OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

fredag den 22 september

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Humanist- och teologdagarna 2023

Fosterdiagnostikens nya horisonter. För blivande föräldrar utgör graviditeten en utblick mot nya horisonter. Hur upplevs fosterdiagnostikens möjligheter av de föräldrar och barnmorskor som ställs inför dem?

Humanist- och teologdagarna 2023

Visuella praktiker i kamp för rättigheter. Vi är vana vid att bilder, fotografier och andra visuella praktiker används för att uppmärksamma oss på orättvisor. Hur fungerar dessa metoder för att protestera för mänskliga rättigheter?

Gräv 2023

Hitta data om klimatkrisen. Datajournalisten Jens Finnäs visar var man hittar klimatkrisens siffror. Du får konkreta tips för reportrar och arbetsledare som vill jobba med datadriven klimatjournalistik på en stor eller liten….

UR Samtiden - Länsmuseerna berättar

Bergsgraven. För 4500 år sedan begravdes en man, en kvinna, ett litet barn och en hund på en plats som ligger i utkanten av dagens Linköping.

ResearchED 2023

Implementera och bädda in formativ bedömning - en externt utvärderad modell för lärande som ger avtryck i elevernas resultat. Corinne Settle vetenskapschef vid nätverket SSAT, berättar om modellen och resultaten.

Övergivna rum

I Dyrehaven norr om Köpenhamn ligger Taarbæk fort, ett militärfort som övergavs och täcktes med jord 1969. Här har ingen varit inne på över 40 år.

Dagens smarta uppfinningar med Hannah Fry

Hannah Fry utforskar tekniken bakom matleverans-appar som Deliveroo och Just Eat, som nu används av 24 miljoner människor i Storbritannien.

Retrobutiken

Tillfälliga lösningar tenderar att bli permanenta. Butiken får besök av ingen mindre än Mr Lordi, sångare i det legendariska hårdrocksbandet som tog hem segern i ESC 2006.

Skattjägarna

Ett guldmynt från dansk kolonialtid väcker Margits och Jespers intresse. Sørens mål för dagen är att få med sig minst 100 lampor hem till butiken, medan Mads och Jens är på loppmarknad och på jakt efter lite allt möjligt.

Naturens stora underverk

Vilka är naturens riktiga storverk? Tankarna går till höga berg och inget slår Mount Everest. Med sina drygt 8800 meter höjer det sig över omgivningen i Himalaya.

Jordens ständiga förändring

Plankton, bubblor och moln. Forskare som brinner för sina ämnen förklarar sambanden mellan hav och luft. Om hur de stora haven och levande varelser som befolkar dem bidrar till jämvikten på vår planet.

Hemliga koder

Efter attacken mot Pearl Harbor var USA mycket angelägna att lösa Japans närmast okrossbara kod som användes under andra världskriget. Men kan en sjöofficer med förkärlek för korsord verkligen stoppa japans anfall?

Nytt liv i gamla byggnader

Boston-fängelset stängde ner efter 122 år när egendomen förklarades strida mot de intagnas konstitutionella rättigheter. År 2001 omvandlades det till ett lyxhotell som öppnades 2007.

Mannen som knäckte enigmakoden

Den 6 juni 1944 inleddes en av historien största militära operationer - landstigningen i Normandie. Händelsen skulle komma att bli vändningen på kriget och till slut leda till det tyska rikets fall.

Naturens revansch

Under åren efter andra världskriget provsprängde USA över tjugo atombomber i Stilla havet, med förödande konsekvenser. Idag är Bikiniatollen ett naturreservat med blomstrande korallrev.

Bild från filmen Omöjlig ingenjörskonst
Omöjlig ingenjörskonst

Världens enda flytande järnvägsbro, hur bygger man den? Seattle har inte vuxit lika snabbt sedan den stora guldruschen, techföretagen blir fler och fler och trafiksituationen börjar kännas ohållbar.

Inget program

Inget program.