OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

söndag den 26 maj

Mordisk historia

Det chockerande fallet med seriemördaren som drog nytta av nazisternas falska nyhetspropaganda för att inleda ett skräckvälde mot Berlins kvinnor.

Förbjuden historia

Vad hände med Maria Magdalena efter Jesu uppståndelse? Vi följer historieentusiaster i södra Frankrike i deras jakt på att hitta kvarlevorna av helgonet vid en plats ingen har letat på tidigare.

Egyptens gravar: Imhotep, pyramidskaparen

Zahi Hawass gräver ut en inhägnad, kallad Gisr El-Mudir, där sarkofager innehållande mystiska mumier och rikligt målade gravar upptäcks, kommer dessa skatter att leda dem till Imhotep?

Forntida megastäder

Med drömmar om en veritabel Edens trädgård mitt i Mellanöstern, är Persepolis staden för alla excesser och ett nervcentrum i akemenidernas imperium.

Skatter med Bettany Hughes

Bettany reser till Bulgarien för att utforska en 6000 år gammal guldskatt, och gå in i en 2300 år gammal gravkammare i Thrakien med extraordinära, livfulla fresker som fortfarande är intakta.

Ben från korsfästelse

Vi saknar beskrivning för denna sändning.

Drottningarna i det forntida Egypten

För över 3000 år sedan var den egyptiska drottningen Tiye en källa till inspiration för en religiös revolution som skapade kaos i Egypten, något som kan ha banat vägen för framväxten till en av världens största religioner. : Drottning Tiye.

Drottningarna i det forntida Egypten

Cleopatra II:s regim var mer turbulent än hennes kända efterföljare, Cleopatra VII. Den här drottningen räddade dynastin från att bli förstörd av hat och våld.

Drottningarna i det forntida Egypten

Den egyptiska drottningen Tiye inspirerade till en religiös revolution för över 3000 år sedan som kastade in Egypten i kaos - och kan ha lyst upp en stig för världens ledande religioner.

Egyptens gravar: Imhotep, pyramidskaparen

Arkeolog Zahi Hawass hoppas kunna hitta Imhoteps grav, arkitekten bakom trappstegspyramiden i Djoser och har som mål att med sitt team avslöja de egyptiska mumiernas många hemligheter.

Egyptens gravar: Imhotep, pyramidskaparen

Zahi Hawass gräver ut en inhägnad, kallad Gisr El-Mudir, där sarkofager innehållande mystiska mumier och rikligt målade gravar upptäcks, kommer dessa skatter att leda dem till Imhotep?

Abu Simbel: Nilens jättar

RamsesII startade byggnationen av två tempel tillägnade faraon och hans hustru Nefertari. Hur organiserade och ledde egyptierna ett sådant projekt, 1500 kilometer från Nildeltat?

Vesuvius försvunna papyrusrullar

Vi avslöjar den banbrytande vetenskapen som professor Brent Seales använder vid sitt försök att bli den första personen på nästan 2000 år att läsa i de forntida rullar som har hittats i Herculaneum.

Pompeji träder fram

År 2010 fick de sönderfallande gladiatorbarrackerna världen att uppmärksamma det katastrofala skick Pompeji befinner sig i. EU och Italiens regering har investerat 105 miljoner euro för att rädda staden.

Pompeji träder fram

Åtta veckor har gått sedan det nya utgrävningsprojektet inleddes. En liten gata har upptäckts där olika vulkaniska lager avslöjar förloppet under Vesuvius utbrott.

Det verkliga livet för en romersk soldat

Två platser är typiska för legionärernas liv under den forntida romerska tiden. Fortet Vindolanda och garnisonen Lugdunum. Här visar utgrävningar föremål som belyser livet på dessa platser.

Det verkliga livet för en romersk soldat

Nyligen genomförda utgrävningar i staden Lyon kastar ljus över romerska soldaters vardag. Många artefakter har grävts fram, som vapen från år 100e.Kr. och toalettartiklar och fritidsartiklar.

Pompeji: Villa Giulianas begravda hemligheter

Den arkeologiska parken i Pompeji tillkännager upptäckten av ett antikt mästerverk: en romersk vagn som grävts fram i Civita Giuliana-distriktet.

Återuppfinna Kina

På 1800-talet konfronterade västvärlden ett Kina som dittills ansåg sig vara allsmäktigt, följ Kinas historia från upplösningen av Mittens rike till det kinesiska kommunistpartiets uppkomst.

Återuppfinna Kina

Kina invaderades av Japan under andra världskriget, långt ifrån besegrat hittade landet sätt att åter resa sig. Upptäck hur Kina blev den näst största ekonomiska och tredje militärmakten i världen.

Ryssland 1917: Nedräkning till revolution

På mindre än ett år blev Ryssland världens första kommunistiska stat. Här dramatiseras och analyseras händelseförloppet.

Forntida apokalyps

Den forntida minoiska civilisationen frodades i århundraden på öarna i Egeiska havet innan deras kultur plötsligt tog slut av en katastrofal vulkanisk explosion.