OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Discovery Channel

söndag den 26 juni

en TV-kanal som främst visar dokumentärer och underhållningsprogram med populärvetenskaplig inriktning.

Bild från filmen How do they do it?
How do they do it?

Amerikansk dokumentärserie från 2015. Vinyl Records, Bumper Cars, and Tiger Balm. Många saker i den moderna världen är resultatet av sofistikerade beräkningar och produktionsprocesser som vi oftast tar för givna. Men hur produceras de och vad är tanken bakom dem? Detta program ger en speciell inblick i världens produkter och mekanismer.

Bild från filmen Raising wild
Raising wild

Familjen Hines lever utanför civilisationen i Tonasketbergen i Washington. De är självhushållande men också beroende av varandra för att kunna överleva i de tuffa förhållandena.

Bild från filmen How it's made
How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2015. Statue Restoration, Tripods, Polish Sausages. Ta reda på hur trebensstativ, polska korvar och svetspistoler görs, och titta sedan in bakom kulisserna på hur statyrestaurering går till.

Bild från filmen How it's made
How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2015. Champagne, ATMs, Marine Turbochargers. Ta reda på hur dekadent champagne, kraftiga marina turboladdare och den oumbärliga bankomaten görs.

Shed And Buried

Hot Rods, Trucks And Miniature Bikes. I East Sussex besöker Henry och Sam en hängiven samlare av amerikanska fordon. Hans samling innehåller hot rods, lastbilar och andra udda föremål.

Shed And Buried

Everything But The Kitchen Sink. I Cornwall besöker Henry och Sam en trialbilsentusiast med en varierad samling. Kommer de åka därifrån med en jeep, en cykel eller något annat?

Shed And Buried

A Right Royal Profit?. Henry och Sam är i Cornwall och besöker drottningens rustningsmakare Terry English och hans fantastiska samling av veteranbilar, cyklar och motorer. Vad kommer de att hitta?

Shed And Buried

Classic, Rare And Beautiful. I West Country hittar Henry och Sam några skjul fulla av klassiska cyklar och veteranbilar. De hittar till och med en limousine som en gång ägdes av Eva Peron.

Bild från filmen Outback Opal Hunters
Outback Opal Hunters

Bushmens nya arbetare står inför en farlig första dag på jobbet. Tarantos överansträngda grävmaskin stannar och Cheals drabbas av fler haverier.

Bild från filmen Outback Opal Hunters
Outback Opal Hunters

Bishop investerar i en stor ny inmutning, men han har inga pengar över till utrustning. Under tiden riskerar Tunnel Rats att få en elchock när de är på jakt efter kristallopal.

Bild från filmen Outback Opal Hunters
Outback Opal Hunters

Misfits letar efter en ny inmutning på Andamookas farliga opalfält. Utan fungerande maskiner sätter Opal Whisperers sitt hopp till en hink med Yowah Nuts-opaler.

Bild från filmen Outback Opal Hunters
Outback Opal Hunters

Blacklighters tvingas flytta sin 10-tons bearbetningsanläggning till en ny inmutning. Och Cheals försöker använda överblivna lastbilsdelar för att fixa sin omrörarmaskin.

Shed And Buried

A Royal Visit. Henry Cole och Sam Lovegrove är på drottningens domäner när de besöker ett skjul i skuggan av Windsor Castle. Kommer de att göra ett kungligt motorcykel-fynd?. 25/06 år 2022 i Discovery Channel.

Shed And Buried

Penny For Your Thoughts. Tillbaka i Nordirland hittar Henry och Sam några härliga veteranbilar och några moderna motorer. Vad tar de med sig hem?. 25/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2017. Drew besöker ett antikcenter i Gloucestershire och hittar ett värdefullt objekt som andra handlare förbisett. Och så åker han till ett gods i Kent och gräver fram gömda skatter.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2017. Drew åker till Lake District där han träffar en ovanlig alpackaägare samt antiksamlare. Och så besöker han ett slott i Staffordshire där han träffar en lookalike till Elizabeth I.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2018. Äntligen är det dags för Drew att öppna sin egen antikaffär, och detta i hemstaden Conwy. Han besöker Cotswolds och en av Englands största antikvariat för att leta efter nya fynd. 10/06 år 2022 i Discovery Channel.

Salvage hunters: The restorers

Ljusexperten Jolene utmanas att restaurera en ovanlig Empire ljuskrona. James jobbar på en Seeburg jukebox och Ann-Marie ska fixa en skadad bok. 22/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Georgia Appalachian A-Frame. En familj bygger en stuga vid foten av Appalacherna. Kan de övervinna tuff terräng och tryckande hetta för att slutföra jobbet?. 23/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Expedition unknown
Expedition unknown

Josh Gates undersöker olösta historier över hela världen. Han intervjuar viktiga ögonvittnen och avslöjar den senaste tidens utveckling innan han börjar utforska.

Bild från filmen Deadliest catch
Deadliest catch

Desperate Measures. Alaskas krabbfiskare har ett av de dödligaste jobben i världen. De trotsar Berings havs förrädiska vågor på jakt efter värdefulla kungskrabbor. 24/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Hoffman Family Gold
Hoffman Family Gold

Hunting A Big Score. Hunter tar sig an den arktiska tundran när han hör talas om legendariskt guld i de avlägsna bäckarna. Tillbaka i lägret arbetar Andy för att förvandla guldförande jord till vinst. 25/06 år 2022 i Discovery Channel.

Gold Rush: Freddy Dodge's Mine Rescue

Freddy's Gamble. Freddy och Juan är i Yukon för att hjälpa en prospektör och familjefar att öka takten på guldvaskningen. Om de lyckas hjälper de till att säkra hans familjs framtid. 25/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Expedition unknown
Expedition unknown

Josh Gates undersöker olösta historier över hela världen. Han intervjuar viktiga ögonvittnen och avslöjar den senaste tidens utveckling innan han börjar utforska. 26/06 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

Georgia Appalachian A-Frame. En familj bygger en stuga vid foten av Appalacherna. Kan de övervinna tuff terräng och tryckande hetta för att slutföra jobbet?. 26/06 år 2022 i Discovery Channel.

Salvage hunters - best buys

Drew Pritchard och John Tee letar efter unika fynd i Hedingham Castle i Essex. Och så reser de till London för att besöka en neonkonstnär och dennes skrotupplag. 25/06 år 2022 i Discovery Channel.