OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

lördag den 9 december

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Inget program

Inget program.

Griffs äventyr i Kanada

Griff avslutar sin resa genom Kanada i den populära provinsen British Columbia vid Stillahavskusten och upptäcker vad det är med denna plats som gör människor så glada.

Jordens superkrafter

För att bevittna jordens superkrafter måste du vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Vi följer forskare, orädda äventyrare och filmskapare som jagar jordens superkrafter. Här försöker de komma så nära en blixtstorm som möjligt.

Studio 65

Det finns mycket man kan ångra efter ett långt liv. Journalisten Janne Josefsson har rannsakat mycket av det han har gjort i sitt yrke. Vad kan man göra för att komma ur ältandet?

Simning: EM kortbana

Direkt från dagens finalpass på Sim-EM som avgörs i rumänska Bukarest. Kommentatorer: Niklas Nord och Lars Frölander.

Fågelmannen på Runde

27-årige Ingar Støyle Bringsvor arbetar som uppsyningsman på fågelön Runde i Sunnmøre. De senaste årens observationer visar på en bekymmersam framtid. På 20 år har antalet sjöfåglar i området halverats.

Övergivna byggnader

En delvis fejkad krigsdokumentär från andra världskriget gjorde en bergsby i Italien till en världskänd plats. John Houstons film "The Battle of San Pietro" var då den gick upp på biograferna 1945 med sin blandning av fiktion och….

Natursköna tågresor i världen

Vi gör en veckas rundtur i södra Spanien ombord på ett tåg som liknar den klassiska Orientexpressen. Det blir en omväxlande resa med hästdressyr, förhistoriska grottmålningar, flamenco och vackra byggnader som påminner om regionens….

Vargens vandring

Vargen har under många hundra år levt i små populationer, men sedan några decennier tillbaka har den gjort comeback - något som välkomnas av många och ogillas av andra.

Kungliga skandaler

Historien är full av kungliga pengar som det satts sprätt på - från Henrik VIII:s överdådiga guldtygsfestival till den enorma skulden som Georg IV drog på sig. Professor Suzannah Lipscomb berättar mer om historiska utsvävningar.

Bebisarnas underbara värld

Hur påverkas små barn som använder läsplattor och smarttelefoner? När lär man sig självkontroll? Och hur påverkas barns språkutveckling av omgivningen? Spädbarnen i "bebis-labbet" ger svar.

Djurvärldens vinnare

Följ med på en resa genom kontinenter och klimatzoner och möt albatrossen, blåskatan och kakaduor. Med sina höga rop, skimrande färger och akrobatiska flygfärdigheter är fåglarna i centrum.

Forskarens äktenskap

Charles Townes var en framstående fysiker och Nobelpristagare som var pionjär inom flera områden. Men att vara föregångare innebär också en hel del motstånd. Vid sin sida hade han frun Frances som arbetade mot hemlöshet.

Spåret av ett brott

Så kallade "cold cases.