OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Explorer

lördag den 9 december

Bild från filmen Jade Fever
Jade Fever

I det sista avsnittet upptäcker teamet säsongens bästa jade, men snö hotar att äventyra deras färd hem från lägret. Lyckas de besegra vädret och rädda säsongen?

Att bygga jättar

Arbetarna har bara sex veckor på sig att bygga ett enormt och fullt fungerande ishotell vid norra polcirkeln i Lappland. Den avancerade designen sträcker sig över 3 000 kvadratmeter.

Att bygga jättar

Den enorma Brennertunneln kommer att sträcka sig över 50 km under de höga Alperna i Centraleuropa. Det kommer att göra den till den största underjordiska järnvägen i världen.

Att bygga jättar

Central Park Tower som kommer att kosta mer än fyra miljarder dollar och torna upp sig 470 meter över Manhattan blir det högsta bostadstornet i världen - och det med 45 meters marginal.

Att bygga jättar

Barrow Bridge som kommer att sträcka sig över vattnet där floden Barrow möter Atlanten blir den längsta bron i Irland och den längsta i sitt slag i världen - 900 meter lång och 90 meter hög.

Att bygga jättar

Ingenjörer i Chicago bygger Vista Tower - en stor byggnadstrio för en miljard dollar där det högsta tornet kommer att ha 101 våningar och sträcka sig 366 meter upp i luften.

Att bygga jättar

Arbetare i Amsterdam jobbar på ett av de djärvaste byggena i stadens historia: Hotel nhow. Hotellet som kommer att bli över 90 meter högt med 650 extremt lyxiga rum kommer att förändra stadssiluetten.

Omöjliga järnvägar

Från en inverterad monorail i Tyskland, via en speciell godsjärnväg i New York, till Londons episka Crossrail-projekt, upptäck hur genial järnvägsteknik hjälper till att hålla våra städer rullande.

Omöjliga järnvägar

Vi tar en närmare titt på järnvägslinjer i extrem terräng. I San Diego har man byggt en magnifik träbro över en djup ravin. En annan järnväg går över Schweiz högsta berg. Och en ökänd tåglinje, byggd av krigsfångar, går genom en djungel.

Omöjliga järnvägar

Vi tittar närmare på byggandet av järnvägslinjer över dalar och vattendrag. Från en märklig viadukt i Nya Zeeland till Skottlands legendariska Forth Bridge.

Omöjliga järnvägar

Berg har alltid varit en utmaning för järnvägsingenjörerna. Men genom att använda avancerad teknik har de gjort det omöjliga möjligt. Vi tittar närmre på en speciell tunnel genom de schweiziska Alperna och hur man tar sig an en vertikal klippa i södra Australien.

Hjältarna i East Harbour

Det råder kaos både på land och på hav när ett enormt fartyg förbereder för avgång med dyr last, och en skeppare står inför en potentiell katastrof vid säsongavslutningen.

Hamnpolisen i Sydney

Sjöräddningen är i hög beredskap när de hanterar oregerliga folkmassor under årets störta firande i hamnen och en helikopterbesättning ansluter sig till det akuta sökandet efter en försvunnen surfare.

Stora ingenjörsmissar

Katastrofen i Kalifornien skär i tu en av USA:s viktigaste motorvägar, en raffinaderi-explosion i Texas och forskare i Storbritannien inleder en interplanetarisk undersökning efter en saknad rymdsond.

Omöjliga järnvägar

Berg är en av de största utmaningarna en järnväg kan möta. Tuffa, farliga stigningar och extrema väderförhållanden har alla inneburit till synes omöjliga utmaningar. Naturens hinder som lett fram till fantastiska tekniska innovationer.

Lastbilschaufförer i vildmarken

Mark och hans team kastas in i kaos när Tanamivägen är översvämmad och de ska leverera ett växelrum, och Chris Reynolds kör in i okänt territorium när han kämpar för att hålla liv i sitt nya företag.

Lastbilschaufförer i vildmarken

Det gifta paret Anthony och Danyelle kämpar mot naturen när det levererar vatten till boskapsstationer i Northern Territory.

Lastbilschaufförer i vildmarken

Stephen Grahame känner spänningen när han svänger in på asfalten.

Lastbilschaufförer i vildmarken

Mick tar sig an jobbet med att frakta en 15 veckor gammal giraff.

Lastbilschaufförer i vildmarken

Fallerande infrastruktur och extrema väderförhållanden komplicerar en kort resa.

Hjältarna i East Harbour

Hamnarna är livliga och det är alle man på däck. När oräkneliga fartyg anländer kämpar en fiskare för att bege sig ut innan säsongen är slut.

Hjältarna i East Harbour

Det råder kaos både på land och på hav när ett enormt fartyg förbereder för avgång med dyr last, och en skeppare står inför en potentiell katastrof vid säsongavslutningen.

Maffia-mördare med Colin McLaren

Carmine "Ormen" Persico, en mästare i bedrägeri, begår ett av de största morden i maffians historia, medan han styr en brottsfamilj bakom galler, leder tre krig och beställer mord.

Isvikingar

Vinterfiskesäsongen startar tidigt på Winnipegsjön när temperaturen dyker och fiskebesättningen på Ice Viking kravlar ut för att komma på isen med sina nät.

Isvikingar

Temperaturen sjunker när fiskebesättningarna fortsätter att rikta in sig på den mest värdefulla fisken. Men när sjöisen har fått ordentligt grepp visar den upp helt nya utmaningar.

Isvikingar

Chris Kristjanson får leverans med sin pappas nya lyftkabyss men är ovillig att använda den. Under tiden blir besättningen på Husavik frustrerade eftersom de inte kan dra in den fångst de behöver.

Isvikingar

Problemet med bombfällarna fortsätter för både Trevor och Chris Kristjanson. Under tiden åker Justin och Mike till Hecla Island där de hoppas att fångsten blir bättre än vad den hittills har varit.

Isvikingar

Richard och Mike har brutit ihop tillsammans med sin bombfällare och kan inte få den att starta. Men det är inte allt, när de äntligen åker ut på isen upptäcker de att fisket har minskat.

Isvikingar

Trevor överväger stora förflyttningar med sin fiskeverksamhet och köper sin egen lyftkabyss. Under tiden njuter Chris av sin nya lyftkabyss och överväger att sluta tidigt i år.

Isvikingar

Trevor har inte bara rätten att skryta om att ha varit den första på isen denna säsong, han är också inställd på att vara den första som går av när han når sin kvot ... eller det är vad han tror.