar honom över gränsen och han hamnar i den våldsamma kokainhandeln.

Den amerikanska maffian

1978 använde FBI sitt hemliga vapen, agent Joe Pistone, för att infiltrera och spränga maffian. Händelserna tog snart en dramatisk vändning.

Dutch Caribbean Coastguards

Search and Rescue-teamet hjälper en kille som kan har brutit ryggen, och ett äntringsteam upptäcker en båt full med flyktingar.