OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

måndag den 27 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

Nyfiken på fysik. Fysikfrågor kan dyka upp när man läser artiklar, böcker eller ser en bild. Detta använder Susanne Tegler, gymnasielärare och Ingvar Lindqvist-pristagare i fysik, för att konstruera fysikproblem med koppling till vår….

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

Att vara kreativ i sitt vetenskapliga lärande. Hur utvecklar man ett naturvetenskapligt lärande som uppmuntrar och bygger på nyfikenhet och kreativitet?

Ingvar Lindqvist-dagen 2024

Roligare ute - äventyrspedagogik. Hur kan lärare arbeta med utomhus- och äventyrspedagogik på lågstadiet? Elin Gädda, lärare F-3, bjuder på konkreta tips från sin undervisning.

Sett 2024

AI och skolan - en blick mot framtiden. Vad betyder dagens och morgondagens AI-teknik för skolan? Johan Falk, undervisningsråd på Skolverket, diskuterar de AI-system som utvecklas i rasande fart.

Växthus med kyrkfönster

Inge Haugen i Trysil har byggt ett växthus utöver det vanliga. Husets fönster är hämtade från en kyrka i närheten och det är inte för inte som grannarna kallar bygget för "den gröna katedralen".

Barnkirurgerna

Susie är gravid med trillingar som kan vara i ett livshotande tillstånd och måste behandlas omedelbart. Kirurgerna hjälper även ett barn med vätska i hjärnan samt ett annat som trasslat in foten i livmodern.

Livsviktiga vänskapsband

Kan man använda hjärnscanning för att se vilka människor som passar som vänner? Hur gör apor när de bjuder in till vänskap? Och varför dansar delfinhannar tillsammans?

Mallorcas vilda skärgård

Våren har kommit till Mallorca och de andra öarna i Balearerna med en intensiv blomprakt. Nu återvänder öarnas egna flyttfåglar, som härfågeln, för att häcka medan vintergästerna drar norrut, kanske till Sverige.

Natursköna tågresor i världen

Följ med på en över 90 mil lång resa genom Finland - från Helsingfors till polcirkeln. På vägen mot polcirkeln stannar tåget i Rovaniemi. Staden förstördes under andra världskriget, men har återuppbyggts i form av en ren.

Resor längs vackra floder

Vi reser längs Englands semesterflod, floden Bure. En resa från lugnet i den övre floden, genom semesternavet Wroxham och vidare mot Norfolks sumpmark.

Det stora kryptobedrägeriet

Det har beskrivits som det största bedrägeriet genom tiderna. Kryptodrottningen Ruja Ignatova lurade människor från hela världen att investera i kryptovalutan Onecoin. Problemet var bara att den inte fanns. Hur gick bedrägeriet till?

Joanna Lumleys karibiska äventyr

Joanna Lumley startar sin resa på Havannas gator i en färgglad amerikanare. Historien gör sig påmind och det är nu drygt 60 år sedan revolutionen. Hur har kommuniststyre och omvärldens sanktioner påverkat landet och folket?

Bild från filmen Muhammad Ali
Muhammad Ali

Den unge Cassius Clay gör sig snabbt ett namn inom Kentuckys amatörboxning och tar redan som 18-åring guld vid OS i Rom. Cassius Clay flyttar till Miami där han gör raketkarriär som professionell boxare.

Resa längs Irlands kust

Adrian Dunbar börjar sin resa med att besöka den 45 meter höga bron i Mizen Head, får en lektion i matlagning på en av Irlands bästa restauranger, och uppfyller sin dröm om att få besöka ön Great Skellig, vars uråldriga klosterruin….

Röda arméns uppgång och fall

Vilken roll spelade hjältarna från det stora fosterländska kriget när det kalla kriget utbröt i slutet av 1940-talet? Efter krigsslutet bytte Röda armén namn till Sovjetarmén.

Inget program

Inget program.