OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

SVT1

onsdag den 8 februari

Varje vardagsmorgon visas i svt1 Gomorron Sverige fram till 9.30. Sedan brukar program från UR visas. Runt 12.00 sänds en fem minuter lång Rapportsändning som följs av repriseringar Kvällen på SVT1 inleds med Bolibompa. 19.30 visar man Rapport och därefter blandade program. Här följer dagens och morgondagens tablå för SVT1.

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

Hemmagympa med Sofia

Denna gång är temat core.

Bild från filmen Rederiet
Rederiet

Bolagsstämman drar igång och frågan är: Kommer man rösta för att Freja ska säljas? Rebecca är nervös, Katarina hoppas på att få köpa - och den avgörande rösten kommer helt oväntat. Karin tar till tveksamma metoder i sin frustrerade jakt på sin tvillingsyster, och Anja får se nya, osympatiska sidor hos sin mamma. Joker får sitt livs överraskning, Tony börjar bli helt desperat i sin jakt på pengar och ett mycket grovt skämt blir plötsligt ett allvarligt menat förslag.

Bild från filmen Fråga doktorn
Fråga doktorn

Varför är det bra att vara smidig? Vilka risker finns det med att vara stel - eller överrörlig? Fysioterapeut Lasse Bergström och doktor Karin Granberg svarar på tittarfrågor och ger träningstips, och vi får följa med på yoga för stela män.

Draknästet - Vad hände sen

Michael och Andreas ligger helt rätt i tiden med sin prisjämförelseapp men draken Lena Apler ställer krav och vill veta vad de gör för att komma ut. Med ett entreprenörsspel skulle Lisa och hennes medgrundare 2009 ta världen med storm och det blev en resa som tog Lisa till en helt ny plats i livet. Och draken Jonas gör vad han kan för att få Nina och Daniel att våga släppa kontrollen för att ta sitt bolag vidare.

Kriminalarkivet: Ambassaddramat

När branden i ambassaden släckts står omfattningen av skadorna klar. Och nu ställs den svenska regeringen inför nästa dilemma - hur ska man göra med de tillfångatagna terroristerna? Och har de fortfarande medhjälpare kvar i Stockholm?

Bild från filmen Strömsö
Strömsö

Många slitna plagg går att rädda genom enkel klädvård. Textilartesan Mia Holm tipsar om hur man håller kläderna snygga. Lena tar vara på regnvattnet i trädgården och planterar ätbara perenner.

Australien runt med Julia Bradbury

I vackra Cairns vandrar Julia genom världens äldsta regnskog, besöker ett sköldpaddshem och får uppleva magin i det Stora barriärrevet.

Australien runt med Julia Bradbury

Julia reser västerut, med ett första stopp i staden Perth där hon träffar båtbyggare och surfare. Resan går sedan vidare ut i vildmarken där Julia får lära känna en aboriginfamilj.

Lunchsnack

Om dans på fester, festprogram och funktionsfriska som använder handikapptoaletten.

Skidskytte

Skidskytte-VM med mixed stafett från Oberhof, Tyskland. Kommentatorer: Ola Bränholm och Björn Ferry.

Kriminalarkivet: Ambassaddramat

När branden i ambassaden släckts står omfattningen av skadorna klar. Och nu ställs den svenska regeringen inför nästa dilemma - hur ska man göra med de tillfångatagna terroristerna? Och har de fortfarande medhjälpare kvar i Stockholm?

Bild från filmen Sherlock Holmes tar nattexpressen
Sherlock Holmes tar nattexpressen

Sherlock Holmes anlitas till att vakta en värdefull juvel under en tågresa från London till Edinburgh.

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Go'kväll
Go'kväll

Intervju med författaren och journalisten Ann-Helén Laestadius. Hon är aktuell med en ny roman om samernas historia. Erik Brännström lagar god mat i Go'kvälls kök och Titti Schultz tipsar om läsvärda böcker.

Bild från filmen Rapport
Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

Bild från filmen Uppdrag granskning
Uppdrag granskning

Granskande samhällsprogram.

Bild från filmen Dödligt kapitel
Dödligt kapitel

Susans enträgenhet belönas när deckarmanusets försvunna sista kapitel hittas. Löser sig alla gåtor på en och samma gång nu?

Historier från Norge runt

Hemma hos 72-årige Karl Erik Johansen är hela lägenheten fylld med prylar från 50-, 60- och 70-talen; de tidsepoker som han gillar mest.

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

När jazzlegenderna kom till Sverige

I dag är Eagle-Eye Cherry, Quincy Jones III och Rennie Mirro själva framgångsrika kulturutövare som stolt bär arvet efter papporna vidare.

Prylberget

Vad är det som styr våra inköp - känsla eller förnuft? Hur påverkas miljön och hållbarheten av våra val? Robin får till uppgift att effektivisera och minimera sin papperskonsumtion genom att tänka igenom hur han konsumerar papper.

Klimatkampen

Vems kiss är det egentligen de häller i rabatten? Hur går det när Filip ska möta sin största fobi, getingar, öga mot öga? Varför stängs elen av för deltagarna? Våra klimatkämpar ger sig ut i den större helheten av vårt leverne och hur vi påverkar klimatet i våra vardagliga val.

Best friends for a day

17-åriga Amanda från Stockholm älskar att sjunga och drömmer om att skriva egna låtar. Mika bor i en by som heter Bookham och har spelat piano i tio år. Mika föreslår att de ska skriva en sång tillsammans, där Amanda ansvarar för texten.

Bild från filmen Din hjärna
Din hjärna

Hur kommer den snabba utvecklingen av generell artificiell intelligens påverka oss? Anders Hansen träffar bland andra AI-experten Stuart Russell och historikern Yuval Harari och försöker ta reda på hjärnans plats i framtiden.

Carmen Curlers

Axel har nu patentet på de elektriska värmepapiljotterna, och det är snart dags för Danmarks största skönhetsmässa. Han slår sig ihop med frisören Frans, som är eld och lågor, medan Axels fru oroar sig över pengarna.