OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.

TV4 Guld

söndag den 21 april

Här bjuds på noga utvalda, exklusiva och efterlängtade klassiker för alla smaker. Tablån för TV4 guld hittar du här

Lilla huset på prärien

Laura tröttnar på att mrs Oleson lägger sig i hennes arbete i klassrummet och säger upp sig. Mrs Oleson försöker då skapa sin idealskola på egen hand.

Kungliga Johansson

Kocken Carl-Ulrik Johansson har följt sin son Gösta till Kungliga Wendes kavalleriregemente för att se hur han rycker in och för att återuppliva gamla minnen, då det var hans eget gamla regemente. Där upptäcks emellertid att han försummat en repövning för 22 år sedan och han blir därför genast inkallad och iförd uniform.

Kökets middagstips

Catarina König lagar en härlig helgpasta extra allt med grädde, tryffelolja och biff flamberad i cognac. Receptet hittar du på köket.se.

Bild från filmen Vad blir det för mat?
Vad blir det för mat?

Pers kompis Claes kommer förbi med en kronhjort som de gör i ordning i garaget. Kronhjort har enligt Claes det bästa köttet av alla skogens djur. Köttet från kronhjorten serveras med murkelsås och till efterrätt bjuder Per på citronfromage.

Bild från filmen Vad blir det för mat?
Vad blir det för mat?

Per Morberg ger sig ut på en båtfärd i Trosa skärgård med sin gode vän Jocke med uppdrag att fiska. Den fångade torsken tillagas med äggsås och sedan tar de itu med desserten, lingonkokta päron. De har satt upp ett temporärt kök på verandan.

Bild från filmen Vad blir det för mat?
Vad blir det för mat?

Per åker till den lokale biodlaren och köper honung. Hemma igen förbereder han revbensspjäll och sätter in i ugnen. I trädgården plockar han äpplen till en chutneysås. Till de honungsglaserade revbensspjällen serverar Per klyftpotatis och äppelmust.

Bild från filmen Vad blir det för mat?
Vad blir det för mat?

Per är på Hötorget i Stockholm och handlar mat. Det blir en lantpaté som han gör av bland annat kronhjort och kycklinglever. Kronärtskockshjärtan förvandlas till en smakfull gratäng som serveras med grillad paprika, svampkompott och cumberlandsås.

Sten Stensson kommer tillbaka

Jur. kand. Sten Stensson i Skåne oroas av det moderna samhällets utveckling och beger sig till Stockholm för att ta itu med brottsligheten. Livet i storstadsdjungeln blir minst sagt trassligt när han av misstag hamnar bland några bovar.

Kökets middagstips

Catarina König lagar pizza bianco - alltså en pizza utan tomatsås - och toppar den med crème fraiche, tunt skivad potatis och lagrad ost. Efter gräddning garneras den med picklad rödlök och stenbitsrom.

Kökets middagstips

Filip Poon bjuder på grillade kycklingspett som mot slutet av grillningen penslas med lite sirap - det ger dem den där goda sötman och härligt klibbiga ytan. Till spetten bjuds en örtig couscous och en fetaostkräm. Receptet hittar du på köket.se.

Bild från filmen Home and Away
Home and Away

Bellas känslor får henne att explodera. Ben kämpar för att få något gjort, och Deans första dag på jobbet blir inte som förväntat.

Bild från filmen Home and Away
Home and Away

Dean får reda på varför Mackenzie har varit så fientlig mot honom, medan en desperat Maggie försöker hjälpa Ben.

Bild från filmen Home and Away
Home and Away

Robbo får en mystisk begäran, Ryder och Raffy växer ifrån varandra och Justin får oklar information om Raffys rättegång.

Bild från filmen Home and Away
Home and Away

Justin börjar följa en mörk väg i sitt försök att hjälpa Raffy när hennes rättegång läggs ner, medan Robbo äntligen upptäcker vem som är ute efter honom.

Bild från filmen Home and Away
Home and Away

Robbe kämpar för att överleva och Leah erbjuder sig att hjälpa Justin. Bella tar mod till sig och går med i en stödgrupp.

Ett fall för Frost

Frost får en ny assistent, en polis som tvingats till förflyttning. Vid en översvämning hittas kroppen efter en ökänd missbrukare och Frost blir förvånad när det visar sig att mannen misshandlats till döds.

Lilla huset på prärien

Adams första klient när han återvänder till Walnut Grove är en man som anklagas för att ha lurat stadsborna i ett markbedrägeri.

Lilla huset på prärien

Caroline och Laura meddelar tillsammans att de är gravida, men Carolines besök hos doktorn gör henne förkrossad.

Love boat - kärlek ombord

En skattmas bordar kryssningen för att granska kaptenens finanser. En kändis försöker undvika en journalist som vill avslöja hennes hemlighet. En nygift kvinna upptäcker att hennes före detta pojkvän är ombord och att han vill vinna tillbaka henne.

Love boat - kärlek ombord

Gopher ställer upp när en sångare insjuknar men hans sångröst är inte den mest underhållande. Ett par systrar som reser tillsammans får sällskap av en systers make. En änka träffar den man som skickat henne en ros om dagen sedan hennes make dog.

Åsa-Nisse på jaktstigen

Åsa-Nisse och Klabbarparn ge sig ut på tjuvjakt mitt på natten. När Eulalia vaknar upptäcker hon att Åsa-Nisse inte ligger i sin säng och tar kontakt med Klabbarparns fru Kristin. Och de två ger sig också ut i natten på jakt efter de två vännerna.

Bild från filmen Hawaii Five-0
Hawaii Five-0

McGarrett och Catherine stöter på en hembränningsliga ute i skogen under sökandet efter en försvunnen far.

Bild från filmen Hawaii Five-0
Hawaii Five-0

Teamet rycker in när en universitetsprofessor dör. Avsnittet får en unik prägel då tittarna får vara med och bestämma utfallet.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Ett köksbiträde omkommer när stadens finaste restaurang plötsligt brinner ner. Dan och hans kollegor misstänker att ett svartsjukedrama kan ha lagt grunden till mordbranden.

Bild från filmen Morden i Helsingör
Morden i Helsingör

Dan och hela hans enhet har beslutat sig för att övervaka den årliga kocktävlingen efter att en av de tävlande har blivit hotad till livet. Olyckligt nog har de precis begått ett stort misstag.

Uppåt igen

Arbetslösa Loffe Lund träffar sin gamle bekant Wilhelm Svensson på en julmarknad i Gamla stan. I julklapp får han femtio kronor av Svensson. Loffe investerar sina pengar väl och när de båda möts ett år senare är det Loffes tur att hjälpa Svensson.

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.