OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

tisdag den 26 september

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Sveriges moderna ekonomiska historia

1897 - Elektrifiering och tillväxt. Elektrifieringen förverkligade mängder av mirakel och elektricitetens möjligheter tycktes oändliga.

Sveriges moderna ekonomiska historia

1919 - Återuppvaknande och turbulens. Åren efter första världskriget var som en ekonomisk berg- och dalbana, men då genomfördes även flera reformer som stärkte demokratin.

Gräv 2023

Varför är det så svårt att granska polisen? Hur gör man som journalist när man behöver granska polisen och hur påverkar polisens tystnadskultur den fria journalistiken.

NMT-dagarna 2023

Hur forskar man på matematik? Många har svårt för att förstå hur och varför man forskar på matematik. En vanlig fråga matematiker får från vänner och familj är: "Har du hittat några nya siffror på sistone?".

Flyggalen

Stig Bakke är helikopterpilot, Ørjan Utne bygger flygplansmodeller och Lennart Rimestad fotograferar flygplan. Ett brinnande intresse för flyg har de alla gemensamt.

Studio natur

Temat är blodsugare. Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen som svarar på tittarnas frågor om bland annat fästingar, iglar och löss. Är blod alltid rött? Och kan fästingar överleva i minus 10 grader?

Vandring längs övergiven räls

Rob är i East midlands och undersöker effekterna av Edward Watkins "Great central railway" som gick från Manchester genom Midlands ända till London.

Hemliga koder

Efter attacken mot Pearl Harbor var USA mycket angelägna att lösa Japans närmast okrossbara kod som användes under andra världskriget. Men kan en sjöofficer med förkärlek för korsord verkligen stoppa japans anfall?

Tågresa genom Egypten

Alice tar tåget till Luxor för att se Tutankhamons grav och hans mumifierade kropp i Konungarnas dal. Hon tar också en promenad längs sfinxernas aveny.

Världens natur: Borneo

I Borneos skogar har evolutionen haft 140 miljoner år på sig att utveckla en enastående mångfald. Hela 60 000 djur- och växtarter lever på ön.

Brittiska kusten med Kate Humble

Kate vandrar från Hastings till Rye Harbour i östra Sussex. På färden provar hon Storbritanniens brantaste bergbana, besöker en vinodling och undersöker ett 140 miljoner år gammalt dinosauriefossil. Brittisk reseserie från 2022.

Sanning och lögn genom historien

Kan skandaler vara ett verktyg för att skapa förändringar i vår samtid? Harvey Weinstein startade metoo-rörelsen. Den franska drottningen Marie-Antoinettes livsstil överdrevs och ökade folkets aversion vilket bidrog till den franska….

Nytt liv i gamla byggnader

Boston-fängelset stängde ner efter 122 år när egendomen förklarades strida mot de intagnas konstitutionella rättigheter. År 2001 omvandlades det till ett lyxhotell som öppnades 2007.

Dagens smarta uppfinningar med Hannah Fry

Hannah Fry utforskar tekniken bakom matleverans-appar som Deliveroo och Just Eat, som nu används av 24 miljoner människor i Storbritannien.

Naturens stora underverk

Vilka är naturens riktiga storverk? Tankarna går till höga berg och inget slår Mount Everest. Med sina drygt 8800 meter höjer det sig över omgivningen i Himalaya.

Inget program

Inget program.