OmTVSvensk tv-guide till över 70 kanaler.
Film: Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott (2018)

Grindelwald har lyckats undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar… Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

Mer om filmen

"Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" är den andra filmen i "Fantastic Beasts"-serien, som utgör en del av det större Harry Potter-universumet, skapat av J.K. Rowling. Filmen hade premiär 2018 och regisserades av David Yates, med ett manus skrivet av J.K. Rowling....Läs mer

Handlingen utspelar sig några år efter händelserna i den första filmen, "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Den berömda trollkarlen Newt Scamander, spelad av Eddie Redmayne, dras in i en alltmer komplicerad konflikt när den mörka trollkarlen Gellert Grindelwald, porträtterad av Johnny Depp, rymmer från fängelse och börjar samla anhängare. Grindelwalds mål är att upprätta trollkarlar som härskare över alla icke-magiska varelser. För att stoppa honom, måste Newt samarbeta med sina gamla vänner samt få hjälp från den unge Albus Dumbledore, spelad av Jude Law, som har en komplicerad historia med Grindelwald.

Filmen utforskar teman som lojalitet, kärlek och förlust, samtidigt som den utvidgar det magiska universumet med nya varelser, karaktärer och platser. Den har fått blandade recensioner, med beröm för dess visuella effekter, produktionsdesign och skådespelarinsatser, men även kritik för dess komplexa handling och överbelastning av karaktärer och sidohistorier. Trots detta är "The Crimes of Grindelwald" en viktig del i den fortsatta utvecklingen av berättelsen om den magiska världen, som binder samman tidigare kända karaktärer och händelser med nya äventyr och upptäckter.

Skådespelare

  • Eddie Redmayne

    (Newt Scamander)

  • Katherine Waterston

    (Porpentina 'Tina' Goldstein)

  • Dan Fogler

    (Jacob Kowalski)

  • Alison Sudol

    (Queenie Goldstein)

  • Johnny Depp

    (Gellert Grindelwald)

Filmteamet

  • David Yates

    (Director)

  • J.K. Rowling

    (Screenplay)

  • Rick Senat

    (Executive Producer)

  • Neil Blair

    (Executive Producer)

  • J.K. Rowling

    (Producer)

Trailers för Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Video trailer för Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Official Teaser Trailer

Video trailer för Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Official Comic-Con Trailer

Video trailer för Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Final Trailer

Video trailer för Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) - Featurette - Newt's New Grindelwald

Filmgenrer

  • Fantasy
  • Äventyr

Kommande sändningar

  • Inga planerade sändnignar den kommande veckan.