OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

fredag den 31 maj

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Hur korrupt är Sverige?

Sverige faller i Transparency Internationals korruptionsindex och är sämst i Norden. Bor vi inte i ett av världens mest öppna länder med hög tillit och oförvitliga tjänstemän?

Humanist- och teologdagen 2024

Platons Gästabudet – kärleken till andra människor. Platons "Gästabudet" är ett av den västerländska litteraturens storverk.

Sett 2024

Det meningsfulla klassrummet. Skolan måste vara hanterbar och begriplig för eleverna. Men den måste framför allt vara meningsfull.

Bild från filmen Gift
Gift

Denna gång: Wagas och Saima, som har varit gifta i 20 år.

Barnkirurgerna

Kirurgerna tar sig an en procedur som tidigare aldrig har testats i Storbritannien. Allt för att försöka rädda Zoes baby.

Livet på Island

Vi tittar på arkeologiska fynd vid Hafnir i Skagi och besöker även en cykelverkstad, samt en mötesplats för utländska kvinnor som bor på Island.

Norge på längden

Reskamraterna Øystein och Rune ger sig ut på vägen vidare norrut. Øystein blir nostalgisk över sin militärtjänst och imponeras av en stensamling de passerar längs vägen. Rune får i uppdrag att skriva sin första byline.

Järnvägar och arkitektur

Tim Dunn besöker Londons första publika järnväg "London Bridge - Greenwich Railway Viaduct". Resan går vidare till Tjeckien och Zampach-viadukten, färdigställd 1900 av italienska byggnadsarbetare för timmertransporter via järnväg….

Insekternas värld

Insekter är nödvändiga för livet på vår planet. Vi följer forskare som undersöker insekternas utveckling sedan 470 miljoner år tillbaka.

Pilgrimsvandring mot Skottland

Sju personer med olika trosföreställningar ger sig ut på pilgrimsvandring från Irland till Skottland i helgonet Sankt Columbas spår. Alla har de olika anledningar att gå den 15 dagar långa vandringen.

Övergivna byggnader

Storslagna komplex vid Ghanas kust vittnar om ett våldsamt förflutet. Guldgruvorna i regionen behövde försvar och efter guldet blev slavar den stora exportvaran från Ghana. Förhållandena för människorna här var fruktansvärda.

Resor längs vackra floder

Vi reser längs Englands semesterflod, floden Bure. En resa från lugnet i den övre floden, genom semesternavet Wroxham och vidare mot Norfolks sumpmark.

Hästar i USA

De amerikanska hästraserna mustang, appaloosa, morgan och quarterhorse är alla en del av den amerikanska historien och har betytt mycket för människor i alla tider.

Maratonkillen

Raul kommer till Jamaicas huvudstad för att springa det populäraste maratonloppet i sprintrarnas land. Han vallfärdar till Usain Bolts föräldrahem, och möter en reggae-legend.

Inget program

Inget program.