OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

söndag den 8 december

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Det hämtas inspiration från Medelhavet i dagens avsnitt och Ainsley lagar mjuka gnudi med spenat och ricotta, serverat med körsbärstomater och pinjenötter. Han avslutar med en söt medelhavsinspirerad delikatess, en fikon-, hasselnöt- och apelsinkaka.

Bild från filmen Jamie's Easy Meals for Every Day
Jamie's Easy Meals for Every Day

Jamie gör en cannellonibakelse med svamp, spenat och läcker ost, för att skapa en tillfredsställande köttfri måltid.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Vad gör en crêpe oemotståndlig? Marion bjuder på en förtrollande upplevelse med två varianter av de ikoniska franska pannkakorna. Den klassiska Crêpe Suzette med sin ljuvliga apelsinkaramell, och en smakrik galette fylld med härliga överraskningar.

Bild från filmen Helgdrinken med David
Helgdrinken med David

Saknar du något värmande för vintern? Följ med och lär dig hur du blandar den italienska vinterfavoriten Bombardino - en krämig och rik dryck med grädde och rom.

Vilda smaker

Hur smakar tacos när rödspättan grillas på stranden och örterna plockas runtomkring? På Olofsbos strand förbereder Mattias och Emelie en tacomiddag med grillad rödspätta, strandens örter och nybakat bröd - perfekt i solnedgången.

Jimmy's Taste of Florida

Idag går resan till New Smyrna Beach där Jimmy testar sina begränsade surfkunskaper och får en matlagningslektion i grits. Han besöker Kennedy Space Center, diskuterar rymdmat med en före detta astronaut och lagar rätter inspirerade av sina äventyr.

Thomas Sjögrens nordiska smakresa

Hur grillar man lammracks till perfektion? Thomas Sjögren tar oss med till sina hemtrakter och visar sina bästa tekniker för att skapa möra och smakrika lammracks.

Nyårsfest med Jamie och Jimmy

Jamie Oliver och Jimmy Doherty firar in det nya året tillsammans med Sam Smith och Joe Wicks, där de lagar festliga rätter för att höja stämningen. Jamie tillagar italienskt inspirerad fläskstek och gör haggistacos med Sam.

Hairy Biker - Mediterranean Adventure

Killarna är på Sardinien där färskfångad tonfiks och bergslamm står på menyn.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

Procida är ett gömt ställe på en ö som Gino har längtat efter att utforska. Den lilla ön har ett rykte om deras goda mat och Gino lagar ihop en fantastisk Trofé pasta med citron, pesto och räkor.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Det hämtas inspiration från Medelhavet i dagens avsnitt och Ainsley lagar mjuka gnudi med spenat och ricotta, serverat med körsbärstomater och pinjenötter. Han avslutar med en söt medelhavsinspirerad delikatess, en fikon-, hasselnöt- och apelsinkaka.

Bild från filmen Jamie's Easy Meals for Every Day
Jamie's Easy Meals for Every Day

Jamie gör en cannellonibakelse med svamp, spenat och läcker ost, för att skapa en tillfredsställande köttfri måltid.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Vad gör en crêpe oemotståndlig? Marion bjuder på en förtrollande upplevelse med två varianter av de ikoniska franska pannkakorna. Den klassiska Crêpe Suzette med sin ljuvliga apelsinkaramell, och en smakrik galette fylld med härliga överraskningar.

Bild från filmen Helgdrinken med David
Helgdrinken med David

Saknar du något värmande för vintern? Följ med och lär dig hur du blandar den italienska vinterfavoriten Bombardino - en krämig och rik dryck med grädde och rom.

Vilda smaker

Hur smakar tacos när rödspättan grillas på stranden och örterna plockas runtomkring? På Olofsbos strand förbereder Mattias och Emelie en tacomiddag med grillad rödspätta, strandens örter och nybakat bröd - perfekt i solnedgången.

Jimmy's Taste of Florida

Idag går resan till New Smyrna Beach där Jimmy testar sina begränsade surfkunskaper och får en matlagningslektion i grits. Han besöker Kennedy Space Center, diskuterar rymdmat med en före detta astronaut och lagar rätter inspirerade av sina äventyr.

Thomas Sjögrens nordiska smakresa

Hur grillar man lammracks till perfektion? Thomas Sjögren tar oss med till sina hemtrakter och visar sina bästa tekniker för att skapa möra och smakrika lammracks.

Bild från filmen Helgdrinken med David
Helgdrinken med David

Saknar du något värmande för vintern? Följ med och lär dig hur du blandar den italienska vinterfavoriten Bombardino - en krämig och rik dryck med grädde och rom.

Jamie Oliver - Cooking for Less

Jamie fortsätter tipsa om måltider som kan göras till en låg kostnad. Det blir knapriga fläsknudlar, köttbullekebab och smulpaj.

Hairy Biker - Mediterranean Adventure

Killarna är på Sardinien där färskfångad tonfiks och bergslamm står på menyn.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

Procida är ett gömt ställe på en ö som Gino har längtat efter att utforska. Den lilla ön har ett rykte om deras goda mat och Gino lagar ihop en fantastisk Trofé pasta med citron, pesto och räkor.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Det hämtas inspiration från Medelhavet i dagens avsnitt och Ainsley lagar mjuka gnudi med spenat och ricotta, serverat med körsbärstomater och pinjenötter. Han avslutar med en söt medelhavsinspirerad delikatess, en fikon-, hasselnöt- och apelsinkaka.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie suger åt sig inspiration i Spanien med tapas, smakrika risrätter och spektakulära skaldjur. Han tillagar en fantastisk fläskkotlett med paprika och alioli, samt ett surf & turf-spett med räkor, svamp och lokal skinka.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Vi tas med på en nordafrikansk smakresa, där Ainsley börjar med en klassisk lamm-, apelsin- och prunetagine. Han avslutar med en kryddig rätt: ros-harissakyckling och bönstuvning med chermoula.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Vinnarrätten

William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

The Chocolate Queen

Kirsten anser att choklad är nyckeln till lycka, och visar upp ett urval av desserter som är lätta att återskapa hemma, från vit choklad till jordnötsparfait.

Donal Skehan - Home Cook

I det här avsnittet beger sig Donal utomhus för att visa oss hur man lagar några av sina favoriträtter som får liv över lågan, koreanska revben, grillade harissa-lamm och till efterrätt, en flammande godbit - Bananas Foster.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Hur kan en enkel löksoppa förvandlas till en gourmetmåltid? Marion värmer våra hjärtan med en autentisk fransk löksoppa. Den gyllene buljongen, fylld med karamelliserad lök och toppad med gratinerat bröd och smält ost, är en riktig comfort food.

Vilda smaker

Vilken öl passar bäst till en lyxig rådjurstartar lagad i skogen? Emelie besöker Pine Ridge Brewery för att hitta rätt öl till en rådjurstartar med rökt majonnäs, enbär och picklade granskott.

Bild från filmen Tareq Taylor's Nordic Cookery
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Tareq besöker Fyn i Danmark som är Hans Christian Andersens födelsestad. Staden är också känd för att vara Danmarks trädgård. Här utforskar han naturen och maten och det är en plats där tradition och innovation går hand i hand.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

I dagens avsnitt lagar Gino en utsökt Biff Fiorentina i Toscana, en region i centrala Italien som är känd för sitt medeltida arv.

Uppdrag - Mat med Mauri Hermundsson

Mauri träffar tre personer som av olika anledningar äter en extremt begränsad kost.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie suger åt sig inspiration i Spanien med tapas, smakrika risrätter och spektakulära skaldjur. Han tillagar en fantastisk fläskkotlett med paprika och alioli, samt ett surf & turf-spett med räkor, svamp och lokal skinka.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Vi tas med på en nordafrikansk smakresa, där Ainsley börjar med en klassisk lamm-, apelsin- och prunetagine. Han avslutar med en kryddig rätt: ros-harissakyckling och bönstuvning med chermoula.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Vinnarrätten

William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

The Chocolate Queen

Kirsten anser att choklad är nyckeln till lycka, och visar upp ett urval av desserter som är lätta att återskapa hemma, från vit choklad till jordnötsparfait.

Donal Skehan - Home Cook

I det här avsnittet beger sig Donal utomhus för att visa oss hur man lagar några av sina favoriträtter som får liv över lågan, koreanska revben, grillade harissa-lamm och till efterrätt, en flammande godbit - Bananas Foster.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Hur kan en enkel löksoppa förvandlas till en gourmetmåltid? Marion värmer våra hjärtan med en autentisk fransk löksoppa. Den gyllene buljongen, fylld med karamelliserad lök och toppad med gratinerat bröd och smält ost, är en riktig comfort food.

Vilda smaker

Vilken öl passar bäst till en lyxig rådjurstartar lagad i skogen? Emelie besöker Pine Ridge Brewery för att hitta rätt öl till en rådjurstartar med rökt majonnäs, enbär och picklade granskott.

Bild från filmen Tareq Taylor's Nordic Cookery
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Tareq besöker Fyn i Danmark som är Hans Christian Andersens födelsestad. Staden är också känd för att vara Danmarks trädgård. Här utforskar han naturen och maten och det är en plats där tradition och innovation går hand i hand.