omTV.se Svensk tv-guide till över 70 kanaler.

Dagens filmtips

Här hittar du dagens favoritfilmer på tv -onsdag den 28 Juni

Full metal jacket

21:00 - 23:25

Amerikanskt krigsdrama från 1987. Ett gäng vanliga amerikanska grabbar tränas i ett militärläger för den hårda verkligheten i Vietnamkriget. Träningen syftar till att göra dem okänsliga både för sina egna och andras lidanden. Skådespelare: Adam Baldwin, Vincent D'Onofrio, Matthew Modine.

IMDB Köp Full metal jacket

Vinddriven

14:35 - 16:20

Amerikanskt drama från 1947. Angie Evans är en nattklubbssångerska på uppgång som en dag avbryter sin egen karriär för att gifta sig med låtskrivaren och sångaren Ken Conway. Men i takt med att Ken blir alltmer framgångsrik sjunker Angie allt djupare ner i alkoholism. Skådespelare: Marsha Hunt, Eddie Albert, Lee Bowman, Susan Hayward.

IMDB Köp Vinddriven

Generalens dotter

22:00 - 00:15

Amerikansk thriller från 1999. En kvinnlig officer som är dotter till en hedrad general hittas mördad på en militärbas. Paul Brenner som får i uppdrag att sköta utredningen upptäcker att ingen på militärbasen verkar vilja att motiven bakom mordet kommer fram, inte ens offrets far. Skådespelare: James Woods, Madeleine Stowe, John Travolta.

IMDB Köp Generalens dotter

War games

00:15 - 02:30

Amerikansk science fiction från 1983. Ett ungt datageni hackar sig in i en hemlig stordator som har kontroll över USA:s kärnvapenarsenal. Han tror att han spelar ett spel när han sätter igång vad som kan bli ett nytt världskrig. Hur ska han övertyga datorn om att avbryta spelet de påbörjat?. Skådespelare: Ally Sheedy, John Wood, Matthew Broderick.

IMDB Köp War games

The girl with the dragon tattoo

22:30 - 01:50

Amerikansk thriller från 2011. Mikael Blomkvist döms för förtal och i väntan på sitt fängelsestraff tar han en paus från journalistiken och jobbet på tidningen Millenium. Han anställs av den rika affärsmannen Henrik Vanger och får hjälp av den struliga hackern Lisbeth Salander för att lösa det gamla fallet om vad som hände med Harriet Vanger för fyrtio år sedan. Skådespelare: Stellan Skarsgård, Christopher Plummer, Steven Berkoff, Daniel Craig, Rooney Mara.

IMDB Köp The girl with the dragon tattoo

Tillbaka till framtiden

17:00 - 19:30

Amerikansk science fiction-komedi från 1985. Den unge Marty McFly reser tillbaka till 1950-talet och ställer till det för sig när han blir involverad i sina föräldrars förhållande. Hans egen mamma blir kär i honom och om han inte kan få henne att bli intresserad av hans pappa kommer han själv upphöra att existera. Skådespelare: Christopher Lloyd, Michael J Fox, Claudia Wells, Thomas F Wilson, Crispin Glover, Lea Thompson, Michael J. Fox, Thomas F. Wilson.

IMDB Köp Tillbaka till framtiden

Tillbaka till framtiden del 2

21:00 - 23:10

Amerikansk science fiction-komedi från 1989. Doc, Marty och Jennifer åker till år 2015 med sin DeLorean-tidsmaskin för att rätta till några problem i framtiden. Men Biff stjäl tidsmaskinen och åker tillbaka i tiden och ger en bok med 50 års sportresultat till sitt yngre jag. Nu måste Marty åka tillbaka i tiden för att stoppa den yngre Biff från att utnyttja boken. Skådespelare: Michael J. Fox, James Tolkan, Christopher Lloyd, Thomas F Wilson, Lea Thompson, Elisabeth Shue.

IMDB Köp Tillbaka till framtiden del 2