OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

söndag den 26 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Övergivna rum

Det exakta läget är hemligt, men någonstans på norra Jylland och nedgrävt 60 meter under markytan ligger det övergivna skyddsrummet Regan Vest, 5500 kvadratmeter stort.

Livsviktiga vänskapsband

Kan man använda hjärnscanning för att se vilka människor som passar som vänner? Hur gör apor när de bjuder in till vänskap? Och varför dansar delfinhannar tillsammans?

Järnvägar och arkitektur

Tim Dunn besöker järnvägsstationen Bishopstone utanför Seaford, som hade en annan funktion under andra världskriget då den bevakade Sussex kustlinje från anfallande tyskar. Stockholms centralstation invigdes 1871.

Joanna Lumleys karibiska äventyr

Joanna Lumley startar sin resa på Havannas gator i en färgglad amerikanare. Historien gör sig påmind och det är nu drygt 60 år sedan revolutionen. Hur har kommuniststyre och omvärldens sanktioner påverkat landet och folket?

30 år med Chadia och hennes döttrar

Under 30 år har Leyla Assaf Tengroth följt och filmat Chadia och hennes familj. Denna unika film skildrar familjens inre och yttre resa - och mycket hinner hända på 30 år.

Maratonkillen

Raul kommer till Jamaicas huvudstad för att springa det populäraste maratonloppet i sprintrarnas land. Han vallfärdar till Usain Bolts föräldrahem, och möter en reggae-legend.

Mallorcas vilda skärgård

Våren har kommit till Mallorca och de andra öarna i Balearerna med en intensiv blomprakt. Nu återvänder öarnas egna flyttfåglar, som härfågeln, för att häcka medan vintergästerna drar norrut, kanske till Sverige.

Resa längs Irlands kust

Adrian Dunbar börjar sin resa med att besöka den 45 meter höga bron i Mizen Head, får en lektion i matlagning på en av Irlands bästa restauranger, och uppfyller sin dröm om att få besöka ön Great Skellig, vars uråldriga klosterruin….

Natursköna tågresor i världen

Följ med på en över 90 mil lång resa genom Finland - från Helsingfors till polcirkeln. På vägen mot polcirkeln stannar tåget i Rovaniemi. Staden förstördes under andra världskriget, men har återuppbyggts i form av en ren.

Röda arméns uppgång och fall

Vilken roll spelade hjältarna från det stora fosterländska kriget när det kalla kriget utbröt i slutet av 1940-talet? Efter krigsslutet bytte Röda armén namn till Sovjetarmén.

Resor längs vackra floder

Floden är en vildare plats än vi anat, vattnet har färgas svart av ruttnande vegetation, och här är fullt av alligatorer, sköldpaddor och manater. Men det finns också klara källor som mynnar ut i floden från grottor.

Norge på längden

Øystein känner äntligen vårsolen värma igen! Reskamraterna tar sig vidare från Namsos mot Moskenes i Lofoten. På vägen besöker de flera speciella museer. I Rana bjuds det på en lokal matspecialitet.

Inget program

Inget program.