OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

torsdag den 7 december

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

NMT-dagarna 2023

Om hörsel, lyssnande och buller. De allra flesta vet att det inte är bra med för starka ljud men hur starkt är för starkt? Och vad händer med din hörsel när du utsätts för alltför starkt ljud?

NMT-dagarna 2023

Att jaga virus under en pandemi. Hur trivs virus i luft och hur svårt det är att fånga in dem? Och varför är det viktigt att reda ut hur stor en droppe är?

Mer kreativ NO

Väck låg- och mellanstadieelevernas upptäckarlust med NO-experiment som bygger på saker som de flesta har i sin närhet.

Simning: EM kortbana

Direkt från dagens finalpass på Sim-EM som avgörs i rumänska Bukarest. Kommentatorer: Niklas Nord och Lars Frölander.

Rabarber i mörker

I en becksvart källare hemma hos Per Ivar och Ingebjørg odlar man rabarber. Med sin mörkerodlade rabarber är de ganska unika i Norge, men i England har liknande odling förekommit sedan 1800-talet.

Med eller utan pengar

Kathy pratar med människor som lever på marginalerna. Hon träffar bland annat en man som försöker bygga ett starkt samhälle i en av Storbritanniens mest eftersatta städer.

Världens historia: Rysslands krig

När Ryssland tar till vapen håller världen andan. Så har det varit i århundranden. Så var det också när tsar Peter den store och tsaritsan Katarina den stora på 1700-talet såg till att utöka landets gränser.

Bild från filmen Olav
Olav

Hur kunde den krigslystna och impopulära vikingen Olav bli både helgonförklarad och refererad till som "Norges evige kung"? Kristofer Hivju och hans fru Gry letar efter svaren i Kung Olavs fotspår.

Hunden och vildmarken

Dokumäntärfilmaren Gordon Buchanan tar tag i sin barndomsdröm att följa sju huskies på ett förrädiskt genom Kanadas spektakulära vildmark.

Resor längs vackra floder

Följ med på en resa nedför floden Po. Vi färdas genom norra Italien, från de snöklädda alperna till deltat där floden möter Adriatiska havet.

Nätverket för slavarnas frihet

Vi ser rester av ett afrikanamerikanskt samhälle på gränsen mellan Virginias och North Carolinas träskmarker och träffar ättlingar till slavar som arbetar med att bevara och hålla den tidiga delen av afrikanamerikanernas historia….

Övergivna byggnader

Ubåtsbunkern Valentin skulle massproducera ubåtar av typen U-21 med hjälp av en ny löpandebandteknik. Ubåtarna skulle bli en helt avgörande del i den tyska krigsmaskinen, så tyskarna satsade stort på anläggningen.

Bild från filmen Omöjlig ingenjörskonst
Omöjlig ingenjörskonst

Mellan Edinburgh och Glasgow finns det rikligt med vattenvägar, men de korsas inte så att städerna kan nå varandra med båt.

Världen från förr

Vad är speciellt med de isländska söndagarna? Vi tittar närmare på betydelsen av tv, bio, serietidningar och söndagsskola.