OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

lördag den 25 mars

Museimysterier

Don utforskar den mest dramatiska flykten i Hollywoods historia, undergången av Englands mest anmärkningsvärda tvillingar och en mystiskt historia om en stad i North Carolina.

Museimysterier

Don undersöker en målning, en 1800-talsmedaljong kopplad till en flicka med påstådda magnetiska krafter, samt ett muskedunder kopplat till en pirat som terroriserade haven.

Andra världskriget - slagen om Europa

Juni 1944: Amerikanska, brittiska och kanadensiska trupper stormade en 80 km lång sträcka längs Normandies kust. Vi utforskar amfibiestridsvagnarna och den tunga packningen som de vadade i land med.

Andra världskriget - slagen om Europa

Juni 1944: Britterna och kanadensarna har fortfarande inte lyckats inta Caen, vilket de hade tänkt göra på Dagen D. I det här avsnittet skildras berättelsen om det blodiga slaget om staden.

Andra världskriget - slagen om Europa

Juli 1944: Amerikanska styrkor planerar en stor offensiv med kodnamnet Operation Cobra. De skulle attackera i närheten av Saint-Lô, åstadkomma ett genombrott och låta general Patton utnyttja läget.

Andra världskriget - slagen om Europa

September 1944: Montgomery lägger fram en djärv plan som går ut på att korsa Rhen och omringa Tysklands industriella hjärta. Om planen lyckas, så kan kriget vara över till jul.

Andra världskriget - slagen om Europa

Oktober 1944: De allierade ställs inför en stor brist på förnödenheter och livsviktigt bränsle och ammunition måste fortfarande nå Normandies stränder. När Antwerpen befrias kan krisen vara över.

Andra världskrigets bedrägerier

Andra världskriget började med ett dödligt bedrägeri på en polsk radiostation och det handlade i början om att knäcka kod och spioner till falska bombplatser och till och med uppblåsbara stridsvagnar.

Andra världskrigets bedrägerier

År 1942 hade bedrägerierna blivit extremt sofistikerade. Den listigaste operationen utnyttjade en avliden, hemlös man för att lura hela den nazistiska ledningen om invasionen i Normandie.

Andra världskrigets bedrägerier

Teknik användes för att lura fienden. Radio och sändare spred falsk information och en spökarmé lurade hela fiendestyrkor genom att använda ljudeffekter.

Andra världskrigets bedrägerier

Med kriget pendlande mot de allierade använde båda sidor fortfarande kraftfulla bedrägerier. Efterkrigstiden såg USA och Sovjetunionen kapplöpa om atomisk överlägsenhet i ett dödligt spel av spionage.

Andra världskrigets Svarta Pantrar

Berättelsen om Svarta Pantrarna i andra världskrigets första afroamerikanska bataljon. De stred i frontlinjen mot nazisterna samtidigt som de slogs mot diskriminering från sitt eget land.

Angkor Vats förlorade värld

Laserskanningar leder teamet till oupptäckta djungeltempel, markpenetrerande radar avslöjar hur kungar tog nytt territorium, och kunde en enorm djungelpyramid avslöja hur en mystisk kult skapades?

Angkor Vats förlorade värld

Teamet använder drönare för att utforska ett av världens största forntida vattensystem, och forntida vapen och spår av en kolossal järnindustri avslöjar sanningen bakom khmer-militärens makt.

Sakkara avkodas

Med sina otaliga mysterier fortsätter det forntida Egypten att fascinera världen. För första gången på 90 år öppnar och dechiffrerar ett arkeologteam i Sakkara faraonen Pepi II:s underbara grav.

Påven och Hitler - öppnandet av de hemliga akterna på Pius X

Påve Pius XII valdes till tronen i Peterskyrkan 1939, strax innan andra världskrigets början. Varför förblev han tyst om Förintelsen och vad gjorde han under räden på de romerska judarna 1943?

Nürnberg - Nazister inför rätta

Detta är den dramatiska historien om Nürnbergrättegångarna. En händelse som representerade födelsen av mänskliga rättigheter vars syfte är att påminna om konsekvenser av förtryck, splittring och hat.

En dag i Auschwitz

Denna dokumentär berättar historien om en typisk dag 1944 i koncentrationslägret Auschwitz. Den baseras på ett unikt dokument som förvaras på den israeliska minnesplatsen Yad Vashem.

Nazisternas mordmysterier

Efter en påskyndad utredning rubricerades Hitlers systerdotter Geli Raubals död som självmord. Dog hon för egen hand eller föll hon offer för Hitlers kvävande kärlek?

Nazisternas hemliga dokument

Det är april 1945, Berlin har fallit och Hitler är död. Över Hitlers forna imperium finns ingenjörer, vetenskapsmän och läkare som nu panikartat försöker gömma eller förstöra alla bevis på vad de hållit på med.

Underjordiska armén

Upplev invasionen av Polen i början av andra världskriget och skapandet av Underground Army, en motståndsrörelse som blev den starkaste i sitt slag i Europa.

Forntida ingenjörskonst

Från forntida persiska isförråd gömda i öknen till terrassodlingar, förundras över den rena briljansen hos våra forntida ingenjörer när de löste problem och bröt ny mark.