OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Discovery Channel

lördag den 2 juli

en TV-kanal som främst visar dokumentärer och underhållningsprogram med populärvetenskaplig inriktning.

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Amerikansk dokumentärserie från 2015. Emergency Bridges, Marker Pens, and Electric Superbikes. Många saker i den moderna världen är resultatet av sofistikerade beräkningar och produktionsprocesser som vi oftast tar för givna. Men hur produceras de och vad är tanken bakom dem? Detta program ger en speciell inblick i världens produkter och mekanismer.

Bild från filmen Cooper's treasure
Cooper's treasure

Dragon's Teeth. Darrell siktar in sig på ett multimiljonvrak med kopplingar till Sir Francis Drake. Han och teamet har bråttom att hitta ett farligt område som på kartan kallas för "Drakens tand".

Salvage hunters - best buys

Drew befinner sig i Cotswolds för att träffa en samlare som specialiserar sig på unik konst och hantverksobjekt. Han hittar en ottomansk fotpall och ett par Lutyens-fåtöljer.

Salvage hunters - best buys

Drew reser till en av Storbritanniens enda bevarade mässingsfabriker. Han hittar en iögonfallande stålställning och fyra smältdeglar i metall.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

Dirty Hands, Clean Money. De har bara timmar på sig att färdigställa den rymdinspirerade dragracingbilen då superladdaren som Colton fixat hotar att förstöra hela bygget.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

For Kings And Queens. Chad tar sig an sin största utmaning hittills: en elegant speedster för en välgörenhetsturnering i golf. Han bygger sin kreation från grunden med hjälp av en Hupmobile från 1935.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Most Remote. Vissa off-the-grid-byggen placeras på de mest avlägsna och farligaste platserna på jorden, inklusive i Alaskas vildmark och på toppen av iskalla glaciärer.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Most Epic. Modiga byggare vägrar sätta gränser för sina innovativa off-the-grid-byggen. De episka resultaten inkluderar en hållbar bambuoas och en underjordisk tillflyktsort.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Most Unique. Uppfinningsrika off-the-grid-byggare har skapat några av världens mest unika strukturer, inklusive ett klipphus-retreat och en tillflyktsort för svampälskare.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Waterfront Builds. Djärva off-the-grid-byggare har skapat fantastiska hem vid vattnet, inklusive ett underjordiskt hem i ett stenbrott och ett tropiskt paradis vid havet.

Bild från filmen Blowing up history
Blowing up history

Egypt's Lost Skyscrapers. Ett banbrytande experiment visar hur de forntida egyptierna byggde de gigantiska obeliskerna i Thebe. Nya fynd visar också hur de bidrog till faraonernas fall.

Bild från filmen Blowing up history
Blowing up history

Ghosts Of The Stone Age. Nya fynd vid en speciell och förhistorisk grävplats avslöjar mörka hemligheter om de mystiska människor som byggde världens största stencirkel.

Bild från filmen Wheeler dealers
Wheeler dealers

Shop Talk. Bilhandlaren Mike Brewer och den multibegåvade mekanikern Ant Anstead har i uppdrag att hitta och renovera ikoniska bilar som de sedan säljer vidare från sin butik i Los Angeles.

Bild från filmen Wheeler dealers
Wheeler dealers

Fiat 124. Mike hittar en Fiat 124 Spider från 1972 som behöver få en bättre körkänsla. Mike börjar jobba på inredningen medan Ant fixar till en läckande differential.

Bild från filmen Expedition X
Expedition X

Terror In Appalachia. Phil och Jess beger sig till Great Smoky Mountains för att undersöka rapporter om saknade vandrare och iakttagelser av groteska människoliknande varelser. 30/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Hoffman Family Gold
Hoffman Family Gold

Efter nedslående resultat från en urgammal flodbädd fokuserar Todds team på att hitta guldförande jord av hög kvalitet. Och en gruvägare driver Randy till bristningsgränsen. 01/07 år 2022 i Discovery Channel.

Gold Rush: Freddy Dodge's Mine Rescue

The Gold Wizard. När Juans fru ska föda måste Freddy arbeta ensam för att rädda en far och son-gruva. Freddys korrigeringar avgör om den här familjen kan bryta tillsammans ännu en säsong. 29/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Salvage hunters: Classic cars
Salvage hunters: Classic cars

Fiat 124 Spider. Drews och Pauls kärlek till klassisk bilracing leder dem till en Fiat 124 Spider från 1971. Drew vill ge den ett aluminiumtak men Paul tycker att det blir alldeles för dyrt. 28/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Goblin Works Garage
Goblin Works Garage

EV Fiat 500. Teamet tar sig an sin första elbil när de försöker montera en Tesla batteridriven motor i en klassiker: "Cinquecento", eller Fiat 500. 28/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

Dirty Hands, Clean Money. De har bara timmar på sig att färdigställa den rymdinspirerade dragracingbilen då superladdaren som Colton fixat hotar att förstöra hela bygget. 02/07 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

For Kings And Queens. Chad tar sig an sin största utmaning hittills: en elegant speedster för en välgörenhetsturnering i golf. Han bygger sin kreation från grunden med hjälp av en Hupmobile från 1935. 02/07 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Moonshiners
Moonshiners

Amerikansk dokumentärserie från 2021. Den svarta marknaden för olagrad whisky blir allt hetare men hotet från lagens långa arm fortsätter att sätta press på dem som är hängivna anhängare av Amerikas ursprungssprit.