OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

söndag den 5 februari

Spännande uppfinningar

Rökt lax - vi avslöjar hur man får till den perfekta laxsmaken. Kolsyrade drycker - vetenskapen bakom bubblorna i vår favoritläsk.

Egyptens förlorade pyramid

En häpnadsväckande upptäckt har gjorts i norra Egyptens karga öken - en pyramid med en förseglad gravkammare. Någon har stulit objekt från platsen, men det finns inga tecken på hur man tagit sig in.

Nikolaj och Alexandra: Rysslands sista kungligheter

Vi utforskar de hinder som tsar Nikolaj II och frun Alexandra övervann. Efter ett distansförhållande gifte sig paret och den unge tsaren tog kontroll över kejsardömet Ryssland.

Nikolaj och Alexandra: Rysslands sista kungligheter

Vi upptäcker hur tsar Nikolaj II och frun Alexandras brist på förståelse ledde till att kejsardömet Ryssland som varit en av världens stormakter hamnade i ekonomisk och militär kollaps.

Skatter med Bettany Hughes

I detta avsnitt från Istanbul besöker Bettany tunnelbanestationen Beşiktaş, Hagia Sofia, Basilikacisternen, Topkapıpalatset och Büyükada, en av Prinsöarna i Marmarasjön.

Myter: Mänsklighetens stora mysterier

Bermudatriangeln, många fartyg och flygplan har försvunnit där spårlöst i århundraden - inga radiosignaler, inga vrakdelar, inga tecken på liv. Vad ligger bakom dessa mystiska händelser?

En planet av skatter

Christopher Clarks resa till Europa börjar i Venedig och följer StJames väg till Santiago de Compostela. Han upptäcker slott i Rhine Gorge och utforskar Paris och Kew Gardens i London.

Amerikanska västerns förbannelse: Det försvunna spanska guld

Kru hittar ett inspelat samtal med en man som påstår sig ha hittat Slumachs guldfyndighet värt miljarder dollar, och Taylor avkodar en gammal karta som möjligen leder till den mystiska platsen.

Knäcka koden

Vi får veta hur ett team av utredare kommer på hur man kan fånga in kriminella gäng genom att vända deras krypterade telefoner mot dem och ta dem på bar gärning.

Bild från filmen Conspiracy
Conspiracy

I det här avsnittet granskas den chockerande teorin att Storbritanniens före detta kung, Edvard III, och hans fru Wallis, under andra världskriget egentligen var nazister.

Forntida ingenjörskonst

Pyramiderna, Stonehenge, Kinesiska muren, Notre Dame och Taj Mahal; vi studerar dessa bedrifter från forntida ingenjörskonst och tittar på hur de påverkade dagens byggnader.

Megapolis: Avslöjanden från forntiden

År 3000 f.Kr: Aten är en liten småby som uppförs på övergiven mark. Men under 500-talet f.Kr. skulle byn komma att förvandlas till en av världens största forntida städer.

Forntida suprastrukturer

En undersökning av hemligheterna och tekniska mysterier bakom Kinesiska muren, Jordaniens pärla Petra, inkacitadellet Machu Picchu och det medeltida klostret Le Mont-Saint-Michel i Frankrike.

Den keltiska gravens hemligheter

Mystiska föremål upptäcks på en walesisk gård, vilket utlöser en stor arkeologisk undersökning. Upptäck den extrema och våldsamma historien om motståndskriget i det romerska imperiets vilda västern.

Terrakottaarméns hemligheter

Upptäckten av den kinesiska Terrakottaarmén år 1947 avslöjade bara en del av denna extraordinära skatt. I den här dokumentären får vi ta del av nya fynd och får en unik insyn i soldaternas liv.

Peru - offer i kungariket Chimor

Resterna av hundratals barn och unga lamor som går tillbaka till 1400-talet har hittats i Peru - ett forskarteam undersöker omständigheterna bakom dessa offer.

Fascisterna och frimurarna

Låt oss ta reda på hur besattheten över förekomsten av en frimurarkonspiration uppstod hos de tre stora totalitära diktatorerna i Västeuropa.

Fascisterna och frimurarna

Diktatorernas besatthet av förekomsten av en frimurarkonspiration mot dem fortsätter att förfölja dem. Låt oss se hur detta påverkade deras tänkande och handlingar.

Den andre Göring - ett splittrat broderskap

Albert Göring, bror till Hermann Göring - en av de värsta krigsförbrytarna - kallade sig själv beskyddare av de förtryckta, sant eller falskt? Vi får reda på att djävulen hade en ärkeängel till bror.

Amerikanska västerns förbannelse: Det försvunna spanska guld

Kru hittar ett inspelat samtal med en man som påstår sig ha hittat Slumachs guldfyndighet värt miljarder dollar, och Taylor avkodar en gammal karta som möjligen leder till den mystiska platsen.