OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

lördag den 25 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Övergivna rum

I Dyrehaven norr om Köpenhamn ligger Taarbæk fort, ett militärfort som övergavs och täcktes med jord 1969. Här har ingen varit inne på över 40 år.

Maratonkillen

Resan fortsätter till Jamaica, där Raul söker hemligheten bakom att några av världens snabbaste löpare kommer därifrån. När han besöker en skola för unga löpartalanger får han några ledtrådar.

Att inreda ett slott

Phil Spencer är denna gång på besök i det äldsta slott han varit i, en 900 år gammal borg. Namnet till trots, befinner vi oss närmare Frankrike än Leeds, bara 6 mil utanför London ligger denna välbevarade juvel.

Veteranbilsverkstan

Teamet i Colins garage får besök av en Austin Allegro med dassig fjädring, en Ford Zodiac med temperaturproblem och en Porsche 911 som stannar på tomgång.

Volleyboll: Golden league

Sveriges volleybolldamer möter Azerbajdzjan i den andra ligarundan i Golden league. Kommentatorer: Niklas Nord och Andréa Jacobsson.

Med djur i huvudrollen

Efter att han räddade en nykläckt kråkunge från att bli uppäten av en hungrig mås har Anders i Skiipagurra i Finnmark den nu vuxna kråkan som bästis. Kråkor sägs ju vara smarta fåglar, men exakt hur smarta är de egentligen?

Studio 65

Hjälpsamma hjälpmedel. De förut så gråtrista hjälpmedlen har blivit både smartare och snyggare. Vad sägs om en Ferrariröd rollator eller ett fiffigt verktyg för att poppa champagnekorken?

Natursköna tågresor i världen

Följ med på en över 90 mil lång resa genom Finland - från Helsingfors till polcirkeln. På vägen mot polcirkeln stannar tåget i Rovaniemi. Staden förstördes under andra världskriget, men har återuppbyggts i form av en ren.

Barnkirurgerna

Susie är gravid med trillingar som kan vara i ett livshotande tillstånd och måste behandlas omedelbart. Kirurgerna hjälper även ett barn med vätska i hjärnan samt ett annat som trasslat in foten i livmodern.

Joanna Lumleys karibiska äventyr

Joanna Lumley startar sin resa på Havannas gator i en färgglad amerikanare. Historien gör sig påmind och det är nu drygt 60 år sedan revolutionen. Hur har kommuniststyre och omvärldens sanktioner påverkat landet och folket?

Alaskas vilda årstider

Alaska har varit i vinterns grepp i flera månader. Men nu vågar sig solstrålarna fram, och djuren med dem. Björnungarna som föddes för 15 månader sen har ökat 80 gånger sin vikt och är nu hungriga efter en hel vinters dvala.

Bild från filmen Muhammad Ali
Muhammad Ali

Den unge Cassius Clay gör sig snabbt ett namn inom Kentuckys amatörboxning och tar redan som 18-åring guld vid OS i Rom. Cassius Clay flyttar till Miami där han gör raketkarriär som professionell boxare.

Livsviktiga vänskapsband

Kan man använda hjärnscanning för att se vilka människor som passar som vänner? Hur gör apor när de bjuder in till vänskap? Och varför dansar delfinhannar tillsammans?

Mallorcas vilda skärgård

Vintern kan betyda snö även på Mallorcas ögrupp Balearerna - på de högsta bergstopparna. Livet i naturen går på sparlåga men för rödhakarna och andra vintergäster från norden är förhållandena behagliga.

Skuggkaffe, rättvisa och miljö

Kaffe som odlas i skuggan från gamla träd i regnskog kan inte bara påverka det lokala samhället positivt, utan både stoppa avskogning och skydda utrotningshotade fågelarter.

Inget program

Inget program.