OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat Explorer

söndag den 28 maj

Fiskestjärnor

Adam Rooney visar Dean Macey hur kul det kan vara att fiska karp på Willinghurst Fishery. De ger sig även i kast med flugfiske för att försöka håva in en större fisk.

Jade Fever

Garon och Josh tappar kontrollen över Six Pack på de leriga stigarna, teamet gör sitt första snitt från jadeblocket och Rick prutar för att sälja en stor laddning batterier.

Jade Fever

Teamets enda grävmaskin fattar eld och borrningen fördröjs av en saknad del. Justin flyger in två trådsågar och tappar tålamodet när han försöker ställa in den. Scrappy Larry blir majsens jultomte.

Jade Fever

Snön kommer tidigt och fördröjer utvinningen. Teamet försöker påskynda trådsågen för att få ut ett block ur 60-fots linsen. Och Claudia hjälper till när Gary blir sjuk.

Jade Fever

Claudia tar in dyra borrar och borrmaskiner och har fyra dagar på sig att hitta den bästa jaden, men hon och Robin kan inte bestämma var de ska borra. Scrappy Larry försöker få upp en gammal bulldozer.

Jade Fever

En malaysisk köpare orsakar ett sent tryck på säsongen för att extrahera en stor bit på 40 ton. Larry ska köpa en timmerlastare men ser en antik militärbil. Ricky lastar sin lastbil i Scrappy-stil.

Jade Fever

Teamet drar bumlingar från jadeblocket, men ett stort hinder på vägen hotar allt. Scrappy Larry hittar ett nytt sätt att tjäna snabba pengar, men upptäcker att det inte är så lätt.

Guldjägarna i Australien

Under säsongens sista vecka går Dust Devils katastrofala säsong från dålig till sämre. Shane och Russell kämpar mot hettan och team Poseidon gräver fram en guldklimp som slungar dem i mål.

Guldjägarna i Australien

Poseidon-teamet är redo att säkra mark som kan rymma klimpar för flera miljoner dollar. Jacqui och Andrew ger sig in i norra Queensland, och Ferals tar en chansning på en avlägsen ö-expedition.

Guldjägarna i Australien

Brent Shannons gulddröm lever eller dör vid en invägning, Shane och Russell ger sig ut på en ansträngande 3000 km lång expedition, och det nya teamet Gold Retrievers gräver fram en dyrbar bumling.

Guldjägarna i Australien

En katastrofal brand lamslår Goldtimers säsong, Marcus och Linden spelar med ett nytt hyreskontrakt och dyra maskiner, och Ferals tvingas sätta igång ett räddningsuppdrag när Rob försvinner.

Guldjägarna i Australien

Jacqui och Andrew är strandsatta i Palmer River-regionen, Shane och Russell hittar äntligen på en massa klimpar, och Poseidon Crew står inför ett kritiskt möte.

Guldjägarna i Australien

Vinterstormar lamslår Gold Retrievers nya torrblåsare, våt gegga tvingar Shane och Russell att lägga ner sin anläggning, och trycket att hitta guld kan till slut dra isär Ferals.

Guldjägarna i Australien

Team Poseidon tvingas kämpa på det kalla Victorias högland, Goldtimers använder det sista av sina besparingar på stora maskiner, och Marcus, Linden och Dale gräver djupt för att upptäcka guldrik mark.

Guldjägarna i Australien

Goldtimers satsar sina sista 6000 dollar. Brad och Chris får expertråd som ger dem lite guld, och Ferals möter en livsfarlig orm.

Guldjägarna i Australien

Poseidon Crew letar efter ett avlägset bergspass, guldtorka sätter enorm press på Jacqui och Andrew, Levi och Bridget lämnas att leta själva, och Ferals söker i den extrema Pilbara-regionen.

Guldjägarna i Australien

Goldtimers fångar en guldtjuv, Levi och Bridget gör ett nybörjarmisstag som kan sluta i katastrof, och team Poseidon chansar desperat på guldmark de redan har upptäckt.

Guldjägarna i Australien

The Ferals konfronterar en guldtjuv, Jacqui och Andrew får sitt stora genombrott med ett professionellt hyrkontrakt, och Gold Retrievers ger sig iväg för att utforska ett lovande nytt hyresavtal.

Guldjägarna i Australien

Tillståndsförseningar ödelägger Poseidons hopp om en enorm avlöningsdag, ett skyfall tvingar Shane och Russell att evakuera sin utgrävningsplats, och Ferals upptäcker till slut ett stort guldkorn.

Guldjägarna i Australien

När Jacqui och Andrew är föremål för potentiella guldtjuvar, letar Marcus, Linden och Dale i marken nära platsen där västra Australiens största guldklimp någonsin hittats.

Guldjägarna i Australien: SOS Gruva

Pauls makeover-team hjälper några tidigare militärer att skickligt kunna arbeta i guldgruvan, när de strävar efter att driva sin välgörenhetsfond för veteraner och sina egna liv med prospektering.

Guldjägarna i Australien: SOS Gruva

Guldjägarveteranen Paul Mackie, geologen Aaron Raddock och logistikexpert Melanie Wood reser till Australiens sista utposter för att hjälpa till att rädda sex kämpande guldgruvsdrifter och nå framgång.

Tuffa timmerstockar

Seacrest når äntligen vattnet, men Pipe Dream kräver alle man på däck så Kevin stänger verket så att Coleman kan hjälpa till. Samtidigt kommer en gitarrmakare till Kevin på jakt efter unikt trä.

Ädelstensjägarna i Australien

Vädret härskar över ädelstensjägarnas landområde och två års torka går hårt åt distriktet. Alla gruvarbetare behöver vatten för att bearbeta leran de gräver i - inget vatten, inga ädelstenar.

Ädelstensjägarna i Australien

Todd och Brianna kämpar hårt med kroppsarbete, fel på utrustningen, värme och damm. Hur ska de få både familjelivet och deras lilla safirverksamhet att växa?

Ädelstensjägarna i Australien

Efter hundra år av konstant grävande är orörd mark sällsynt i Gemfields. Rowan Richardson släpar ut en gammal borrigg för att testa en ny gruvlott, men han gräver upp mycket mer än han bad om.

Ädelstensjägarna i Australien

Det är tufft att driva en safirgruva och Mifsuds lär sig det den hårda vägen. Ray och Paul använder sin 40 ton tunga borrigg för att borra ett hål som ska gå ihop med några gamla tunnlar.

Ädelstensjägarna i Australien

Enorma översvämningar och en minitromb har nästan förlamat Gemfields men distriktet har desperat väntat på regn i flera år och lite förstörelse hindrar inte gruvarbetarna från att försöka.

Ädelstensjägarna i Australien

Gruvsäsongen är nästan slut och med vatten i dammen kan Max och Glenn till slut få en paus, men Todd och Brianna behöver göra ett stort fynd av safirer för att hålla igång verksamheten till sommaren.