OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Viasat History

lördag den 2 juli

Spännande uppfinningar

Brittisk dokumentärserie från 2016. 219. Vad man än tycker om saken, så krävs det krig, konflikter och en vilja att utforska för att människan ska göra tekniska framsteg. Vi är faktiskt som mest uppfinningsrika när vi är destruktiva. ,.

Spännande uppfinningar

Brittisk dokumentärserie från 2016. 220. Vad man än tycker om saken, så krävs det krig, konflikter och en vilja att utforska för att människan ska göra tekniska framsteg. Vi är faktiskt som mest uppfinningsrika när vi är destruktiva. ,.

Spännande uppfinningar

Brittisk dokumentärserie från 2016. 214. Vad man än tycker om saken, så krävs det krig, konflikter och en vilja att utforska för att människan ska göra tekniska framsteg. Vi är faktiskt som mest uppfinningsrika när vi är destruktiva. ,.

Henrik VIII av England: Man, monark och monster

Storbritannien, dokumentärserie, 2019. 102. Henrys omtalade relation med Anne Boleyn går från blixtförälskelse till hat, medan hans besatthet vid att gifta sig med Anne resulterar i en spricka med den katolska kyrkan. ,.

Kungligheter: Behålla kronan

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Minnesförlust efter kriget. Andra världskriget är slut, men kastar ändå långa skuggor över kungliga familjer, särskilt de med fascistkopplingar. Buckingham Palace vände sig till Elizabeth för att behålla allmänhetens förtroende. ,.

Skanning av Nilen

Frankrike, dokumentärserie, 2020. Deltats förlorade städer. I norra Egypten, utanför Alexandrias kust, gav vi oss iväg på en resa för att upptäcka de otroliga berättelserna om två forntida sjunkna städer vid Nilens mynning. ,.

Skanning av Nilen

Frankrike, dokumentärserie, 2020. Pyramidernas förlorade färdvägar. I regionen Kairo gjorde Nilen jorden fruktbar, men den förde också med sig vatten till kanalerna som bland annat användes för att bygga pyramiderna. ,.

Skanning av Nilen

Frankrike, dokumentärserie, 2020. Letar efter Luxors faraoner. Luxor är byggt vid Nilens stränder och är hem för de mest grandiosa monumenten i det Nya riket; tempelkomplexet Karnak, Dendera-templet och Ramses II:s miljoner år gamla palats. ,.

Skanning av Nilen

Frankrike, dokumentärserie, 2020. Materielkonvojer: En faraonisk uppgift. Nilens första katarakt skär genom Assuan, vilket gör den till en naturlig gräns och en ingång till faraonernas guld, vi dyker ner i vattnet vid ön Elephantine för att upptäcka den äldsta nilometern. ,.

Terrakottaarméns hemligheter

Storbritannien, dokumentär, 2013. Upptäckten av den kinesiska Terrakottaarmén år 1947 avslöjade bara en del av denna extraordinära skatt. I den här dokumentären får vi ta del av nya fynd och får en unik insyn i soldaternas liv.

Kristendomens historia

Brittisk dokumentärserie från 2009. Den första kristendomen. I första avsnittet berättas att kristendomens ursprung snarare låg mycket längre österut och att dess högsäte kan ha funnits i Bagdad i stället för i Rom. ,.

Kristendomens historia

Brittisk dokumentärserie från 2009. Katolicismen: Roms oväntade genombrott. Hur kunde en liten judisk grupp från Palestina som predikade ödmjukhet och enkelhet på 100-talet bli en så mäktig och inflytelserik världsreligion?. ,.

Kristendomens historia

Brittisk dokumentärserie från 2009. Ortodoxin: Från världsrike till världsrike. Den ortodoxa kyrkan blomstrar i både Ryssland och på Balkan och har över 150 miljoner medlemmar världen över. Den dubbelhövdade örnen är den ortodoxa kyrkans symbol, vad betyder den?. ,.

Kristendomens historia

Brittisk dokumentärserie från 2009. Reformationen: Individen framför Gud. De första protestanterna ansågs vara farliga extremister som splittrade den katolska kyrkan. Det här avsnittet analyserar striden som delade kristendomen i två trosriktningar. ,.

Kristendomens historia

Brittisk dokumentärserie från 2009. Den evangeliska explosionen. Den evangeliska protestantismen har spritt sig över världen med snabb hastighet och är en riktning där medlemmerna drivs av ett sökande av direkt känslomässigt förhållande till Gud. ,.

Romerska megabyggnader

Frankrike, dokumentärserie, 2021. Paris. Med hjälp av 3D-bilder, rekonstitutioner och intervjuer med historiker och arkeologer berättas i detta avsnitt historien om det gallien-romerska Paris och avslöjar spår från det antika Paris: Lutetia. ,.

Angkor Vats förlorade värld

Storbritannien, dokumentärserie, 2022. 102. Teamet använder drönare för att utforska ett av världens största forntida vattensystem, och forntida vapen och spår av en kolossal järnindustri avslöjar sanningen bakom khmer-militärens makt. ,.

Historiska kalla fall

Tyskland, USA, dokumentärserie, 2020. Dolken i katedralen i Florens - Medici-fallet. Den 26 april 1478 attackerades Lorenzo och Guiliano Medici brutalt. Medan Lorenzo överlever, förblöder Guiliano på golvet i en katedral medan angriparen flyr. Vem knivhögg Guiliano Medici?. ,.

Bobby Kennedys amerikanska dröm

Fransk dokumentär från 2017. Vi får höra om de fyra åren då Bobby Kennedy når den absoluta toppen i politiken och lämnar outplånliga spår i den amerikanska politiken. Ett unikt porträtt som väcks till liv med sällsynt arkivfilm.

Grace Kellys försvunna miljoner

Storbritannien, dokumentär, 2021. Grace Kelly var en världskändis, mindre kända är hennes försvunna miljoner. Finansgurun Gemma Godfrey reder ut hur mycket Grace tjänade under sin karriär, vilka dolda skatter hon ägde och mycket mer.

Forntida ingenjörskonst

Storbritannien, USA, dokumentärserie, 2020. Stenålderns hemligheter. Stenåldersingenjörer skapade konstruktioner som kallas megaliter innan både metallverktyg eller hjulet uppfunnits, nu avslöjar arkeologer sanningen bakom dessa mystiska monument. ,.

Slott - maktens bastioner

Tyskland, dokumentär i två delar, 2019. Fienden vid porten. Vi granskar slottens militära funktion från 1000-talet till 1500-talet när vi reser från Towern i London till Château Gaillard i Normandie och Europas sista rovriddares slott. ,.

Romerska megabyggnader

Frankrike, dokumentärserie, 2021. Paris. Med hjälp av 3D-bilder, rekonstitutioner och intervjuer med historiker och arkeologer berättas i detta avsnitt historien om det gallien-romerska Paris och avslöjar spår från det antika Paris: Lutetia. ,.

Kungligheter: Behålla kronan

Storbritannien, dokumentärserie, 2021. Rebellprinsessan. Drottning Elizabeth hade hållit fast vid makten, men de kungligas ställning gjordes mer riskabel då kraftfulla röster i pressen mot etablissemanget hotade att avsluta eran av vördnad för kungligheter. ,.