OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Discovery Channel

fredag den 7 oktober

en TV-kanal som främst visar dokumentärer och underhållningsprogram med populärvetenskaplig inriktning.

Shed And Buried

Chiller Thriller. I Midlands besöker Henry och Sam en MC-byggare. Han har en samling sällsynta motorcyklar, men det är överraskningen i frysen som intresserar duon.

Bild från filmen Barnwood Builders
Barnwood Builders

Teach And Train. Hälften av teamet restaurerar en timmerstuga vid West Virginia Boneyard. Den andra hälften lär en grupp unga män hur man bygger en stuga i Tennessee.

Gold divers

Det pågår en guldrush men den värdefulla metallen finns på botten av Berings hav. En handfull personer är villiga att riskera allt för att få upp den till ytan.

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Brittisk dokumentärserie från 2013. Bagels, Racing Tires, Liuli Glass. Hur rullar man en New York-bagel? Hur tillverkas racingdäck som har markkontakt vid 320 km/h? Och hur gör man verklighetstrogna skulpturer av glas?. 06/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Brittisk dokumentärserie från 2013. Venice Trash, Sheepskin Boots, Chlorella. Hur hämtar man sopor i Venedig där det inte finns några vägar? Hur tillverkas stövlar i fårskinn? Och hur förvandlar man alger till tillskott?. 06/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

Hot Rod From Heaven. Teamet skyndar sig för att bygga om en rostskadad Ford från 1938 till en hot rod med öppen motor till den årliga Rockabilly Weekend-mässans 10 årsjubileum!. 06/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Misfit Garage
Misfit Garage

'57 Corvette. Thomas och Tom fyndar en Corvette från 1957 och hjälper Sue att köpa en Ford från 1956. Toms matbil rullar in och gänget får en ny medlem.

Bild från filmen Deadliest catch
Deadliest catch

Alaskas krabbfiskare har ett av de dödligaste jobben i världen. De trotsar Berings havs förrädiska vågor på jakt efter värdefulla kungskrabbor.

Bild från filmen Gold rush: White water
Gold rush: White water

Dakota Fred och hans son Dustin riskerar sina liv för att hitta en förmögenhet i guldklimpar, och letandet tar dem djupt under vattnet i ett av Alaskas vildaste vattendrag.

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Brittisk dokumentärserie från 2013. Turkish Delight, Silver, Sunscreen. Hur förvandlar man rosenknoppar till turkish delight? Hur hamrar man till en silversked? Och hur tillverkas solkräm som skyddar oss mot UV-strålning?

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Brittisk dokumentärserie från 2013. Canvas, Stinky Tofu, Bottle Recycling. Hur tillverkas världens finaste målardukar? Hur tillagar man illaluktande fermenterad tofu? Och hur får man en flaska öl att räcka till femtio glas?

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Drew förhandlar med ett museum för lantgårdsutrustning i Exmouth. Och så hänförs han av en fantastisk samling med konsthantverksmöbler - men kan han få till en affär?

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Drew besöker ett lyxigt showroom i Somerset och köper ett nedgånget bord med potential. I Lancashire hittar han en svensk designklassiker och en sovjetisk relik från Kalla kriget.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

Chad Vs. Pinto. Chad försöker bygga om en rostig Pinto från 1971 till en högpresterande bil i europeisk stil. Han har en hel del problem att ta itu med, och dessutom under en tight deadline.

Bild från filmen Bad Chad Customs
Bad Chad Customs

Loud And Nasty. En bilälskare ger Chad i uppdrag att bygga en formelbil. Med en begränsad budget bestämmer sig Chad för att börja med en gammal motor och bygga resten av bilen kring den.

Bild från filmen Gold rush
Gold rush

$9 Million Mistake. Guldgrävarna i Yukon satsar allt i hopp om stor framgång. Med nya gruvarbetare, nya inmutningar och nya maskiner är insatserna högre än någonsin!. 05/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Legend of Croc Gold
Legend of Croc Gold

Judgement Day. Med endast 72 timmar kvar förklarar gänget krig mot den livsfarliga krokodilen, men ortsborna tar till sabotage i ett försök att driva bort gänget från ön.

Bild från filmen Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes
Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

The Deal. Morden på tre skolflickor i början på 1990-talet chockade Kanada. Sex lådor med nya bevis kastar nu nytt ljus på en beryktad mordrättegång.

Bild från filmen Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes
Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

The Trial. Paul Bernardo döms till livstids fängelse för morden på Leslie Mahaffy och Kristen French, men Karla Homolka avtjänar bara 12 år innan hon blir fri.

Bild från filmen Dual survival
Dual survival

Amerikansk dokumentärserie från 2015. Cuban Crisis. Kuba är platsen för Grady och Bills resa genom outforskad terräng. Här navigerar de genom snårig mangroveskog, tampas med uttorkning och ställs öga mot öga med krokodiler.

Bild från filmen Legend of Croc Gold
Legend of Croc Gold

Judgement Day. Med endast 72 timmar kvar förklarar gänget krig mot den livsfarliga krokodilen, men ortsborna tar till sabotage i ett försök att driva bort gänget från ön. 07/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes
Ken And Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

The Deal. Morden på tre skolflickor i början på 1990-talet chockade Kanada. Sex lådor med nya bevis kastar nu nytt ljus på en beryktad mordrättegång. 07/10 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Blowing up history
Blowing up history

Viking City Of The Dead. Fantastiska datoranimationer och nya arkeologiska undersökningar avslöjar hur antikens mest ikoniska byggnader byggdes upp - sten för sten.