OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Discovery Channel

onsdag den 28 september

en TV-kanal som främst visar dokumentärer och underhållningsprogram med populärvetenskaplig inriktning.

Bild från filmen How it's made
How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Life Casting, Downdraft Cooktops, Compression Hosiery. Fler vardagsartiklar hamnar under mikroskopet och vi undersöker hur man tillverkar gips för ett gipsa en människa och elektriska motorcyklar mm.

Shed And Buried

Witney. Henry och Sam åker till Witney där de möter Lez, en extraordinär modellbyggare, och åker därifrån med en ovanlig utmaning. Kan de göra en rejäl vinst på Lez trehjuliga motorcykel?

Bild från filmen Tanked
Tanked

Amerikansk dokumentärserie från 2018. Wildfire Rescue Tribute Tank. Ett shoppingcenter i Santa Rosa vill ha ett akvarium som hyllar de brandmän som hjälpte till under de senaste skogsbränderna i området.

Gold divers

Det pågår en guldrush men den värdefulla metallen finns på botten av Berings hav. En handfull personer är villiga att riskera allt för att få upp den till ytan.

Bild från filmen How it's made: Dream cars
How it's made: Dream cars

Porsche Panamera. Föreställ dig din drömbil - ser den ut som en Porsche Panamera?. Teamet åker till bilens födelseplats och avslöjar de inre funktionerna och den snygga exteriören. 27/09 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen How it's made: Dream cars
How it's made: Dream cars

Peugeot RCZ R. Föreställ dig din drömbil - ser den ut som en Peugeot RCZ R?. Teamet åker till dess födelseplats och avslöjar de inre funktionerna och den läckra exteriören. 27/09 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Chasing classic cars
Chasing classic cars

Great Godsal!. Wayne och historikern Evan Ide anlitas för att restaurera en Godsal från 1935. Det kommer att kräva all deras expertis att återge den enastående bilen dess forna glans. 27/09 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Misfit Garage
Misfit Garage

The '71 Holy Grail Cuda/Goodbye Little Richard. När Fired Up-gänget har två stora projekt att handskas med kommer Scot och Austin förbi för att ta reda på om de behöver hjälp med något.

Bild från filmen Deadliest catch
Deadliest catch

Amerikansk dokumentärserie från 2021. First Come First Served. När konservfabriker oväntat ändrar leveransreglerna måste kaptenerna tävla för att lyckas. Jake försöker sig på en riskabel infart i St Pauls hamn.

Bild från filmen Gold rush
Gold rush

Amerikansk dokumentärserie från 2021. Guldgrävarna i Yukon satsar allt i hopp om stora framgångar. Med nya gruvarbetare, nya inmutningar och nya maskiner är insatserna högre än någonsin!

Bild från filmen How it's made: Dream cars
How it's made: Dream cars

Ariel Atom 3S. Föreställ dig din drömbil - ser den ut som en Ariel Atom 3S?. Teamet åker till dess födelseplats och avslöjar de inre funktionerna och den läckra exteriören.

Bild från filmen How it's made: Dream cars
How it's made: Dream cars

Audi S8. Har du någonsin undrat hur lyxbilar tillverkas?. Se teamet undersöka ursprunget, de inre funktionerna och tekniska specifikationerna hos några av världens finaste bilar.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Rural Life. Drew besöker en nystartad antikaffär i London som drivs av ett företagsamt, ungt par. Och så åker han till ett historiemuseum i Surrey och är med i påfrestande förhandlingar.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Cornwall at War. Drew besöker Fleet Street i London och dyker ned i "tidningsgatans" historia. Och så åker han till Devon där han får utlopp för sin kärlek till arkitekturen.

Bild från filmen Chasing classic cars
Chasing classic cars

AbraCARdabra!. Wayne kan behöva en lyckobringare för att köpa en Porsche 356 som stått gömd i decennier i en magikers hem. På F40 gör en Mercury-formad Chevy Boattail Mechanic Mike rasande.

Bild från filmen Chasing classic cars
Chasing classic cars

Live By The Ford, Buy By The Ford. Wayne hittar en Model T-lastbil som har ägts av en familj i 100 år. Sedan hjälper han två systrar att hitta och sälja en samling Ford-delar.

Salvage hunters: The restorers

Drew Pritchard anlitar två experter att restaurera ett viktorianskt järnfönster. Restauratören av gamla elektroniska spel, Mark Squires, ombeds rädda ett bilspel från 1950-talet.

Bild från filmen Mysteries of the deep
Mysteries of the deep

Shipwreck Ghosts Of Mexico. Jeremy Wade utforskar ett 150 år gammalt skeppsvraks mörka hemligheter utanför den mexikanska kusten. Därefter upptäcker Jeremy en kokande flod djupt i hjärtat av Amazonas.

Bild från filmen The Alaska Triangle
The Alaska Triangle

Bigfoot Island. Terroriserar en sasquatch-koloni invånarna på en avlägsen ö?. Och kan årtionden av UFO-observationer tyda på att utomjordingar samarbetar med den amerikanska militären?

Bild från filmen The last Alaskans
The last Alaskans

Amerikansk dokumentärserie från 2015. Vi möter familjer som har valt att leva i total avskildhet i viltreservatet Artic National Wildlife Refuge i norra Alaska, en av USAs mest avlägsna platser. Stora avstånd, svåra arktiska förhållanden och vilda djur är deras vardag.

Bild från filmen Dual survival
Dual survival

Amerikansk dokumentärserie från 2015. Braving Bolivia. Joe och Matt ger sig ut på en episk resa i de bolivianska Anderna. De trotsar såväl höga höjder som väder och vind i en evig kamp mot uttorkning.

Bild från filmen Mysteries of the deep
Mysteries of the deep

Shipwreck Ghosts Of Mexico. Jeremy Wade utforskar ett 150 år gammalt skeppsvraks mörka hemligheter utanför den mexikanska kusten. Därefter upptäcker Jeremy en kokande flod djupt i hjärtat av Amazonas. 28/09 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen The Alaska Triangle
The Alaska Triangle

Bigfoot Island. Terroriserar en sasquatch-koloni invånarna på en avlägsen ö?. Och kan årtionden av UFO-observationer tyda på att utomjordingar samarbetar med den amerikanska militären?. 28/09 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Expedition unknown
Expedition unknown

Josh Gates undersöker olösta mysterier över hela världen. Han intervjuar nyckelvittnen och blottlägger de senaste fynden innan han beger sig ut för att utforska fallen närmare.