OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.
Film: Twilight Zone - På gränsen till det okända

Twilight Zone - På gränsen till det okända (1983)

Regissörerna John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante och George Miller skapade nya berättelser baserade på eller inspirerade av klassiska avsnitt från serien Twilight Zone. Landis snickrar ihop berättelsen om den bigotta mannen som får smaka på en hejdundrande omgång av sitt eget hat. Spielberg följer efter med en fabel om pensionärer som genom ett trollslag får chansen att bli unga på nytt. Dante bjuder på en skräckupplevelse utan dess like när ett barn använder sina serieinspirerade superkrafter och förslavar hela sin familj. I Millers final vet rädslan inga gränser när en neurotisk passagerare ser ett monster på jetplanets vinge. Eller vad är det han ser egentligen?

Mer om filmen

"Twilight Zone: The Movie" är en amerikansk science fiction-film från 1983 som fungerar som en antologi, bestående av fyra separata segment. Filmen är inspirerad av den ikoniska TV-serien "The Twilight Zone", skapad av Rod Serling, som sändes under 1959-1964. Varje segment i filmen är en fristående berättelse som utforskar olika teman inom science fiction, skräck och fantasy, ofta med en moralisk eller filosofisk underton....Läs mer

Filmens fyra segment regisserades av fyra olika regissörer: John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante och George Miller. Varje del bär sin egen unika stil och ton, men de är alla sammanbundna genom sitt utforskande av det övernaturliga och det okända, typiskt för "The Twilight Zone"-serien.

1. Det första segmentet, regisserat av John Landis, handlar om en bitter och rasistisk man som genomgår en rad övernaturliga händelser som får honom att uppleva livet från minoriteters perspektiv under historiskt och samtida förtryck. 2. Steven Spielbergs bidrag är en mer lättsam historia om en äldre man och hans medboende på ett ålderdomshem som får uppleva ungdomen på nytt tack vare en mystisk gäst. 3. Joe Dantes segment är en mörk och surrealistisk berättelse om en ung pojke med gudalika krafter som skapar en skrämmande värld för sin familj och en TV-reparatör. 4. George Millers del är en intensiv återberättelse av en klassisk "Twilight Zone"-episod där en flygplanspassagerare upptäcker en skrämmande varelse på flygplanets vinge under en stormig flygning.

"Twilight Zone: The Movie" blev känd inte bara för sin kreativa berättelse och regi utan också för en tragisk olycka under inspelningen av John Landis segment, där skådespelaren Vic Morrow och två barnskådespelare omkom. Trots denna tragedi har filmen blivit en kultklassiker och är ihågkommen för sitt bidrag till science fiction- och skräckgenren, samt för att ha introducerat "The Twilight Zone" till en ny generation.

Skådespelare

  • Dan Aykroyd

    (Passenger)

  • Albert Brooks

    (Driver)

  • Scatman Crothers

    (Mr. Bloom)

  • John Lithgow

    (Valentine)

  • Vic Morrow

    (Bill)

Filmteamet

  • George Clayton Johnson

    (Screenplay)

  • Jerome Bixby

    (Story)

  • Frank Marshall

    (Executive Producer)

  • John Hora

    (Director of Photography)

  • James D. Bissell

    (Production Design)

Trailers för Twilight Zone - På gränsen till det okända

Video trailer för Twilight Zone - På gränsen till det okända

Twilight Zone: The Movie (1983) (TV Spot)

Video trailer för Twilight Zone - På gränsen till det okända

Teaser Trailer

Filmgenrer

  • Skräck
  • Fantasy
  • Science Fiction

Kommande sändningar

  • Inga planerade sändnignar den kommande veckan.