OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

lördag den 15 juni

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Annas lanthandel

I närmare 150 år har det drivits lanthandel i Avdemsbue i Lesja. Nu är det 24-åriga Anna som har övertagit driften av den gamla lokalen med nyupprustad originalinredning.

Maratonkillen

Enligt myten sprang greken Feidippides från Marathon till Aten för att meddela segern över perserna, och dog av utmattning. Raul bestämmer sig för att försöka springa sträckan som gett maratonloppet sitt namn.

Övergivna byggnader

Chanute flygbas i Illinois spelade en avgörande roll i försvaret av USA under hela 1900-talet. En för sin tid högteknologisk anläggning som även var i framkant när det gällde en genomgripande samhällsförändring.

Pilgrimsvandring mot Skottland

Vi följer med pilgrimerna till Pluscarden Abbey, ett katolskt kloster som grundlades på 1230-talet. Där blir det samtal med munkarna och mässa samt övernattning. Pilgrimsfärden avslutas med en båtresa till målet som är ön Iona.

Natursköna tågresor i världen

Ligne de Cévennes är 30 mil lång och sträcker sig från Nîmes till det vulkaniska berget Puy De Dôme. Under resan passerar vi tre historiska viadukter och åker igenom gömda dalar. Vi färdas genom en nationalpark innan vi når slutmålet.

Skottlands vilda årstider

Det är juni i Loch Lomond och det här är de nyföddas tid. Nu är det livsviktigt att de lär sig att vara överlevare på egen hand, lär sig hitta mat och undvika fiender utan sina föräldrars hjälp.

Känslornas värld

Våra känslor är förvånansvärt lätta att manipulera. Och känslorna påverkar i hög grad de val vi gör, vilket kan utnyttjas av både marknadsförare och politiker.

Midsommar i Norge

Entreprenörerna Tamara Singer och Angelita Eriksen skördar tång och sjögräs som sedan serveras på Lofotens restauranger. Vi följer också med på ett naturvårdsprojekt om att bevara den norska havsörnen.

Djurvärldens smartaste genier

Att djur kan vara intelligenta vet vi. Men hur väl hävdar de sig mot vår egen hjärna? Det vill programledaren Chris Packham ta reda på och ger sig ut att undersöka en lång rad kloka djur som korpar, kråkor, bin och starar.

Bild från filmen Muhammad Ali
Muhammad Ali

Muhammad Alis kontroversiella vapenvägran resulterar i att han fråntas sina VM-titlar och boxningslicens. Hans tidiga ställningstagande mot Vietnamkriget tvingar honom till ett liv i exil men många ser honom ändå som boxningens verklige konung.

Naturen visar vägen

Patrick undersöker hur liv kunde frodas på vår planet. Från gravitationstrotsande giraffer till strålningståliga svampar, kan naturen lära oss sätt att utforska världar bortom planeten jorden?

Indiens vackra natur

En gång levde de över stora delar av västra Asien, ända fram till Medelhavet. Idag återstår en liten isolerad stam i den indiska nationalparken Gir. Ändå ser det ljusare ut för de asiatiska lejonen.

Postbåten i Franska Polynesien

På ön Ua Huka får vi följa med Vohi Brown när han fångar och tämjer vildhästar, utanför Rangiroa dyker vi med harpunfiskare och på världens vackraste ö, Bora Bora, visar tuppfäktningstränaren John Jordan hur man tränar en blivande mästare.