OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

Kunskapskanalen

lördag den 26 november

Kunskapskanalen är en tv-kanal från Sveriges Television och Utbildningsradion som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram med mera

Forum: Liberalernas extra landsmöte

Liberalernas medlemmar från hela landet samlas för extra landsmöte på på Clarion Sign hotel i Stockholm för att formellt välja Johan Pehrson till partiledare.

Ögonblick från Svalbard

När valrossen fridlystes på Svalbard 1952 var den i det närmaste utrotad. Idag har populationen stigit från ett par hundra, till ca 5500 djur.

Ellas resa: I romarnas spår

Ellas resa börjar i den lilla staden Altino i Veneto, inte långt ifrån Adriatiska havet. Nu väntar en geografisk och historisk resa i romarnas spår, utmed den antika romerska vägen Via Claudia Augusta.

Monster

Hur ser våra största rädslor egentligen ut? Monster har alltid varit en del av våra mardrömmar och sagoberättelser. Men var kommer de här myterna ifrån? Filmskapare och forskare försöker här reda ut varifrån bilderna av våra rädslor kommer.

Uppdrag: Rädda gamla hus

Intill ett elisabetanskt slott på den brittiska landsbygden ligger Cobham Dairy. I det historiska huset producerades tidigare mjölk och smör åt folket på slottet. Men hundratals år efter att det byggdes är huset obebott och nära förfall.

Järnvägar och arkitektur

Tim Dunn besöker Saltburn-by-the-Sea - en legendarisk badort för britter i Norra Yorkshire. Tim åker även till staden Aleksandrów Kujawski i Polen vars järnvägsstation var världens längsta järnvägsstation 1862.

Resor längs vackra floder

Vi reser på floden Bure i England som är populär bland semesterfirare. Det blir en resa från lugnet i den övre floden, genom semesternavet Wroxham och vidare mot nationalparken The Broads i Norfolk.

Universum

Svarta hål är de mest destruktiva krafterna i universum och kan svälja hela stjärnor. Vi känner till deras existens genom deras inverkan på utrymmet som omger dem.

Natursköna tågresor i världen

Vi reser över det skotska höglandet, genom det storslagna landskapet i Cairngorms nationalpark och når till slut den högsta punkten på Storbritanniens järnvägsnät.

Huset fullt med björnar

Sydostasiens björnar är illa ute. Deras galla utsöndrar ett ämne som uppskattas i traditionell medicin och därför fångas de in och hålls i trånga burar. Giles Clark tar sig an utmaningen att hjälpa de hotade björnarna.

Den odödlige Hitler

Hitler överlevde 40 mordförsök. Samtidigt som hans propagandamaskineri pratade om Hitler som odödlig var han extremt paranoid. Hans paranoia drev honom till att skapa en säkerhetsapparat av sällan skådat slag för att skydda honom.

Människan och djuren

Vi människor föds hjälplösa medan många djur står på benen redan efter några minuter. Jämfört med andra djur är vi inte heller särskilt snabba eller starka. Vad är då hemligheterna bakom vår framgång?

Jordens vackra årstider

Sommaren är överflödens årstid och de långa timmarna av dagsljus får livet att bryta ut i ett tumult av aktivitet, men du måste hitta smarta sätt att få din del av de goda stunderna medan de varar.

Skuggkaffe, rättvisa och miljö

Kaffe som odlas i skuggan från gamla träd i regnskog kan inte bara påverka det lokala samhället positivt, utan både stoppa avskogning och skydda utrotningshotade fågelarter. Möt kaffeodlarna som valt att odla sitt kaffe på ett hållbart sätt.

Livet på Island

Vi tittar på utbyggnaden av Keflavíks flygplats, träffar en katt som driver ett bokförlag och lär oss japanska i grundskolan. Vi seglar även med Tara som växte upp på en segelbåt och stickar till kvinnojouren med mormor och morfar.