OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Explorer

lördag den 2 juli

Bild från filmen Jade fever
Jade fever

Kanada, dokumentärserie, 2019. Lastbilsproblem. Robin tar ett svårt beslut om sin lastbil efter att den återigen gått sönder och behövt dyr service. Claudia ringer efter hjälp för att få ut all jade innan vintern tvingar dem att stänga ner. ,.

Fiskestjärnor

Brittisk dokumentärserie från 2018. Frankrike. Dean Macey och Adam Rooney beger sig till Frankrike i jakt på barb i floden Maas. De sätter även sina färdigheter på prov när de försöker fånga karp. ,.

Monsterkarpar

Brittisk realityserie från 2016. Texas. När man tänker på Texas är karpfiske verkligen inte det första man kommer att tänka på, men många vattenvägar och sjöar som korsar denna stat är fyllda med fisk. ,.

Monsterkarpar

Brittisk realityserie från 2016. Kroatien. Kroatien har blivit ett populärt resmål för turister, men landet har även en hel del att erbjuda om man gillar karpfiske. Där finns bland annat några av de bästa karpfiskevattnen i Europa!. ,.

Monsterkarpar

Brittisk dokumentärserie från 2018. Thailand. I Thailand finns världens största karpart: den siamesiska karpen. Gänget beger sig till Gillhams där det finns flera stycken - och de har en chans att hitta en på 90 kg!. ,.

Monsterkarpar

Brittisk dokumentärserie från 2018. Frankrike. Det kryllar av sjöar och floder i Frankrike och det finns flera sorters fiskar i dem. Ali, Tom och Neil gör en djupdykning i kulturen på den franska landsbygden och beger sig till Gigantica. ,.

Monsterkarpar

Brittisk dokumentärserie från 2018. Serbien och Bosnien. Den orädda trion har hört talas om en sjö i Bosnien där det finns några väldigt stora fiskar. Men först fiskar de rovdjur i grannlandet Serbien. ,.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Tyst mördare. Jeremy reser till Argentina för att undersöka en ung flickas död. Väl där upptäcker han en varelse som av lokalbefolkningen kallas "River Dog", ett flodmonster som på något sätt gick under radarn. ,.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Rovdjur med motorsåg. Jeremy tar sig till en avlägsen flod i den australiska vildmarken för att försöka fånga en sällsynt men fruktad sötvattensågfisk. Detta skygga rovdjur sägs kunna bli 18 meter långt och attackera båtar. ,.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Elektrisk bödel. Jeremy reser till Brasiliens "vilda västern" för att hitta flodmonstret som dödat tre cowboys. Han måste kämpa med sina rädslor för att fånga in brottslingen när den äntligen blir inträngd i ett hörn. ,.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Kallblodig skräck. Jeremy reser till Japan för att avslöja sanningen bakom två av deras mest extraordinära flodmonsterlegender. Han är på gång att upptäcka ett monster som inte motsvarar något han stött på tidigare . ,.

Flodmonster

Storbritannien, dokumentärserie, 2011. Djungelmördare. Jeremy Wade vill utforska Sydamerikas verkliga flodmonster. Pirayor får all uppmärksamhet i pressen, men finns det ett ännu mer skräckinjagande rovdjur som lurar i deras floder?. ,.

Guldjägarna i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. 519. Dust Devils är redo att krossa de högsta säsongspoängen i Guldjägarna i Australiens historia, Goldtimers träffar äntligen på guld i jorden och Gold Gypsies gulddrömmar kan till slut vara över. ,.

Guldjägarna i Australien

Australien, dokumentärserie, 2020. 520. Den sista veckan av säsongen ses Gold Gypsies-gänget plågas av mer otur och Victoria Diggers-gänget möter död i familjen - kan Poseidon Crews-gängets optimism hjälpa dem att nå sina mål?. ,.

Tungt räddningsarbete: väg 401

Kanada, dokumentärserie, 2016. En massa problem. Att reparera lönar sig inte när Garys team kämpar för att vända upp en bucklig husvagn. I Toronto har James slut på möjligheter för att få bort en långtradare från motorvägen som kluvts på mitten. ,.

Stora ingenjörsmissar

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. 303. En explosiv urspårning slår nästan ut en stad i North Dakota. En rutinmässig brorenovering går mycket fel i Kanada, och vad fick en unik hamnbro i Taiwan att rasa på några sekunder?. ,.

Att bygga jättar

Storbritannien, dokumentärserie, 2018. Världens största isstad. I Kina arbetar ett team på 15 000 med Snö- och isfestivalen i Harbin. Den täcker ett område på 600 000 m2 och är tillverkad av 150 000 m2 is. Det är den största konstgjorda isstrukturen i världen. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. 301. Derek auktionerar ut en Jensen Interceptor, en Jensen-Healey tillsammans med en unik Wood & Pickett Triumph Dolomite Sprint och Sarah får smak för en fyra ton tung vägvält som behöver ett nytt hem. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. 302. En Mercedes SL från 1971 och en Jaguar XJS från 1989 dyker upp från en kycklingfarms ladugård, en Roller och en Rover går under klubban, och en Triumph Spitfire från 1966 restaureras nära perfektion. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. 303. Derek polerar en sällsynt Armstrong Siddeley Sapphire från 1958 med lång familjehistoria, och Sarah ögnar igenom en uppsättning affischer från krigstiden med budskapet att stärka moralen. ,.

Köpa och sälja bilskrällen

Storbritannien, dokumentärserie, 2022. Triumph Herald. Herald-bilen är en riktig instegsklassiker. Teamets ena, har haft två ägare och gått 8 000 mil men är fast i en lada. Om motorn, bränslet, bromsarna och växellådan kan åtgärdas, då blir den en pärla.

Köpa och sälja bilskrällen

Storbritannien, dokumentärserie, 2022. Mini Cooper. Teamet vet att BMW Mini är bra och populär, men bilen som donerats till detta avsnitt kokar. Köpet för endast 600 pund på eBay är rätt pris, men det är ingen glad bil. Går det att få den att le?

Vrålåk i Sin City

Kanada, dokumentärserie, 2016. En arbetsbil till diamant. Steve står inför en utmanande uppgift då hans kund önskar sig en lastbil från 1930-talet. Teamet börjar förvandla en blygsam arbetsbil till ett bergsklättrande monster. ,.

Veteranelbilar

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Chesil Speedster. Chefen för Chesil Sportscars vill ha en elektrisk version av sin 50-talskopia av sportbilen Speedster. Om Moggy kan utveckla en kostnadseffektiv konvertering kan det bli en fantastisk affärsmöjlighet. ,.

Biljägarna i Australien

Australien, dokumentärserie, 2021. Land Rover Series 1 och Mazda Bongo Van. En Land Rover Series 1 hittas i ett skjul som killarna återställer och säljer till en köpare i Storbritannien. En Mazda bongo van från 1972 genomgår en mirakelförvandling, från minivan till mikro-hem. ,.

Biljägarna i Australien

Australien, dokumentärserie, 2021. Volkswagen Kombi och Mercedes 35SL Coupé. Killarna flyger över en boskapsstation och kikar på en supersällsynt VW T1 ''Split Window" kombivan som kan ge mycket pengar. En "kombiviskare" hjälper dem att blåsa liv i den åtråvärda samlarbilen. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2018. 106. En sovjetklassiker från det kalla kriget går under klubban och en återförsäljare som Mathewsons kallar "MG Rob" visar att han är värd smeknamnet när han sätter sprätt på pengarna på klassiska MGB:er. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2018. 107. Derek hämtar upp en avhållen Jaguar MkII, en kund funderar på att ge en Morris Marina till sin fru i julklapp, och Dave hittar ett urval knäppa bilar och trehjulingar som ska gå under klubban. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2018. 108. Ett par återförenas med den Volvo-bärgningsbil från 80-talet som de brukade äga, och ägaren till en Royal Enfield Constellation-motorcykel ägnar tid på sin nära 60-åriga kärleksaffär med cykeln. ,.

Gamla bilar & reda pengar

Storbritannien, dokumentärserie, 2018. 109. En fantast av klassiska bilar skickar motvilligt sin drömbil till auktion, två Ford Escort från 80-talet får Daves puls att rusa och Paul anländer med en Vanden Plas Princess bröllopsbil, från 1963. ,.