OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

måndag den 2 oktober

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Specialpedagogikens dag 2023

Specialpedagogik - historik och framtid. I Sverige finns en lång tradition av att undervisa elever med intellektuell funktionsnedsättning i en egen skolform. Daniel Östlund gör en tillbakablick över hur skolformen förändrats.

Specialpedagogikens dag 2023

Ökat utbildningsuppdrag i anpassad skola. Jonas Monsén, Skolverket, och Therese Lindahl, Specialpedagogiska skolmyndigheten, berättar om myndigheternas regeringsuppdrag.

Humanist- och teologdagarna 2023

Järnålderns människor från Uppåkras horisont. Uppåkra är idag endast en höjd mot horisonten strax söder om Lund. Nya metoder öppnar upp för nya tolkningar av platsens ekonomiska och sociala överlevnadsstrategier.

NMT-dagarna 2023

Fysiker förbättrar strålbehandlingen av cancer. Ordet strålning är laddat i dagens samhälle, och klingar sällan positivt.

Svenskfinland runt

Som barn blev Kim mobbad för att han var annorlunda. Om det var det som ledde till att han blev konstnär och artist, eller om han blev det, trots att han blev mobbad - det vet han inte, men visst är det en viktig drivkraft i hans….

Studio natur

Att älgar är populära har inte minst SVTs program "Den stora älgvandringen" visat. Experterna svarar på frågor om älgar. Hur stor kan en älg egentligen bli? Och hur kan de springa så fort med ögonen på sidorna?

Jordens ständiga förändring

Vi möter forskare som brinner för vår planet och dess mångfald. I Arizona har man byggt en miniatyr av jorden med ett eget ekosystem för att kunna utröna sambandet mellan hav, jord och växter.

Vilda Korea

När medierna rapporterar om Korea dominerar förtrycket i norr och den militära spänningen. Utrymmet är litet för andra berättelser.

Brittiska kusten med Kate Humble

Kate vandrar från Hastings till Rye Harbour i östra Sussex. På färden provar hon Storbritanniens brantaste bergbana, besöker en vinodling och undersöker ett 140 miljoner år gammalt dinosauriefossil. Brittisk reseserie från 2022.

Historiska uppfinningar

Flygplanet är maskinen som gav oss vår största superkraft - förmågan att flyga. Men hur vi kom hit är en berättelse full av passion, fara och död som involverar en cykel, en leksak, en katastrof till sjöss och den ultimata….

Tumören i mitt huvud

När Gordon Shaw får en hjärntumör börjar han teckna serier. Han gör en humoristisk bok som handlar om honom själv och tumören Rick.

Livet längs pilgrimsleder

I århundraden har pilgrimer vandrat längs Via Francigena mot Rom, kristendomens centrum. På vägen upptäcker moderna pilgrimer Italiens majestätiska och mångsidiga landskap såväl som spår av svunna epoker, men också människor som….

Tågresa genom Egypten

Alice avslutar sin resa i Assuan där granit brutits under lång tid. Hon besöker även det mäktiga Filetemplet.

Vandring längs övergiven räls

Rob är i Yorkshire och undersöker historien bakom järnvägslinjen som byggdes för att ansluta York till Hull via Beverley. En linje som grundades av "Järnvägskungen" George Hudson.

Sanning och lögn genom historien

Kan skandaler vara ett verktyg för att skapa förändringar i vår samtid? Harvey Weinstein startade metoo-rörelsen. Den franska drottningen Marie-Antoinettes livsstil överdrevs och ökade folkets aversion vilket bidrog till den franska….

Inget program

Inget program.