OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

lördag den 2 juli

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Farliga diskussioner. LAPA Flight 3142 hinner knappt lyfta från flygplatsen i Buenos Aires innan plan 737 börjar skaka våldsamt. Strax därefter kraschar dem. ,.

Lawless Island

The Axeman Cometh. Curly får höra att ett stort träd riskerar att falla på ett hus i området. Mary ger sig ut på en outtröttlig jakt efter brasved. ,.

Alaska: The Next Generation

Okänt och outforskat. När Arktis ikläder sig vinterskruden måste vildmarkens invånare jobba hårt för att få tag i livsnödvändiga resurser. ,.

Alaska: The Next Generation

Extremt liv. Alaskas invånare måste utstå hårda förhållanden när vintern slår till för att få leva det oberoende liv de vill. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Inte utan min bebis. När Susan Haglof förfalskade ett födelsebevis i Egypten riskerade hon både fängelse och att förlora sitt adopterade barn. ,.

Bild från filmen Car S.O.S.
Car S.O.S.

Mercedes-Benz 230SI. När John fick en hjärtattack blev det för jobbigt att restaurera sin Mercedes 230SL. Tim och Fuzz siktar på att få igång den gamla motorn. ,.

Europa från ovan

Tyskland. En spektakulär luftfärd över Tyskland avslöjar en fabrik lika stor som en stad, ett sagoslott och världens största landgående fordon. ,.

Den fantastiske dr Pol

Tillökning i familjen. Teamet på Pols veterinärklinik är tillbaka för en ny spännande säsong av avel, födslar och gulliga ungar. Från den spädaste chiweenie till jättevalpar, och från en trebenad katt till en ko med en ovanlig missbildning – teamet på PVS fixar allt! Dessutom får dr Pols familj tillökning. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Dödlig tystnad. När ett privatplan oväntat ändrar kurs mot Dallas från Orlando står det klart att något har gått riktigt fel. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

9/11: Attacken mot Pentagon. Den 11 september 2001 kapas American Airlines flight 77 och flyger in i Pentagon. Samtidigt i New York kraschar ett plan in i World Trade Center. ,.

Airport security

Smuggling Newlyweds. Ett nygift par grips med kokain på kroppen. En nervös kvinna har kokain fasttejpat på benen. Dessutom – en märkesväska med dolda droger. ,.

The 80s Top Ten

Watercooler Moments. Allt från Madonnas VMA-framträdande till mysteriet med vem som sköt J.R. – Rob Lowe räknar upp 80-talets mest minnesvärda snackisar. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

Blondies and Cheddar Cheese. I detta avsnitt av Food Factory USA: Lär dig mer om White Castles cheesecake; se vad som krävs för att skapa ett enormt, 2 300 kg tungt monsterhjul av ost; samt oemotståndliga godsaker skeppas till snacksälskare över hela USA. ,.

Bild från filmen Food Factory USA
Food Factory USA

Curds and Cow Pie Candles. Food Factory USA provsmakar favoriträtter från Wisconsin: Tre miljoner friterade bitar ostmassa framställs här dagligen; det krävs ett helt berg pekannötter för att uppfylla efterfrågan på dessa cow patties; och lär dig vetenskapen bakom dessa poppande godiskristaller. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Kabinkatastrof. En explosion I luften skakar Southwest Airlines 1380. Medan piloterna kämpar för att återfå kontrollen gör besättningen en hemsk upptäckt. ,.

När hajar attackerar

Mayhem In Miami. Världens stränder blir dödliga i denna djuphavssaga när hajar dyker upp, chockar lokala samhällen och får forskarna att klia sig i nacken. Vad förorsakar denna ökade aktivitet? Och hur kan den förebyggas?. Detta är en skräckfylld djuphavssaga som använder sig av undervattensfoto, gripande arkivbilder och fängslande ögonvittnesskildringar för att undersöka mystiska och dödliga hajattacker i nutid. ,.

Chris Hemsworth: Shark Beach

Hollywoodstjärnan Chris Hemsworth har en unik relation till våra havsdjups främsta rovdjur, en livslång fascination grundad i att ha levt bland dem i åratal, först som barn, nu som surfare i Byron Bay nära hans hem i New South Wales - ett av de hajtätaste områdena i världen.

Inside North Korea: The criminal state

Nordkorea är som en James Bond-skurk i skepnad av en brutal diktatur som isolerat sig från omvärlden samtidigt som den lever på att plundra den globala ekonomin.

Europa från ovan

Island. Denna spektakulära luftfärd avslöjar Island på ett helt nytt sätt. Drönare följer arkeologer som bekämpar vulkanutbrott för att rädda vikingahistoria, skildrar sällsynta knölvalar samt avslöjar koreograferade snöplogar som försöker hålla flygplatsen snöfri om vintern. Över hela detta land av eld och is får vi sväva ovanför de moderna arkitektoniska under som blänker i Islands dramatiska landskap. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Det osynliga planet. Se de kritiska förändringar som gjorts på Linate-flygplatsen i Milano efter en tragisk kollision under svåra väderförhållanden 2001. ,.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Eldklot i Sioux City. När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom. ,.

Bild från filmen To catch a smuggler
To catch a smuggler

Misstänkt bagage. MIA CBP fokuserar på en passagerare med frekventa besök i Colombia och efter ytterligare förhör misstänker man att han smugglar droger internationellt. Agenterna söker igenom flygplanslaster på jakt efter droger för att hålla sig steget före kartellerna. På JFK-flygplatsen utför HSI en kontrollerad leverans av Ecstacy på Wall Street som snappades upp i posten och på LAX förhörs två passagerare. ,.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Saddams Irak. Under Irakkriget 1990 försökte två oljearbetare undvika att bli mänskliga sköldar men de åkte fast och hamnade i irakiskt fängelse. ,.

Nazisternas megabyggen: Redo för strid

Stilla havets dödligaste bataljer. Upptäck några av världens största och dödligaste militära installationer och mest ondsinta teknik någonsin. ,.

Bild från filmen Disasters engineered
Disasters engineered

Unnatural Causes. Människan har alltid försökt skapa strukturer som trotsar naturens krafter – vilket ibland leder till katastrof. Härdsmältan i Fukushima år 2011 drabbade Japan precis efter en tsunami och förorsakade en katastrof liknande Tjernobyl. Flera månader senare slår blixten ner i en signalanordning i Kina och resulterar i en tragisk tågolycka som dödar mer än 40 passagerare. Är Moder Natur den skyldiga?. ,.