OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

onsdag den 4 oktober

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Specialpedagogikens dag 2023

Multisensoriskt musikdrama. Multisensoriskt musikdrama är ett arbetssätt utvecklat för att kommunicera med elever med flerfunktionsnedsättning.

Specialpedagogikens dag 2023

Talking Mats - att göra sin röst hörd. Universitetslektorn Jenny Rosendahl visar upp ett kommunikationshjälpmedel för unga personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Forum jämställdhet 2023

Jämställd ekonomi. Varför har vi fortfarande inte ekonomisk jämställdhet i Sverige? Carl Johan von Seth, ekonomijournalist, berättar om faktorer bakom skillnaderna i mäns och kvinnors ekonomiska situation.

UR Samtiden - Länsmuseerna berättar

Rönnbärsvasen från Reijmyre. Reijmyre glasbruk grundades 1810. Tova Sylvan, föremålsintendent, berättar om Reijmyres historia och framför allt om den unika jugendvas från 1913 som finns i museets samlingar.

Retrobutiken

Ett par stamkunder kommer till butiken med en samling leksaksbilar. Är det något som kan intressera Mike och Tomppa? Och ute på gården arrangeras träff för mikrobilar.

Tumören i mitt huvud

När Gordon Shaw får en hjärntumör börjar han teckna serier. Han gör en humoristisk bok som handlar om honom själv och tumören Rick.

Nytt liv i gamla byggnader

En nedlagd chokladfabrik i Hamburg är nu ett av de största och mest akustiskt avancerade konserthusen i världen. Konserthuset har en kapacitet på 2 100 platser och innehåller en piporgel med 69 register.

Ängens förtrollande djurliv

Vi behöver inte resa till tropikernas skogar, savanner och korallrev för att hitta biologisk mångfald. Den kan finnas runt knuten, i form av en blommande äng.

Studio 65

Att ta itu med allt man samlat på sig under livet kan kännas övermäktigt och väcka både sorgliga och glada minnen. Men känslan efteråt är värd besväret!

Dagens smarta uppfinningar med Hannah Fry

Hannah Fry upptäcker hur innovationer inom paketering av kött nästan hotade elbilsrevolutionen och hur ett genombrott inom videokamerabatterier ledde till Elon Musks imperium, samt demonstrerar hur en framtida prototypbil för flera….

Livet längs pilgrimsleder

I århundraden har pilgrimer vandrat längs Via Francigena mot Rom, kristendomens centrum. På vägen upptäcker moderna pilgrimer Italiens majestätiska och mångsidiga landskap, spår av svunna epoker och människor som delar med sig av sin….

Dokument utifrån: Rovfisket i Atlanten

Vattnet utanför Västafrika har varit ett av de fiskrikaste i världen. Sedan 1980-talet har rikedomen utnyttjats först av européerna, sedan Kina, Ryssland och Turkiet.

Vilda Korea

När medierna rapporterar om Korea dominerar förtrycket i norr och den militära spänningen. Utrymmet är litet för andra berättelser.

Hemliga koder

En viktig pusselbit i forskarnas kunskap om utdöda civilisationer har varit att förstå deras språk. I över 50 år arbetade några av vetenskapens mest framstående hjärnor med att dechiffrera ett mystiskt förlorat språk och därmed även….

Inget program

Inget program.