OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

onsdag den 29 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

Vad utmärker skickliga lärare? En skicklig lärare måste vara en bra ledare, kunna bygga relationer med eleverna, ha ett didaktiskt kunnande och omdöme, och måste dessutom vara beredd att ständigt utvecklas.

Sett 2024

Lärares roll i en digitaliserad värld. Vilka är de viktigaste aspekterna av digitaliseringen och AI:s intåg i skolan när lärare får välja?

Sett 2024

Från digital oro till digital trygghet. Hur gör man för att stötta barn som möter till exempel näthat eller plötsligt och oväntat ser svåra saker på internet?

Norge på längden

Øystein känner äntligen vårsolen värma igen! Reskamraterna tar sig vidare från Namsos mot Moskenes i Lofoten. På vägen besöker de flera speciella museer. I Rana bjuds det på en lokal matspecialitet.

Det stora kryptobedrägeriet

Det har beskrivits som det största bedrägeriet genom tiderna. Kryptodrottningen Ruja Ignatova lurade människor från hela världen att investera i kryptovalutan Onecoin. Problemet var bara att den inte fanns. Hur gick bedrägeriet till?

Veteranbilsverkstan

Teamet i Colins garage får besök av en Austin Allegro med dassig fjädring, en Ford Zodiac med temperaturproblem och en Porsche 911 som stannar på tomgång.

Alaskas vilda årstider

Alaska har varit i vinterns grepp i flera månader. Men nu vågar sig solstrålarna fram, och djuren med dem. Björnungarna som föddes för 15 månader sen har ökat 80 gånger sin vikt och är nu hungriga efter en hel vinters dvala.

Studio 65

All guldkant i tillvaron fick stryka på foten när Lena Renman gick i pension, efter ett långt arbetsliv inom vården. Jeanette Höglund grundade en hjälporganisation efter att ha mött fattigpensionärer under sina nattpass som väktare.

Barnkirurgerna

Kirurgerna tar sig an en procedur som tidigare aldrig har testats i Storbritannien. Allt för att försöka rädda Zoes baby.

Joanna Lumleys karibiska äventyr

Joanna Lumley startar sin resa på Havannas gator i en färgglad amerikanare. Historien gör sig påmind och det är nu drygt 60 år sedan revolutionen. Hur har kommuniststyre och omvärldens sanktioner påverkat landet och folket?

Dokument utifrån: Putins stulna barn

Tusentals barn har kidnappats till Ryssland från Ukraina. Var hamnar barnen när de blivit stulna, och kan de någonsin återvända hem igen?

Mallorcas vilda skärgård

Våren har kommit till Mallorca och de andra öarna i Balearerna med en intensiv blomprakt. Nu återvänder öarnas egna flyttfåglar, som härfågeln, för att häcka medan vintergästerna drar norrut, kanske till Sverige.

Att inreda ett slott

Phil Spencer är denna gång på besök i det äldsta slott han varit i, en 900 år gammal borg. Här befinner vi oss närmare Frankrike än Leeds, bara 6 mil utanför London ligger denna välbevarade juvel.

Inget program

Inget program.