Tareq besöker Värmland där han reflekterar över den lokala maten. Han får tag på en ovanlig fågel som han tillagar och han passar även på att åka träflotte på floden.
Resan fortsätter till Neapelbukten där Stanley söker efter den allra färskaste mozzarellaosten och de sötaste San Marzano-tomaterna till sin spagetti.
Vad sägs om en sallad som är lika vacker som den är god? Följ med Marion till Medelhavet när hon skapar en färgstark Salad Niçoise. Den här fräscha tonfisk- och äggsalladen bjuder på en explosion av somriga smaker.
Jimmy börjar sitt Florida-äventyr i Pensacola där han utforskar stadens matutbud och sedan fortsätter han till Panama City Beach, där han tävlar i ostronöppning och provar på munktillverkning.
Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.
Ainsley inleder serien med smaker från Mellanöstern och lagar Chicken Torsh, en traditionell persisk kebab med sött och surt. Han avslutar avsnittet med shawarma-smörad blomkål, tahini, tabbouleh och zhoug.
Hur smakar lax när den grillas vid en flod och kombineras med örter plockade direkt från naturen? Emelie och Mattias lagar mat över öppen eld vid floden Ätran i Falkenberg. Idag blir det grillad lax med färskost och örter från omgivningen.
James besöker den spanska vinregionen La Rioja och en kilometerlång källare - han äter också tapas i regionens huvudstad Longrono, utforskar en restaurang med Michelinstjärna i en liten stad och lagar vaktel, tapas, tomotada och purjolök.
I djunglerna i delstaten Yucatán, på Mexikos östra kant, utforskar Longoria hemlandet för de forntida maya, där en stark stolthet för den härstamningen fortfarande genomsyrar varje sed och rätt, även i de mest innovativa köken.
Tareq besöker Värmland där han reflekterar över den lokala maten. Han får tag på en ovanlig fågel som han tillagar och han passar även på att åka träflotte på floden.
Resan fortsätter till Neapelbukten där Stanley söker efter den allra färskaste mozzarellaosten och de sötaste San Marzano-tomaterna till sin spagetti.
Vad sägs om en sallad som är lika vacker som den är god? Följ med Marion till Medelhavet när hon skapar en färgstark Salad Niçoise. Den här fräscha tonfisk- och äggsalladen bjuder på en explosion av somriga smaker.
Jimmy börjar sitt Florida-äventyr i Pensacola där han utforskar stadens matutbud och sedan fortsätter han till Panama City Beach, där han tävlar i ostronöppning och provar på munktillverkning.
Dante Zia inleder sin spännande resa i Parma med ett besök på en charmig lokal restaurang, där han får njuta av läckerheter som speglar Cucina Povera-filosofin. Efter den inspirerande måltiden möter han kocken Carlo.
Ainsley inleder serien med smaker från Mellanöstern och lagar Chicken Torsh, en traditionell persisk kebab med sött och surt. Han avslutar avsnittet med shawarma-smörad blomkål, tahini, tabbouleh och zhoug.
Hur smakar lax när den grillas vid en flod och kombineras med örter plockade direkt från naturen? Emelie och Mattias lagar mat över öppen eld vid floden Ätran i Falkenberg. Idag blir det grillad lax med färskost och örter från omgivningen.
James besöker den spanska vinregionen La Rioja och en kilometerlång källare - han äter också tapas i regionens huvudstad Longrono, utforskar en restaurang med Michelinstjärna i en liten stad och lagar vaktel, tapas, tomotada och purjolök.
I djunglerna i delstaten Yucatán, på Mexikos östra kant, utforskar Longoria hemlandet för de forntida maya, där en stark stolthet för den härstamningen fortfarande genomsyrar varje sed och rätt, även i de mest innovativa köken.
Tareq besöker Värmland där han reflekterar över den lokala maten. Han får tag på en ovanlig fågel som han tillagar och han passar även på att åka träflotte på floden.
Jamie delar med sig av sina tips för att göra billiga måltider. Det bjuds på pizza och en mikrovågsversion av chili con carne.
Är du sugen på att lära dig en klassisk cocktail? Här får du steg för steg se hur en perfekt balanserad Amaretto Sour med mandelsmak blandas.
Kan vilda örter och lokal lammkött skapa en perfekt smakupplevelse? Dagens destination är Öströö fårfarm. Mattias grillar lammracks med en pesto av vildplockade örter, medan Emelie tillagar en rabarberchutney.
Valerie får julkänslan att spira när hon besöker Leila Lindholm, Sveriges egen Queen of Christmas, hemma hos Leila. Tillsammans bakar de saftiga saffransbullar. Valerie visar också julens trender och pyntar granen med en personlig twist.
William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.
Ainsley utforskar smakerna från Nordamerika med stora, smakrika BBQ-rätter, krämiga chowders och frestande desserter. Han avslutar med en amerikansk klassiker - jordnötssmör- och syltbrownies, som ger en perfekt söt avslutning på resan.
Gok delar med sig av sina bästa recept för en julmiddag. Han börjar med en julfrukost med mini-bagels och vilda svampgyozas, följt av en dekadent hummerwok, rostad anka och avslutningsvis nötiga virvlar och kryddad julpudding.
Donal delar med sig av tre av sina favoritlata helgrätter - en läcker lördags-takeaway: hans kyckling i smör, den perfekta söndagslåret med gris och till efterrätt en underbart kladdig och läcker marängsväng.
Gino återvänder till sin hemstad och möter upp sin italienska familj. Han lagar en aubergine parmigiana och skålar med sin familj.
Mauri besöker Pixie från Västerås, Stuart McDougall och Markus Aujalay och lät dem laga en hamburgare. Pixie fick 10.000 kronor, Stuart fick 200 kronor och Markus fick 100 kronor. Vad är viktigast i köket - kunskap eller pengar?
Jamie delar med sig av sina tips för att göra billiga måltider. Det bjuds på pizza och en mikrovågsversion av chili con carne.
Är du sugen på att lära dig en klassisk cocktail? Här får du steg för steg se hur en perfekt balanserad Amaretto Sour med mandelsmak blandas.
Kan vilda örter och lokal lammkött skapa en perfekt smakupplevelse? Dagens destination är Öströö fårfarm. Mattias grillar lammracks med en pesto av vildplockade örter, medan Emelie tillagar en rabarberchutney.
Valerie får julkänslan att spira när hon besöker Leila Lindholm, Sveriges egen Queen of Christmas, hemma hos Leila. Tillsammans bakar de saftiga saffransbullar. Valerie visar också julens trender och pyntar granen med en personlig twist.
William Worge Kreu är känd för sin kraftfulla spelstil på isen och sin kärlek till grillat kött. I detta avsnitt tar han oss med hem till grillen där han tillagar sin vinnarrätt.
Ainsley utforskar smakerna från Nordamerika med stora, smakrika BBQ-rätter, krämiga chowders och frestande desserter. Han avslutar med en amerikansk klassiker - jordnötssmör- och syltbrownies, som ger en perfekt söt avslutning på resan.
Gok delar med sig av sina bästa recept för en julmiddag. Han börjar med en julfrukost med mini-bagels och vilda svampgyozas, följt av en dekadent hummerwok, rostad anka och avslutningsvis nötiga virvlar och kryddad julpudding.
Donal delar med sig av tre av sina favoritlata helgrätter - en läcker lördags-takeaway: hans kyckling i smör, den perfekta söndagslåret med gris och till efterrätt en underbart kladdig och läcker marängsväng.