OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

torsdag den 9 februari

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med författaren och journalisten Ann-Helén Laestadius. Hon är aktuell med en ny roman om samernas historia. Erik Brännström lagar god mat i Go'kvälls kök och Titti Schultz tipsar om läsvärda böcker.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång med styrka och kondition som tema.

Studio 65

Vänner är en viktig hälsofrämjande komponent i våra liv. När man blir äldre riskerar man att förlora vänner som går bort, och vikten av att vårda sina vänskapsband är därför kanske ännu viktigare.

Bild från filmen Husdrömmar
Husdrömmar

Torkel och Ayla vill bygga sitt svävande drömhus så billigt det bara går, för att sedan kunna leva ett så enkelt liv som möjligt. Därför ska möbelsnickaren Torkel bygga hela huset själv - men med höga ambitioner om vågiga tak och hängande pool i den arkitektritade trädkojan, blir det inte helt lätt att skapa huset för det enkla livet.

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Många slitna plagg går att rädda genom enkel klädvård. Textilartesan Mia Holm tipsar om hur man håller kläderna snygga. Lena tar vara på regnvattnet i trädgården och planterar ätbara perenner.

Norge från luften

En hisnande och storslagen tur med bilder från Norges mångskiftande landskap och naturtyper - sett från luften. I detta avsnitt: Østensjøvannet i Oslo, Sauherad i Telemark, Loen i Sogn og Fjordane med mera.

Landet runt

De mest överraskande händelserna, de mest gripande ödena och de mest spännande mötena bakas ihop till landets mest mänskliga TV - Landet runt.

Australien runt med Julia Bradbury

Resan fortsätter norrut och bjuder på en krokodilsafari innan Julia beger sig till staden Darwin. Hon slår sedan följe med en man som valt ett allt annat än konventionellt liv som pensionär.

Australien runt med Julia Bradbury

Julias resa fortsätter in i vildmarken och till Uluru, även känt som Ayers Rock. I Alice Springs får hon uppleva en båttävling utan vatten och hon möter en lokal tv-stjärna.

Bild från filmen Engelska Antikrundan
Engelska Antikrundan

Här har släkten Stonor bott i över 800 år - men här figurerar även en klassisk filmhjälte, som alltid färdas i stil. Godset kan ses i Bondfilmen Iskallt uppdrag där slottet är M16:s hemliga gömställe.

Bild från filmen Hundra procent bonde
Hundra procent bonde

Frank försöker reparera en bromstrumma på hästkärran och lägger klinkerplattor i det nya boningshuset. Det blir också tillfälle att presentera gårdens nyfödda tjurkalv.

Vykort från Europa

Medeltidsstaden Toledo var en gång Spaniens huvudstad. Med sin storslagna katedral, sina synagogor, ringmuren och borgen Alcázar är Toledo som ett museum över Spaniens historia.

Bild från filmen Älskarinnan
Älskarinnan

Triangeldrama som handlar om den första stora kärleksupplevelsen. En ung kvinna blir kär i en gift man och lever bara i väntan på att han ska ha tid för henne. Beroendet gör henne desperat och hon slåss för att bli fri.

Basket

Damernas EM-kval mellan Israel och Sverige. Matchen spelas i Rishon LeZion i Israel. Kommentatorer: Peter Jonsson och Nick Rajacic.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med journalisten Maria Bard och fotografen Lena Öritsland. De har intervjuat och porträtterat personer som arbetade på Göteborgs stora varvsindustrier. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Rufus Kellman och frisör är Jana Lynn. I reportaget får vi följa med SVT:s programledare Per-Anders Fredriksson på nya äventyr i den svenska fjällvärlden.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Antikrundan
Antikrundan

Vi landar i Borås, på Textil Fashion Center, där vi ser framtidens kläder. Vi får besök av killen som tagit ut pappas klocka ur garderoben och får ett glädjebesked. Barnen som kommer med mammas leksaker av rysk emalj blir minst sagt förvånade och så chockas en kvinna över sin samling tavlor föreställande amerikansk ursprungsbefolkning.

Världens natur: Snöleopardens rike

I Tibet följer vi det farliga liv som snöleoparden och deras unga avkomma lever i en fantastiskt vacker dal fylld med en ofantlig mångfald vilda djurarter.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Sherwood
Sherwood

Polisen vädjar till den misstänkta i medierna och medger att ingen går trygg. Ett nytt mord bevisar saken. Polisens agerande för flera år sedan kommer upp till ytan. Följde det normen?

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Stockholms gängkrig - bakom rubrikerna

Ett brutalt dubbelmord i danska Herlev innebär ännu en gång att barndomsvänner mördar varandra. En av de mördade har försökt lämna den kriminella världen, men fått nej. Eva-Mi kämpar för att ge fler kriminella chansen till ett nytt liv. Tony berättar om hur han lyckats bryta med det kriminella livet. Sakariya blev vittne till en skjutning och startade Kollektiv sorg och Ramou, som förlorat en släkting, håller samtalsgrupper för unga i samma situation.

Bild från filmen Dödligt kapitel
Dödligt kapitel

Susans enträgenhet belönas när deckarmanusets försvunna sista kapitel hittas. Löser sig alla gåtor på en och samma gång nu?

Bild från filmen Uppdrag granskning
Uppdrag granskning

Granskande samhällsprogram.