OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

söndag den 5 februari

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Joanna Lumleys brittiska äventyr

Joanna reser vidare till Skottland och besöker slottet på ön Eilean Donan där hon spelade in scener för äventyrsserien The New Avengers. Hon får även hjälpa till med att transportera kor till en ö när tidvattnet är lågt.

Gröna hjälteinsatser

På ön Ischia föder Anna och Antonio upp kaniner enligt en lika uråldrig som finurlig metod. Och i Turin har arkitekten Luciano skapat en oas i storstaden med sitt ekologiska bostadshus.

Antikmagasinet

Antikmagasinet vältrar sig i den bärbara konsten, den svenska smyckeskonsten. Hur har den utvecklats och vilka framstående konstnärer formger framtidens antikviteter idag? Gäster: Sebastian Schildt, silversmed och Carolina Tüür, smyckeexpert.

Demens i familjen

Marion, 61, har fått en demenssjukdom som gör att hjärnan har svårt att tolka vad hon ser. Chris fick sin demensdiagnos redan vid 37 års ålder. Hans sjukdom är ärftlig och nu är han orolig att även dottern ska drabbas.

Medicin med Mosley

Mosleys läkarteam testar om veganism gör dem hälsosammare och om man kan bli full på mat med alkohol i. Dessutom testar de hur man kan förbättra sin hälsa om man lever med hjärtproblem. Och hur skyddas dina tänder bäst?

Natursköna tågresor i världen

Denna färd tar oss på en historisk resa tvärs över Sydön. Vi reser med Dunedin railways tåg - Inlander och Seasider.

The mission - Missionärerna

Fyra unga amerikanska mormoner reser från USA till Finland för att tjäna sin Gud. Den två år långa missionsresan är en utmaning för dem.

Bild från filmen Fantastiska uppfinningar
Fantastiska uppfinningar

Glas låter oss kommunicera med varandra, vi bygger hus av det, det har gett oss både ljus och skydd från regn. Sand, krita, soda och värme är grundstenarna i glas. Men vetenskapen är fortfarande förbryllad över dess breda användningsområde.

Däggdjurens utveckling

Om vi var tvungna att välja ett välkänt afrikanskt djur skulle det bli elefanten. Dess förfäder har dominerat världen och de fem kontinenterna genom en exceptionell utveckling.

Vandring längs övergiven räls

Rob Bell följer den nedlagda tåglinjen mellan Ruabon och Barmouth. Bland annat går han över Stream in the sky- världsarvet Pontcysyllteakvedukten. Det är den längsta och högsta akvedukten i Storbritannien.

Brittiska kusten med Kate Humble

I Yorkshire beger sig Kate till fiskebyn Staithes som en gång var hem för en av Yorkshires största fiskeflottor. Här bodde även Kapten Cook.

Brittiska krigsminnen

Arthur Williams undersöker hur tusentals engelska krigsbarn evakuerades från större städer som riskerades att bombas av tyskarna. Han besöker även ett berömt monument - en amerikansk stridsvagn hittad på havsbottnen vid Slapton Sands.

Bygga för framtiden

I Kanada, några kilometer från Vancouver, hittar vi ett UniverCity-projekt som inleddes i början av 2000-talet. Målet är att skapa en stad med oklanderlig ekologisk standard.

Irland med Simon Reeve

Trots att många unga i Belfast vill blicka framåt finns muren kvar som separerar bostadsområden.