OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.
Film: Safe House

Safe House (2012)

Tobin Frost har undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han av de bästa agenterna som CIA haft, nu överför han istället tillgångar och säljer underrättelseinformation till vem som helst med pengar. Från handel med Nordkorea till stöd åt terroristceller – den skada han orsakat USA går inte att mäta. Nu är han tillbaka och han bär på en hemlighet. Så snart Frost tagits in för förhör attackerar legosoldater det skyddade hus som CIA-nykomlingen Weston är satt att bevaka. Efter att nätt och jämt ha lyckats fly, måste de två osannolika kompanjonerna ta reda på om deras angripare har skickats av terrorister eller någon på insidan.

Mer om filmen

"Safe House" är en amerikansk actionthrillerfilm från 2012, regisserad av Daniel Espinosa. Filmen har en stjärnspäckad ensemble med skådespelare som Ryan Reynolds och Denzel Washington i huvudrollerna....Läs mer

Handlingen kretsar kring en ung CIA-agent vid namn Matt Weston, spelad av Reynolds, som ansvarar för att övervaka och sköta en hemlig safe house i Kapstaden, Sydafrika. Safe house är en skyddad plats där CIA förhör och förvarar sina hög risk-fångar.

En dag får Matt i uppdrag att ta hand om Tobin Frost, en tidigare CIA-agent som avslöjats som förrädare. Tobin, spelad av Washington, är en skicklig och farlig man, efterlyst över hela världen och har information som många önskar komma åt. När Tobin överförs till safe house, blir platsen snabbt attackerad av beväpnade män, och Matt och Tobin tvingas att fly.

Under deras flykt blir det tydligt att det finns en förrädare inom CIA som är beredd att göra vad som helst för att få tag i Tobin. Matt och Tobin tvingas samarbeta för att överleva och försöka komma till botten med konspirationen mot dem. De ställs inför en rad farliga situationer, intensiva biljakter och uppvisar imponerande överlevnadsförmåga i sin kamp för överlevnad.

"Safe House" är en spännande och adrenalinpumpande film fylld med actionsekvenser och twistar som håller tittarna på kanten av sina stolar. Den utforskar spänningen mellan lojalitet och förräderi inom underrättelsevärlden och skildrar en verklighet där ingen kan lita på någon.

Filmen är väl mottagen av både publik och kritiker och har blivit hyllad för sina starka skådespelarprestationer och spännande handling. Om du är intresserad av actionfyllda thrillers med en komplex intrig är "Safe House" definitivt en film som kommer att få dig att sitta på helspänn från början till slut.

Skådespelare

  • Denzel Washington

    (Tobin Frost)

  • Ryan Reynolds

    (Matt Weston)

  • Vera Farmiga

    (Catherine Linklater)

  • Brendan Gleeson

    (David Barlow)

  • Sam Shepard

    (Harlan Whitford)

Filmteamet

  • Michael Payne

    (Sound Effects Editor)

  • Moonyeenn Lee

    (Casting)

  • Sarah Halley Finn

    (Casting)

  • Denzel Washington

    (Executive Producer)

  • Bob Beher

    (Foley Editor)

Trailers för Safe House

Video trailer för Safe House

Trailer

Video trailer för Safe House

A Criminal Walks into a Consulate... Extended Preview

Video trailer för Safe House

Getting Ready to Interrogate Tobin Frost Clip

Video trailer för Safe House

Ryan Reynolds And Denzel Washington’s Standoff

Filmgenrer

  • Action
  • Thriller

Kommande sändningar

  • Inga planerade sändnignar den kommande veckan.