OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

söndag den 2 oktober

Förbjuden historia

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Hitlers hatsemesterar. Ett expertteam undersöker metoderna Hitler använde för att indoktrinera Tyskland och förvandla det till en välfungerande krigsmaskin. Vi besöker Göbbels propagandaministerium och semesterparken Prora. ,.

Spännande uppfinningar

Brittisk dokumentärserie från 2016. 226. Vad man än tycker om saken, så krävs det krig, konflikter och en vilja att utforska för att människan ska göra tekniska framsteg. Vi är faktiskt som mest uppfinningsrika när vi är destruktiva. ,.

Museimysterier

Storbritannien, dokumentärserie, 2016. Kensingtonstenen. Don Wildman undersöker en stenskiva som kan gömma ledtrådar om USA:s begynnelse, samt en revolver som en gång tillhörde den första amerikanska kvinnan som ledde en beväpnad expedition i krig. ,.

Museimysterier

Storbritannien, dokumentärserie, 2016. Fallet med The Ice Cream Blonde. Don Wildman undersöker en fantastisk upptäckt som gjordes i samband med sökandet efter Loch Ness-odjuret, samt en tondöv diva som stod i centrum på Carnegie Hall. ,.

Museimysterier

Storbritannien, dokumentärserie, 2016. Hedy Lamarrs flykt. Don Wildman undersöker en av de mest dramatiska flykterna i Hollywoods historia, Englands mest ökända tvillingar och deras fall, och en mystisk berättelse som hemsökt North Carolina i decennier. ,.

London: 2 000 års historia

Storbritannien, dokumentärserie, 2019. 103. Den stora branden i London 1666 suddade nästan bort staden från kartan. Vi utforskar den industriella revolutionen, järnvägar och avloppssystem och går i de fattigas fotspår i östra London. ,.

Baiae - Roms Atlantis

Italien, dokumentär, 2021. Baiae är världens största arkeologiska platsen under vatten. Ett tvärvetenskapligt team av forskare och arkeologer arbetar för att skydda nedsänkta lämningar och avslöja dess dolda hemligheter.

Vatikanen - Påvarnas tidlösa stad

Frankrike, dokumentär, 2020. Guidad av historiker som tolkar Vatikanens rika arkiv efter nyligen gjorda restaureringar och utgrävningar, levererar Vatikanen oberättade hemligheter och avslöjar en fascinerande historisk saga.

De dödas röster

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Tutankhamons hemligheter. Bettany Hughes avslöjar oroväckande bevis om mordet på Tutankhamons mor - hon avslöjar nya bevis om malarian som han led av och hans fötters förlamande tillstånd. ,.

De dödas röster

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Vesuvius hemligheter: Nedräkning till katastrof. År 79 e.Kr. - Vulkanen Vesuvius utbrott. Bettany följer ödet för fem offer - en liten pojke, en soldat, en gravid kvinna, en slav och en vaktmästare - och placerar bitarna för deras sista dygn. ,.

De dödas röster

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Vesuvius hemligheter: Utbrott. Med senaste tekniken i geologisk och rättsmedicinsk forskning avslöjar Bettany händelser vid Vesuvius utbrott som kulminerar i våra karaktärers död och förstörelsen av Pompeji och Herculaneum. ,.

Konstigaste saker

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Skarabén, arken och stenen. Skapades en forntida glasskarabé i Tutankhamuns grav av krafter som bokstavligen inte är av denna värld, och har verkligen en 4 000 år gammal minnestavla bygginstruktioner för Noahs Ark?. ,.

Konstigaste saker

Storbritannien, dokumentärserie, 2020. Romare, förlorad skatt och en blodsugare. Vad är syftet med de konstiga romerska dodekaederna av brons som har förvirrat arkeologer i århundraden och är en metallrulle från Mellanöstern en guide till miljarder dollar i begravd skatt?. ,.

Egyptens oförklarade arkiv

Brittisk dokumentärserie från 2018. Att bygga en supermakt. Vi avslöjar berättelsen om Cheopspyramiden, den kända egyptiska drottningen Kleopatras sanna jag och legenden om den kontroversiella faraon Akhenaton. ,.

Egyptens oförklarade arkiv

Brittisk dokumentärserie från 2018. Döden och livet efter detta. Vi utforskar mysterierna bakom de forntida egyptiernas besatthet vid döden, avslöjar hemligheterna kring de utomjordiska föremål som begravts med en farao och tar reda på hur de döda balsamerades. ,.

Egyptens oförklarade arkiv

Brittisk dokumentärserie från 2018. Brott och straff. I det här avsnittet utforskar vi brott och straff i det forntida Egypten. Vi avslöjar en civilisation som splittrades av mordiska kungligheter, okontrollerad gravplundring och extrema straff. ,.

Egyptens oförklarade arkiv

Brittisk dokumentärserie från 2018. Egyptens elit. Experter nystar upp mysterierna kring den forntida Egyptens elit. Hur bekämpade Ramses II en biblisk torka, var är Imhoteps förlorade grav och vem var den första kvinnliga faraon?. ,.

Egyptens oförklarade arkiv

Brittisk dokumentärserie från 2018. Tro och vidskeplighet. Vi avslöjar nya insikter om tro och vidskeplighet i faraonernas land när vi hittar det sedan länge förlorade forntida riket Punt och löser mysteriet med Tutankhamons förbannelse. ,.

Tempelriddarnas hemliga berättelse

Tjeckien, dokumentärserie, 2019. Riddarorderns uppgång och fall. Tempelriddarna etablerades som en speciell, religiös militärorder inom traditionen för medeltida riddarskap. Deras uppgång och fall innefattar en rad hemligheter och mysterier. ,.

Tempelriddarnas hemliga berättelse

Tjeckien, dokumentärserie, 2019. Tempelriddarna och djävulen?. Lär dig mer om vad som ledde till att de kända Tempelriddarna först nådde extrem makt, och senare blev mål för en rad specifika anklagelser från fransk domstol. ,.

Tempelriddarnas hemliga berättelse

Tjeckien, dokumentärserie, 2019. Tempelriddarnas mystiska arv. Tempelriddarna gjorde flera avtryck. Dels rent visuellt, med slott, byar och kloster. Dels osynliga, som en långvarig tradition där människor hållit fast vid att individer från ordern överlevt. ,.

Romerska megabyggnader

Frankrike, dokumentärserie, 2021. Lyon. Lyon är den tredje största staden i Frankrike och i forna tider var den störst. På den tiden hette gallernas huvudstad Lugdunum och var skyltfönster för Rom i land som erövrats av Julius Caesar. ,.

Romerska megabyggnader

Frankrike, dokumentärserie, 2021. Arles. Under Gallerkrigen var livet bra i Arles i södra Frankrike. De vackraste romerska monumenten byggdes där, därför fick Arles smeknamnet "Lilla Rom i det antika Gallien". ,.

Romerska megabyggnader

Frankrike, dokumentärserie, 2021. Paris. Med hjälp av 3D-bilder, rekonstitutioner och intervjuer med historiker och arkeologer berättas i detta avsnitt historien om det gallien-romerska Paris och avslöjar spår från det antika Paris: Lutetia. ,.

Indus skatter

Storbritannien, dokumentärserie, 2015. Pakistan avtäckt. Pakistan framställs alltför ofta som ett land med bomber, skägg och burkha. Sona Datta visar hur brukade vara mötesplatsen för många trossamfund och att det har ett spännande mångkulturellt förflutet. ,.

Indus skatter

Storbritannien, dokumentärserie, 2015. Den andra sidan av Taj Mahal. Mogulerna skapade det mest bländande imperium Indien någonsin hade sett - från Taj Mahal till invecklad miniatyrkonst - men fördes civilisationen till Indien eller splittrades den i processen?. ,.