OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

tisdag den 28 maj

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Bild från filmen Restaurants at the End of the World
Restaurants at the End of the World

Kristen Kish reser till en avlägsen ö utanför Maine för att hjälpa Turner Farms nya kock ge deras klassiska ladumiddagsmeny en sydstatstwist.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Rover-älskaren Steves hälsoproblem har satt stopp för hans dröm om att renovera sin 1972 P6. Kan teamet rädda Steves älskade bil mot alla odds?

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Portsmouth för att rädda en gammal flottdykares Triumph Stag och förhoppningsvis ge honom ett leende på läpparna.

Andra världskriget från ovan

Maj 1944. Över 400000 allierade soldater omringas av Hitlers armé på Dunkirks stränder. Djupt nere i tunnlarna under Dover Castle planerar Royal Navy en räddningsoperation. Kan de allierade soldaterna fly till Storbritannien.

Andra världskriget från ovan

År 1945. Stalin för ett krig mot Tyskland. På östfronten stormar över en miljon sovjetiska soldater Berlin. Men för att nå sitt mål måste Röda armén besegra flera tyska fästen, i en serie strider.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

Hsi Miami fångar massa kokainfyllda fiskar och CBP San Diego bekämpar människosmuggling.

Bild från filmen To Catch a Smuggler
To Catch a Smuggler

AMO i Puerto Rico sänker en smugglarliga och beslagtar mer än 900 kilo kokain värt över 27 miljoner dollar. I San Diego krossar HSI en drogkartells tunnel, och en CBP-hund nosar upp en leverans bestående av heroin, fentanyl och metamfetamin.

Border Protection Spain

Dykteamet i Algeciras hittar en illegal last ombord på ett fartyg. I Vizcaya fastnar några personer på en klippa, och i Huelva ger undersökningen av en misstänkt båt oväntade resultat.

Border Protection Spain

Kustbevakningen följer ett smugglarspår och gör en anmärkningsvärd upptäckt. En familj i fara räddas ur en känslig situation. Tullövervakningsteamet går samman med sina franska kollegor för att genomföra en specialoperation på ön Madeira. Och i Medelhavet arbetar dykare för att skydda historiska romerska artefakter, medan en seglingstävling kan sluta i katastrof.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz tar sig an bil nr 100, en MGB från 1978, som också blir deras första elektriska konvertering. Bilen har tidigare tillhört familjefadern Jeff. När denne tragiskt avled efterlämnade han sitt oavslutade MG-projekt.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tom och Fuzz reser till Southampton för att ta sig an en Jensen Interceptor från 1969. Ägaren Nick har vårdat sin drömbil ömt ända tills han drabbades av extrem reumatism.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Efter flygning i tjocka moln kraschar Corporate Airlines Flight 5966 in i trätopparna under inflygningen mot Kirksville i Missouri, och det tvåmotoriga planet brinner sedan upp någon kilometer från landningsbanan.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

På väg från Italien till Dominikanska Republiken planerar Independent Air 1851 att fylla på bränsle på en portugisisk ö. Men några få minuter från flygplatsen kraschar denna Boeing 707 av någon anledning in i ett berg.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Under en pendelflygning över Papua Nya Guineas berg förlorar piloterna på ett tvåmotorigt plan båda sina motorer. PNG Flight 1600 tvingas landa på en närbelägen flodbank och närapå alla ombord dör.

Bild från filmen Apocalypse: The Fall of Hitler
Apocalypse: The Fall of Hitler

Den tyska armén går till reträtt och försöker dölja bevisen för sina fruktansvärda handlingar. Hitler, jagad och försvagad av sjukdom, gömmer sig i sin Berlinbunker sex meter under jorden.

The Hidden Holocaust

Vi tror att vi känner till hela omfattningen av Förintelsen. Men det är inte sant. Team av forskare försöker avslöja den verkliga omfattningen av Förintelsen.

De bortglömda hjältarna från andra världskriget

Producenten Idris Elba berättar historierna om tre svarta hjältar som mirakulöst överlevde attacken mot Pearl Harbor. En av dessa män, Doris Miller, trotsade rasistiska stereotyper när han sköt ner fiendeplan på den ökända dagen.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Delta Airlines Flight 1141 störtar kort efter att det lyft. Utredarna misstänker att det fanns ett problem med planet eller dess konfiguration.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Ett kommersiellt flygplan går ner över en krigszon i östra Ukraina. Bevisen pekar mot att planet skjutits ner av en luftvärnsrobot.

Tågresor från ovan

Tåget mellan Winnipeg och Churchill, som korsar den kanadensiska provinsen Manitoba från söder till norr, filmas ovanifrån på sin resa över snötäckta grässlätter, genom Boeralskogar och vidare ut på de frusna stäpperna söder om Polcirkeln.

Teknik i fokus med Richard Hammond

Richard Hammond besöker världens högsta vägbro och tar reda på hur teflon och gammal keltisk båtbyggarkonst hjälpte de som utformade den.

Bild från filmen Made in a Day
Made in a Day

I hjärtat av varje samhälle finns en brandstation; i hjärtat av brandstationen finns de brandmän som riskerar sina liv dygnet runt. Men den som för ut dem på slagfältet är den ikoniska brandbilen och detta är berättelsen om hur den tillverkas.

Bild från filmen Made in a Day
Made in a Day

OneWeb Satellites i Florida avslöjar hur man tillverkar världens första massproducerade satelliter. En kombination av designers, tillverkningsingenjörer och industrirobotar strålar samman i syfte att bygga och skjuta upp satelliter i rymden.

Bild från filmen Disasters Engineered
Disasters Engineered

Instabila grunder kan destabilisera ett helt samhälle. 2010 drabbades Haiti av en kraftig jordbävning och 250 000 människor miste livet. Fanns det något som kunde ha förhindrat samhällets kollaps i ett så fattigt land?