OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

National Geographic Sverige

tisdag den 6 december

National Geographic är till 100 procent en renodlad dokumentärkanal, och utbudet omfattar allt från naturvetenskap och teknik, historia och kultur, natur och djurliv till äventyr och utforskning. Här visar vi dagens tv-tablå för kanalen.

Det bästa av Haverikommissionen

Tre flygplanskrascher avslöjar att när skruvar och muttrar inte kontrolleras kan detta medföra katastrof. En mekanikers bristande omdöme leder till en flygkatastrof i Texas.

Lawless Island

Invånarna i Port Protection måste slutföra livsviktiga sysslor innan vintern kommer. Inte sällan krävs en hjälpande hand från vänner och familj.

Alaska: The Next Generation

Alaskas invånare måste utstå hårda förhållanden när vintern slår till för att få leva det oberoende liv de vill.

Gordon Ramsay: På ny mark

Mästerkocken Gordon Ramsay reser till ön Maui på Hawaii för att utforska hawaiiöarnas matlagning längs den tuffa Hana-kusten.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Sedan en ung man från Orange County lyckats förverkliga sin dröm att bli gangster förändrar ett maffiamord i Vegas allting. Ställd inför åratal i fängelse går han med på att istället arbeta för FBI.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Eastbourne för att i hemlighet förvandla en Mini Cooper S från 1962 till en Monte-Carlo-vinnande kopia.

Bild från filmen Ice Road Rescue
Ice Road Rescue

När vinterkylan slår till beger sig Norges bärgningsteam ut för att hjälpa de första offren: truckarna. Ett litet misstag kan leda till att truckar på 50 ton slutar i diket. Men att få upp dem igen är en komplicerad och farlig historia.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

I över ett sekel har Jo Rogers familjeföretag hållit vägarna i Norges nordligaste vildmark öppna. Nu är det dags för hans son Ole Henrik att bevisa att han har räddningsyrket i blodet.

Det bästa av Haverikommissionen

En DC-10 förlorar all hydraulik när en motor exploderar över Iowa. Besättningen på Qantas Flight 32 översköljs av larm när en explosion skakar deras enorma A-380.

Sekunder från katastrof

Den 19 juli 1989 gick en motor på United Airlines flight 232 sönder. Planet sjönk snabbt ner och fattade eld. 112 av 285 passagerare omkom.

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon Ramsay reser längs Mekongfloden i Laos i Sydostasien på jakt efter kulinarisk inspiration.

Bild från filmen Car S.O.S
Car S.O.S

Hälsoproblem har stoppat Steve från att reparera sin Aston Martin DB6. Fuzz tittar närmare på motorn, och Tim letar efter rätt reservdelar.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Nat Geos norska isvägshjältar är skapta av brutal råstyrka, förmågan att hantera iskalla temperaturer och förkärlek för extrem fara. I fyra nya samlingsavsnitt för 2021 får vi se några av deras främsta ögonblick från S4&5.

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Ibland är det räddarna som är nybörjare som ska lära sig yrket. I detta avsnitt räddar Thord och Erlend en 50 ton tung lastbil som försökte köra alltför fort uppför en brant backe, och Bjoern hjälper en lastbil som blockerar en tunnel.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Ett fraktplan ska landa på Kuba. Något går fel vid inflygningen, och DC-8:an kraschar vid landningsbanans slut.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

Fine Air Cargo Flight 101 startar i Miami och flyger in i en byggnad strax efter. Hundratals åskådare bevittnar denna katastrof.

Andra världskriget från ovan

År 1942 utvecklade nazisterna världens första kryssnings- och ballistiska missiler. De allierade försöker stoppa HItler.

Notre Dame: Den otroliga kapplöpningen

Den 15 april 2019 går larmet mitt under måndagsmässan i Notre-Dame de Paris. Notre-Dame, stadens arkitektoniska, kulturella och religiösa landmärke brinner, och ingen vet än hur mycket av den som kan räddas. Detta är startpunkten för en kamp med episka proportioner - en femton timmar lång kamp mot klockan inför hela världens ögon.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

En DC-9:a hamnar i mycket hård storm och när hagel plötsligt slår sönder vindrutan i förarkabinen störtdyker flygplanet till marken. Mirakulöst nog överlever 20 personer dramat.

Bild från filmen Haverikommissionen
Haverikommissionen

När Air India Flight 182 plötsligt försvinner från radarskärmen förbluffas flygledarna. Senare upptäcker utredarna den skrämmande orsaken till den dödliga kraschen.

USA:s hårdaste fängelser

Droger, alkohol och andra illegala substanser flyter fritt i fängelserna. I Arizona pressas en ny intern att gå med i en smugglingsring.

Bild från filmen Fången på främmande mark
Fången på främmande mark

Efter en fruktansvärd tid i ett ökänt mexikanskt fängelse var knarksmugglaren Dwight Worker fast besluten att fly till varje pris.

Europa från ovan

På den här svindlande luftfärden får vi se Storbritannien som vi aldrig sett det förut. Flygande kameror svävar över Giant's Causeway där skräpplockare på vattenskoter städar upp längs kusten.

Sekunder från katastrof

År 1974 ledde en storm till 148 tornados, 315 omkomna människor och tusentals förstörda hem. Professor Tetsuya Fujita och ett forskarlag undersöker 1900-talets värsta storm.