OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Discovery Channel

torsdag den 26 maj

en TV-kanal som främst visar dokumentärer och underhållningsprogram med populärvetenskaplig inriktning.

Bild från filmen Baggage battles
Baggage battles

Amerikansk realityserie från 2012. Auktionsspecialister reser världen runt för att komma över bortglömda och borttappade personliga ägodelar och sedan sälja dem med vinst. De åker till auktioner och bjuder på borttappat bagage, övergivna ägodelar och beslagtagna ovanliga varor. 17/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen River of no return
River of no return

Dead Men And Widows. I det farliga vildmarksområdet Franck Church i Idaho finns en community av gårdsägare som är beroende av varandras kunskaper för att kunna överleva.

Bild från filmen How it's made
How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2015. Armoured Vehicles, Tension Fabric Buildings. Se hur pansarfordon, spända tygkonstruktioner, roddmaskiner and skulpturförstorningar görs. 26/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen How it's made
How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2015. Mountain Bike Suspensions, Surgical Sutures. Se hur terrängcyklens fjädring, kirurgiska suturer, spannmålstorkar och stekpannor görs. 26/05 år 2022 i Discovery Channel.

Shed And Buried

Cornish Surf. Henry och Sam letar genom en surfbod i Cornwall och hittar cyklar, surfvagnar och konstiga och underbara föremål av alla de slag. Kommer de att tjäna pengar i Cornwall?

Shed And Buried

From Bodmin To Oxfordshire. Henry och Sam är i Bodmin Moor och letar igenom en samling som byggts upp under 25 år. Den innehåller amfibiska hantverk, motorcyklar, skruvar och muttrar.

Shed And Buried

Redruth. I Redruth konfronteras Henry och mekanikern Sam med skjul som är fyllda med illa medfaret innehåll, från Harry Potters Anglia till en kanariegul modell-Lamborghini.

Shed And Buried

Hampshire. Programledaren Henry Cole och motorcykelmekanikern Sam Lovegrove letar genom Storbritanniens skjul efter dolda fordonsskatter att fixa till och sälja vidare.

Bild från filmen Motor Mythbusters
Motor Mythbusters

Bedrock Buggy And Rolling Back. Teamet testar om en fullskalig Flintstones-bil kan drivas med bara fotkraft. Och de undersöker om de kan vrida tillbaka kilometer-antalet på en vägmätare.

Bild från filmen Motor Mythbusters
Motor Mythbusters

Hot Rod Hybrid/Blown Brakes. Teamet testar om en turboladdare kan göra en hybrid mer bränsleeffektiv. Tory och Bisi hämtar inspiration från en klassisk film och testar bromsarna på en minivan.

Bild från filmen Motor Mythbusters
Motor Mythbusters

Detonation Deflection/EV Range. Inspirerade av en gangsterfilm vill teamet se om de kan bombsäkra en Cadillac Eldorado från 1981. Och, de testar tre myter om elbilar.

Bild från filmen Motor Mythbusters
Motor Mythbusters

Leaking Radiator/Cars vs. UFOs. Tory, Bisi och Faye använder en elektromagnet och en jetmotor för att återskapa närvaron av ett UFO för att testa hur det påverkar bilar, precis som i science fiction-filmer.

Shed And Buried

Rust In Peace. Henry och Sam är i Devon och letar genom en verkstad full av gamla skyltar, bensinpumpar och gamla bilar. Kan de hitta några pärlor bland all rost?. 28/05 år 2022 i Discovery Channel.

Shed And Buried

Stuck In The Mud. I Worcestershire träffar Henry och Sam en bonde som har ett skjul fullt med cyklar som killarna inte är intresserade av. Men en överraskning väntar på ett närliggande fält. 28/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Salvage hunters: The restorers
Salvage hunters: The restorers

Antikhandlaren Saxon Durrant charmar läderhantverkaren Martin Ashworth i Anglesey. Detta med en ovanlig och imponerande Louis Vuitton-väska från 1920-talet.

Bild från filmen Salvage hunters: The restorers
Salvage hunters: The restorers

Tapetseraren Craig försöker renovera en biblioteksfåtölj av Robert Dawes. Och så tar Alex på sig ett stort projekt med två holländska 1700-talsbord med inläggningar.

Bild från filmen Salvage hunters
Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2017. Drew försöker hitta kvalitetsföremål och beger sig till en antikhandlare i Tunbridge. Och så åker han till Dumfries där han söker efter gömda möbelskatter.

Bild från filmen Salvage hunters: The restorers
Salvage hunters: The restorers

Drew ber Michael och Maria att återuppliva en buktalardocka som är över 100 år gammal. Ljusexperten Jolene får i uppdrag att fräscha upp en dammig ljuskrona. 25/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

AR Mountain Treehouse. En musiker och en collegestudent vill ha ett trädhusområde utanför samhällets infrastruktur i skogarna i Arkansas. Vatten- och försörjningsproblem gör detta till ett tufft projekt. 26/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Deadliest catch
Deadliest catch

Alaskas krabbfiskare har ett av de dödligaste jobben i världen. De trotsar Berings havs förrädiska vågor på jakt efter värdefulla kungskrabbor. 27/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Hoffman Family Gold
Hoffman Family Gold

Mining Dirty. Todd Hoffman är redo att återvända till guldgrävandet. Han lägger sina besparingar på en ambitiös plan för att vända på lyckan för en nödställd gruva i Nome i Alaska. 28/05 år 2022 i Discovery Channel.

Gold Rush: Freddy Dodge's Mine Rescue

Dial F for Freddy. Freddy Dodge och Juan Ibarra återförenas med Gold Rush-veteranen Jim Thurber, som försöker återuppliva en 130 år gammal gruva. 28/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Mysteries of the deep
Mysteries of the deep

The Loch Ness Conspiracy. Jeremy Wade lär sig mer om olösta havsmysterier - från skepp som försvann utan ett spår till förlorade skatter och oförklarliga fenomen. 22/05 år 2022 i Discovery Channel.

Bild från filmen Building off the grid
Building off the grid

AR Mountain Treehouse. En musiker och en collegestudent vill ha ett trädhusområde utanför samhällets infrastruktur i skogarna i Arkansas. Vatten- och försörjningsproblem gör detta till ett tufft projekt. 29/05 år 2022 i Discovery Channel.

Salvage hunters - best buys

Brittisk realityserie från 2015. Den moderna "skattjägaren" Drew Pritchard är ständigt på jakt efter dyra, makalösa föremål åt sina krävande kunder. Han reser Storbritannien runt för att hitta det perfekta objektet. 28/05 år 2022 i Discovery Channel.