OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Godare

måndag den 9 december

Godare är en mat-kanal för alla foodies. Här sänds internationella och svenska matprogram för att inspirera kockar över hela landet.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

I dagens avsnitt lagar Gino en utsökt Biff Fiorentina i Toscana, en region i centrala Italien som är känd för sitt medeltida arv.

Uppdrag - Mat med Mauri Hermundsson

Mauri träffar tre personer som av olika anledningar äter en extremt begränsad kost.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie suger åt sig inspiration i Spanien med tapas, smakrika risrätter och spektakulära skaldjur. Han tillagar en fantastisk fläskkotlett med paprika och alioli, samt ett surf & turf-spett med räkor, svamp och lokal skinka.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Vi tas med på en nordafrikansk smakresa, där Ainsley börjar med en klassisk lamm-, apelsin- och prunetagine. Han avslutar med en kryddig rätt: ros-harissakyckling och bönstuvning med chermoula.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Vinnarrätten

William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

The Chocolate Queen

Kirsten anser att choklad är nyckeln till lycka, och visar upp ett urval av desserter som är lätta att återskapa hemma, från vit choklad till jordnötsparfait.

Donal Skehan - Home Cook

I det här avsnittet beger sig Donal utomhus för att visa oss hur man lagar några av sina favoriträtter som får liv över lågan, koreanska revben, grillade harissa-lamm och till efterrätt, en flammande godbit - Bananas Foster.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Hur kan en enkel löksoppa förvandlas till en gourmetmåltid? Marion värmer våra hjärtan med en autentisk fransk löksoppa. Den gyllene buljongen, fylld med karamelliserad lök och toppad med gratinerat bröd och smält ost, är en riktig comfort food.

Vilda smaker

Vilken öl passar bäst till en lyxig rådjurstartar lagad i skogen? Emelie besöker Pine Ridge Brewery för att hitta rätt öl till en rådjurstartar med rökt majonnäs, enbär och picklade granskott.

Bild från filmen Tareq Taylor's Nordic Cookery
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Tareq besöker Fyn i Danmark som är Hans Christian Andersens födelsestad. Staden är också känd för att vara Danmarks trädgård. Här utforskar han naturen och maten och det är en plats där tradition och innovation går hand i hand.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

I dagens avsnitt lagar Gino en utsökt Biff Fiorentina i Toscana, en region i centrala Italien som är känd för sitt medeltida arv.

Uppdrag - Mat med Mauri Hermundsson

Mauri träffar tre personer som av olika anledningar äter en extremt begränsad kost.

Bild från filmen Jamie Cooks the Mediterranean
Jamie Cooks the Mediterranean

Jamie suger åt sig inspiration i Spanien med tapas, smakrika risrätter och spektakulära skaldjur. Han tillagar en fantastisk fläskkotlett med paprika och alioli, samt ett surf & turf-spett med räkor, svamp och lokal skinka.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Vi tas med på en nordafrikansk smakresa, där Ainsley börjar med en klassisk lamm-, apelsin- och prunetagine. Han avslutar med en kryddig rätt: ros-harissakyckling och bönstuvning med chermoula.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Vinnarrätten

William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.

Dantes Italien: Enkla råvaror & stora smaker

Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.

The Chocolate Queen

Kirsten anser att choklad är nyckeln till lycka, och visar upp ett urval av desserter som är lätta att återskapa hemma, från vit choklad till jordnötsparfait.

Donal Skehan - Home Cook

I det här avsnittet beger sig Donal utomhus för att visa oss hur man lagar några av sina favoriträtter som får liv över lågan, koreanska revben, grillade harissa-lamm och till efterrätt, en flammande godbit - Bananas Foster.

Bild från filmen Marions matminnen
Marions matminnen

Hur kan en enkel löksoppa förvandlas till en gourmetmåltid? Marion värmer våra hjärtan med en autentisk fransk löksoppa. Den gyllene buljongen, fylld med karamelliserad lök och toppad med gratinerat bröd och smält ost, är en riktig comfort food.

Vilda smaker

Vilken öl passar bäst till en lyxig rådjurstartar lagad i skogen? Emelie besöker Pine Ridge Brewery för att hitta rätt öl till en rådjurstartar med rökt majonnäs, enbär och picklade granskott.

Bild från filmen Tareq Taylor's Nordic Cookery
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Tareq besöker Fyn i Danmark som är Hans Christian Andersens födelsestad. Staden är också känd för att vara Danmarks trädgård. Här utforskar han naturen och maten och det är en plats där tradition och innovation går hand i hand.

Gino's Italy - Like Mamma Used to Make

I dagens avsnitt lagar Gino en utsökt Biff Fiorentina i Toscana, en region i centrala Italien som är känd för sitt medeltida arv.

Uppdrag - Mat med Mauri Hermundsson

Mauri träffar tre personer som av olika anledningar äter en extremt begränsad kost.

Bild från filmen James Martin's American Adventure
James Martin's American Adventure

James Martins resa startar med ett besök till ett av hans favoritställen i USA - nämligen Napa Valley. Här får han inte bara smaka, utan också blanda sitt eget vin.

Hairy Biker - Mediterranean Adventure

Idag upptäcker killarna Korsikas vildmark och dess treenighet av kött, kastanjer och ost.

Bild från filmen James Martin's Islands to Highlands
James Martin's Islands to Highlands

I Devon möter James sin vän och stjärnkocken Simon Hulstone. James besöker en extraordinär gård och gör en välsmakande biff- och svamprätt.

Bild från filmen Drinking with Joe and Maya
Drinking with Joe and Maya

Följ med Joe och Maya när de ger sig ut på en kulinarisk resa genom Skånes vingårdar och Göteborgs hantverksölscen. Möt vinpionjärerna på Hällåkra Vingård och Flyinge Vingård, för att sedan smaka hantverksbrygder på Spike Brewery i Göteborg.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Idag utforskar Ainsley den rika och färgstarka matkulturen i Västafrika. Han börjar med en kryddig kyckling- och jordnötsgryta och avslutar med söta Bofrot puff-puffs, västafrikanska donuts.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.

Jamie's 5 Ingredient Mediterranean Meals

Detta avsnitt är fullpackat med smarta tips, tricks och inspiration för att göra matlagning hemma snabbare, enklare och mer prisvärt; med användbara recept som är roliga att göra och en total njutning att äta.

Bild från filmen Rick Stein's Cornwall
Rick Stein's Cornwall

Rick söker musslor i sina favorit-klippbassänger, utforskar Bodmin Moors mörka historia med sin son Jack och lagar en soufflé med Cornish getost.

Bild från filmen James Martin's American Adventure
James Martin's American Adventure

James Martins resa startar med ett besök till ett av hans favoritställen i USA - nämligen Napa Valley. Här får han inte bara smaka, utan också blanda sitt eget vin.

Hairy Biker - Mediterranean Adventure

Idag upptäcker killarna Korsikas vildmark och dess treenighet av kött, kastanjer och ost.

Bild från filmen James Martin's Islands to Highlands
James Martin's Islands to Highlands

I Devon möter James sin vän och stjärnkocken Simon Hulstone. James besöker en extraordinär gård och gör en välsmakande biff- och svamprätt.

Bild från filmen Drinking with Joe and Maya
Drinking with Joe and Maya

Följ med Joe och Maya när de ger sig ut på en kulinarisk resa genom Skånes vingårdar och Göteborgs hantverksölscen. Möt vinpionjärerna på Hällåkra Vingård och Flyinge Vingård, för att sedan smaka hantverksbrygder på Spike Brewery i Göteborg.

Bild från filmen Ainsley's Fantastic Flavours
Ainsley's Fantastic Flavours

Idag utforskar Ainsley den rika och färgstarka matkulturen i Västafrika. Han börjar med en kryddig kyckling- och jordnötsgryta och avslutar med söta Bofrot puff-puffs, västafrikanska donuts.

Bild från filmen Så mycket Godare
Så mycket Godare

Inspiration som gör livet lite enklare, smartare och mycket godare.